Weinig landen kunnen op tegen het toeristische en culturele aanbod van Spanje. Zo herbergt het derde best bezochte land ter wereld een gevarieerde kustlijn van 5000 kilometer, 45 werelderfgoederen, twee eilandengroepen, hoogvlaktes, tientallen wijngebieden, een paar honderd toeristische steden en twee niet te versmaden metropolen. Hiernaast is Spanje het moederland van het Spaans, de derde taal ter wereld. Maar het meest onweerstaanbaar van Spanje is de ontembare levenslust. Het land telt niet alleen de meeste restaurants en cafés ter wereld, maar kent ook een ongeëevenaard aantal fiestas - van diep-religieuze vieringen tot uitbundige carnavalsfeesten. Dit en heel veel meer maakt Spanje tot één van de meest bezochte en aantrekkelijke landen ter wereld.


Lees meer
Populaire reisbestemmingen Spanje

 

Barcelona

Bijna geen enkele stad in de wereld is zo dynamisch en bruisend als Barcelona. De magische architectuur van Gaudí­, de talloze restaurantjes, barretjes en clubs, prachtige parken en witte stadsstranden maken de Catalaanse hoofdstad tot een gezellige en hippe wereldstad met allure. Of je nu cultuur wilt snuiven, wilt winkelen, uitgaan of gewoon een dagje aan het strand wilt liggen; in Barcelona kan het allemaal. Bezoek deze populaire toeristenbestemming tijdens het voor- of najaar en geniet van aangename temperaturen!

Reizen in Barcelona
 

Madrid

Madrid bruist als geen andere Spaanse stad van de energie en dat wil wat zeggen. De hoogstgelegen hoofdstad van Europa en het letterlijke middelpunt van Spanje staat erom bekend dat het leven er dag en nacht gevierd wordt. Maar naast zijn vermaarde levenslust heeft de stad veel meer troeven. Je vindt er gevarieerde architectuur, topmusea, alternatieve wijken, sfeervolle parken, beroemde pleinen en de grootste voetbalclub van de wereld. Om maar niet te spreken over de oneindige shopmogelijkheden. Kortom, vervelen is geen optie in deze Spaanse metropool met ruim zes miljoen madrileños!

Reizen in Madrid
 

Sevilla

Volgens de inwoners is het de mooiste stad van de wereld: Sevilla. En dat vinden zij niet voor niets. De temperamentvolle hoofdstad van Andalusi? staat bekend om zijn schitterende architectuur en prachtige parken. Met het grootste historische centrum van Europa zijn er volop bezienswaardigheden te bezoeken. Even uitblazen kan in de sierlijke stadstuinen of in een van de ontelbare tapasbars. En als de avond valt, kan je je onderdompelen in het eindeloze nachtleven. Sevilla biedt Spanje in de overtreffende trap.

Reizen in Sevilla

Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring