Ibiza is een van de interessantste en veelzijdigste eilanden in de Middellandse Zee. Met stranden, watersporten, cultuur, een rijke geschiedenis en een overweldigende natuur is Ibiza nog veel meer dan een feesteiland. Het eiland telt slechts 100.000 inwoners, maar dat is wel anders in de zomer wanneer 5 miljoen mensen de luchthaven passeren, meer dan op het grotere Mallorca.

Stranden Ibiza

Van Feniciërs tot trance fanaten

2700 jaar terug trokken Punic handelaren van Carthago naar Ibiza en het eiland ontwikkelde zich tot een ware handels- en productie-enclave. De Feniciërs werden rond 123 V.Chr opgevolgd door de Romeinen en in 902 door de Moslims. In de 16e eeuw was Ibiza een frontlinie waar Moslims en christenen strijd leverden. In de jaren 60 van de 20e eeuw trokken hippies en kunstenaars naar Ibiza en in hun gevolg kwamen de beroemdheden en jetset. Een aantal decennia later arriveerde een complete muziekcultuur met trance, house en chill-out. Maar het eiland met haar unieke flora en fauna trekt ook een heel ander internationaal gezelschap in de vorm van vogelaars en ecologische fanaten. 

Stranden van Ibiza

Ibiza is niet groot (drie keer Texel), maar herbergt wel meer dan 50 verschillende stranden, samen goed voor 210 kilometer aan kustlijn. Het dichtst bij Ibiza-Stad liggen de familiestranden Talamanca, Figueretes en Platja d'en Bossa. In zuidelijke richting van de hoofdstad en dicht bij het vliegveld vinden we twee imposante stroken: Es Cavallet (naar het oosten) en Ses Salines (naar het westen). Als het even kan, bezoek dan ook het paradijselijke Cala d'Hort, een fotogeniek strand dat zich op 20 kilometer ten westen van Ibiza-Stad bevindt en magistraal uitkijkt op het eiland Es Vedra. In de omgeving van de gemeente Sant Josep de Sa Talaia vormt Platges de Comte het paradigma van de stranden van Ibiza: deels rots en deels zand, groen water en een gemêleerd gezelschap aan badgasten, en op de achtergrond: Islet Illa des Bosc en de boot richting Denia. Sant Antonio de Portmany vertegenwoordigt de stad aan de westkant van het eiland. San Antonio, zoals het ook wordt genoemd, herbergt de meest natuurlijke baai van het eiland: Portus Magnus, een gebied dat bezaaid is met spectaculaire stranden.

Steden en dorpen van Ibiza

Ibiza-Stad is met afstand het beste wat Ibiza op stedengebied te bieden heeft. De kolossale middeleeuwse muren bewaken het doolhof van de geplaveide straatjes van de Unesco stad. Achter de Portal de ses Taules ligt de elegante Plaza de Vila bezaaid met cafés en restaurants. Sant Antonio, de tweede stad van Ibiza qua inwonersaantal, is een van de populairste steden van Ibiza. De haven van Sant Antonio bestaat al eeuwen en de Romeinen noemden haar Portus Magnus. Opvallend is ook het kunstwerk Ei van Columbus, een eerbetoon voor de ontdekkingsreiziger. Maar Sant Antonio is nog bekender vanwege haar uitgaansleven. In de clubs van Sant Antonio treden regelmatig beroemde DJ's op. Verfijnder is het noordelijk gelegen Santa Eulalia dat meer het authentieke Spanje toont. Santa Eulalia is een mooie uitvalbasis voor de baaistranden en het binnenland van Ibiza. 

 

 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring