Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Daarnaast is Tenerife het eiland met de meeste bewoners van Spanje. Hoewel de stranden minder toegankelijk zijn dan de andere Canarische Eilanden, overtreft Tenerife de andere eilanden op een aantal gebieden. Met afstand de bekendste attractie van Tenerife is El Teide, terwijl op cultureel vlak het wereldberoemde carnaval er uit springt. 

Tenerife strand

Stranden van Tenerife

Tenerife telt 70 kilometer strand en het grootste deel daarvan beschikt over de blauwe vlag dankzij het schone water. Wel moet opgemerkt worden dat een deel van de stranden bestaat uit zwart zand. Op 7 kilometer ten noorden van Santa Cruz vinden we het piekfijne Las Teresitas, aangelegd met zand uit de Sahara. Goudkleurige stranden vind je hoofdzakelijk in het zuiden vanaf Güímar tot aan Adeje. Voorbeelden van deze stranden zijn Vistas en Galletas. Stranden met zwart zand bevinden zich vooral in het noorden van Tenerife. 

Steden en dorpen van Tenerife

Santa Cruz bevindt zich aan de oostkust en is een van de hoofdsteden van de archipel. In Santa Cruz rondom Plaza de España zijn veel historische gebouwen te vinden. Op nog geen 10 kilometer bevindt zich La Laguna, een levendige universiteitsstad. De tweede stad van Tenerife maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van Unesco dankzij haar historische gebouwen. 20 kilometer ten zuiden van de hoofdstad vinden we Candelaria. Deze zeestad is beroemd door Nuestra Señora de la Candelaria, de beschermheilige van de Canarische Eilanden. 

 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring