Carnaval de Santa Cruz de Tenerife

24-02-2020Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife is het tweede grootste carnaval ter wereld. Van alle carnavals in Spanje is Carnaval de Santa Cruz het meest swingende en daarmee onmiskenbaar verwant aan de Zuid-Amerikaanse carnavalsvieringen. Tijdens het carnaval bereikt het toerisme op het Canarische eiland Tenerife een absoluut hoogtepunt.

Kenmerken Carnaval de Santa Cruz de Tenerife

Carnaval de Santa Cruz wordt gekenmerkt door verschillende Latijns-Amerikaanse invloeden in de vorm van extravagante en kostbare kleding en opdwepende Caribische muziek. Het carnaval kent twee vieringen: het officiële carnaval en het straatcarnaval. Aan het officiële carnaval doen honderden groepen mee waaronder de zogenaamde murgas en comparsas. Aan het straatcarnaval doen dagelijks duizenden mensen mee gehuld in kleurrijke carnavalskleding dansend op de Caribische ritmes van de lokale orkesten. Leuk om te weten: elk jaar wordt er een thema gekozen. Zo draaide het in 2016 helemaal om de jaren 80: los años 80.

Activiteiten Carnaval de Santa Cruz de Tenerife

Op woensdag wordt traditiegetrouw de carnavalskoningin (reina) gekozen, een spektakel dat live op tv wordt uitgezonden. Maar de echte carnavalsfestiviteiten barsten los op vrijdag wanneer de grote openingsoptocht wordt gehouden. Daarna volgen elke avond enorme feesten. Met El Coso is er op dinsdag de climax , een grootse parade die voert langs de Avenida de Anaga. Met de Entierro de la Sardina wordt op woensdag het carnaval afgesloten, een fenomeen dat staat voor de symbolische begrafenis van de sardina. Daarmee wordt afscheid genomen van de genoegens van het leven voordat met het vasten wordt aangevangen. Het kloppend hart van Carnaval de Santa Cruz de Tenerife is Plaza de España, voor de gelegenheid overladen met stalletjes, muziek en een uitzinnige feestsfeer.

Periode: maandag 24 februari - zondag 1 maart 

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool

Kalender

« februari 2020 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829