Santa Cruz de Tenerife is de op een na grootste stad van de Canarische Eilanden na Las Palmas de la Gran Canaria. Wie op Tenerife een grote stad wil bezoeken met alles wat daar bij hoort gaat dat alleen vinden in haar hoofdstad. Alleen daarom al een verplichte stop voor wie rondreist op het eiland. Vanuit Santa Cruz dat ruim 200.000 inwoners telt, sta je ook snel bij toeristische trekpleisters als Playa Teresita en de Unesco stad La Laguna. Verder is vanuit de capital die in het noordoosten van Tenerife is gelegen bijna elk deel van het eiland goed en snel bereikbaar.   

Oriëntatie

Begrensd door bergen en de zee is de Canarische metropool Santa Cruz de Tenerife tamelijk overzichtelijk te noemen. Plaza de España is daarbij een handig referentiepunt om op terug te vallen. Veel bezienswaardigheden en uitgaansplekken bevinden zich binnen een straal van een tot twee kilometer vanaf dit plein in zuidelijke en noordelijke richting. Wie betrekkelijk weinig tijd heeft, doet er goed aan zich te richten op dit gebied inclusief de kuststrook. Ten zuidwesten van Plaza de España vind je Calle de la Noria. Een historisch gebied waar Iglesia Nuestra Señora de la Concepción uit 1502 de aandacht trekt. Maar Calle de la Noria is bovenal een sfeervol uitgaansgebied met een aantal fijne restaurants rondom de oude kerk. Zit je wat ruimer in je tijd? Verken dan ook het gebied landinwaarts en bezoek hier een aantal musea. Daar vind je bijvoorbeeld het Parque Sanabria. Naast dit romantische park loopt een levendige Rambla die noordelijk uitmondt in de omgeving van de kustboulevard. 

Wat moet ik zien in Santa Cruz de la Tenerife?

Plaza de España (check ook de cruise terminal en het havengebied) en het gebied rondom de Concepción kerk noemden we al. Neem bij de oudste kerk van de stad ook zeker een kijkje bij het nabijgelegen Tenerife Espacio de las Artes (TEA) en de aangrenzende bibliotheek. Dit complex annex cultuurcentrum is in de eerste plaats architectonisch interessant. En op een regenachtige dag ben je er met gemak een aantal uren zoet. In het gratis museum kun je je onderdompelen in het werk van de surrealistische kunstenaar Óscar Domínguez en het prikkelende fotomuseum. Al net zo inspirerend is een bezoek aan de bibliotheek. Ook een echte aanrader is het nabijgelegen gratis carnavalsmuseum dat alle ins en outs  van het grootste carnaval van Europa toont. Als je de rivierbedding verder afloopt dan kom je uit bij een hoge brug. Daarboven aangekomen, kom je uit bij een drukke straat waar je nog maar weinig toeristen tegenkomt. Deze avenue mondt uit in de levendige Rambla die voert langs het eerdergenoemde Parque Sanabria, het beste stadspark van de Canarische archipel.Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring