Met 380.000 inwoners is Las Palmas de Canarias de dichtstbevolkte stad van de Canarische Eilanden. Terwijl Las Palmas voorheen vooral als dagtrip werd aangedaan, strijken nu steeds reizigers meer in de hoofdstad ver weg van het massatoerisme van het zuiden. Want ook Las Palmas de Canarias heeft een gematigd prachtklimaat en fijne stranden, maar dan wel met alle voorzieningen van een metropool. De meeste reizigers verblijven in het havengebied dat El Puerto wordt genoemd, in het bijzonder aan en rondom het uitgestrekte en gevarieerde Las Canteras. Dit stadsstrand trekt een bonte verzamelingen reizigers en nationaliteiten die hier allemaal aan hun trekken kunnen komen. Las Palmas de Gran Canaria zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan het historische centrum, waar Columbus neerstreek tijdens zijn eerste reis naar de Nieuwe Wereld en waar de studenten van Las Palmas de Canarias graag het leven vieren. 

Relaxen in Las Canteras


Met haar vier kilometer is Las Canteras niet alleen een uitgestrekt stadsstrand maar ook een zeer gevarieerd strand waar tal van reizigers bediend worden. Toeristen uit Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavië zoals je ze ook volop in het zuiden van Gran Canarias tegenkomt. Maar ook surfers, digitale nomaden en mensen van het eiland zelf mogen graag neerstrijken aan het stadsstrand van Las Palmas de Canarias, en dat maakt het net even anders. Met een lengte van vier kilometer is er veel te beleven aan en op Las Canteras. In beide richtingen kun je uitgebreid wandelen om getrakteerd te worden op veel variatie. Van toeristische stukken tot surfdomeinen en van hippe stukken tot desolate natuur op het schiereiland Isleta uiterlijk noordelijk. 

In de voetsporen van Columbus 


Toen Columbus zijn eerste reis ondernam in 1492 werd een tussenstop gemaakt in Las Palmas de Gran Canaria. Om onderhoud te plegen aan het schip en om even rust te pakken, want een wereldreis duurde in die tijd met gemak een paar jaar. Dit alles en meer kun je te weten komen in het onderhoudende Casa de Colón. Overigens was Gran Canaria al eerder gekolonialiseerd door de Spanjaarden. In 1478 arriveerde Juan Rejón, de veroveraar had vijf jaar nodig om de oorspronkelijke bewoners er onder te krijgen. Check hiervoor Casa de Colón vlak bij de emblematische kathedraal. Het Huis van Columbus is zeer informatief en gevestigd in een koloniaal uitgestrekt gebouw wat je niet zou verwachten als je voor de deur staat. Neem naast de wijk Vaguete ook een kijkje in de aangrenzende wijk Triana waar veel bezienswaardige plekken zijn te vinden aan de Alameda de Colón. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring