Met 380.000 inwoners is Las Palmas de Gran Canaria de dichtstbevolkte stad van de Canarische Eilanden. Steeds meer reizigers en digital nomads strijken neer in de Canarische hoofdstad op veilige afstand van het massatoerisme in het zuidelijk deel van het eiland. Begrijpelijk. Las Palmas is authentiek en beschikt over de voorzieningen van een metropool én werd al uitgeroepen als stad met het beste klimaat ter wereld: 21 graden in de winter in januari en maximaal 28 graden in de zomer in augustus. Wie tekent daar niet voor?

Relaxen aan Playa de Las Canteras

De meeste reizigers in Las Palmas de Canarias verblijven in het havengebied El Puerto aan het uitgestrekte Las Canteras. Een zeer gevarieerd stadsstrand met voor ieder wat wils. Toeristen uit Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavië zoals je ze ook in de toeristische gebieden van Gran Canarias tegenkomt. Maar ook surfers, digitale nomaden en mensen van het eiland zelf mogen er graag neerstrijken. Dat dat maakt het net even anders. Met een lengte van vier kilometer is er veel te beleven aan en op Las Canteras. In beide richtingen kun je uitgebreid wandelen om getrakteerd te worden op veel variatie. Van toeristische stukken tot surfdomeinen en van hippe stukken tot desolate natuur op het schiereiland Isleta uiterlijk noordelijk. 


In de voetsporen van Columbus 

 Las Palmas de Gran Canaria zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het sfeervolle historisch centrum. Toen Columbus zijn eerste reis ondernam in 1492 maakte hij een tussenstop in Las Palmas de Gran Canaria, dat reeds in 1478 gekoloniseerd was door de Spaanse veroveraar Juan Rejón. Om onderhoud te plegen aan het schip en om even rust te pakken. Een wereldreis duurde in die tijd met gemak een paar jaar. Dit alles en meer kom je te weten in het onderhoudende Casa de Colón. Neem naast de wijk Vaguete ook een kijkje in de aangrenzende wijk Triana. Veel historische bezienswaardigheden vind je daar aan en rondom de Alameda de Colón. Neem voor gezelligheid op donderdagavond een kijkje in de oude kern. Studenten zetten er de bloemetjes buiten in de uitgaansstraten in de omgeving van de pakkende kathedraal.Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring