Met 380.000 inwoners is Las Palmas de Canarias de dichtstbevolkte stad van de Canarische Eilanden. Steeds meer reizigers, waaronder de nodige digital nomads strijken hier neer ver weg van het massatoerisme van het zuidelijk deel van het eiland. Er wordt wel gezegd dat in noorden de zon minder schijnt, maar bedenk dat het klimaat van Las Palmas werd uitgeroepen tot aangenaamste ter wereld. Uitgerust met de voorzieningen van een metropool is Las Palmas de Canarias een stuk authentieker dan de resorts in het zuiden. 

Relaxen in Las Canteras

De meeste reizigers in Las Palmas de Canarias verblijven in het havengebied El Puerto aan het uitgestrekte Las Canteras. Een zeer gevarieerd stadsstrand met voor ieder wat wils. Niet alleen een uitgestrekt stadsstrand maar ook een zeer gevarieerd strand waar tal van reizigers bediend worden. Toeristen uit Engeland, Duitsland, Nederland en Scandinavië zoals je ze ook volop in het zuiden van Gran Canarias tegenkomt. Maar ook surfers, digitale nomaden en mensen van het eiland zelf mogen graag neerstrijken aan het stadsstrand van Las Palmas de Canarias, en dat maakt het net even anders. Met een lengte van vier kilometer is er veel te beleven aan en op Las Canteras. In beide richtingen kun je uitgebreid wandelen om getrakteerd te worden op veel variatie. Van toeristische stukken tot surfdomeinen en van hippe stukken tot desolate natuur op het schiereiland Isleta uiterlijk noordelijk. 


In de voetsporen van Columbus 

 Las Palmas de Gran Canaria zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het sfeervolle historisch centrum waar Columbus neerstreek tijdens zijn eerste reis naar de Nieuwe Wereld. Toen Columbus zijn eerste reis ondernam in 1492 werd een tussenstop gemaakt in Las Palmas de Gran Canaria. Om onderhoud te plegen aan het schip en om even rust te pakken, want een wereldreis duurde in die tijd met gemak een paar jaar. Dit alles en meer kun je te weten komen in het onderhoudende Casa de Colón. Gran Canaria werd in 1478 reeds gekoloniseerd door de Spaanse veroveraar Juan Rejón, die vijf jaar nodig had om de oorspronkelijke bewoners er onder te krijgen. Check voor Columbus en zijn reizen Casa de Colón vlak bij de emblematische kathedraal. Het Huis van Columbus, een groots koloniaal gebouw, is niet alleen zeer informatief maar ook vanwege het interieur een bezoek waard. Neem naast de wijk Vaguete ook een kijkje in de aangrenzende wijk Triana waar veel historische bezienswaardigheden zijn te vinden aan en rondom de Alameda de Colón. Neem voor gezelligheid op donderdagavond een kijkje in de oude kern wanneer de lokale studenten er de bloemetjes buiten komen zetten in de uitgaansstraten nabij de kathedraal.


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring