Gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje aan de Atlantische Oceaan tussen twee baaien is A Coruña uiterst spectaculair gelegen. Blikvanger is de Romeinse Torre de Hércules, de oudste nog werkende vuurtoren van Europa. Daarnaast is er de langste zeeboulevard van Europa die voert naar verschillende stranden en attracties. De talrijke culinaire smakelijkheden van Galicië laten zich goed smaken in het charmante oude centrum van Coruña

Langste boulevard van Europa

Met een lengte van 13 kilometer is de Paseo Marítimo die de hele stad omringt, de langste zeeboulevard in Europa. Je bent er zo een dag zoet met wandelen langs stranden, bijzondere kunstwerken, musea en tal van andere attracties. Zoals de twee grootste stadsstranden Playa de Riazor en het aangrenzende Playa Orzán in het stadshart.  

Stadshart

De Avenida Marina aan de jachthaven vormt de fraaie entree tot het oude centrum van A Coruña dat zich bevindt op een landengte. De zeepromenade is een van de trekpleisters van A Coruña vanwege de karakteristieke huizen met verglaasde balkons. In de oude kern van A Coruña vind je in de steegjes een fijne verzameling tapasbars en restaurants om te genieten van lokale zeevruchten, tapas en Alboriño.

Toren van Hercules

De oudste nog werkende vuurtoren ter wereld die al dienst doet sinds de 2e eeuw, dat mogen we een attractie van formaat noemen. De vuurtoren pal aan de kust is sowieso spectaculair gelegen met in de omgeving een paar fijne wandelpaden en stranden. Je kunt de toren die in de 18e eeuw gerestaureerd is, beklimmen middels 234 treden. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring