Consuegra is met zijn elf windmolens de bekendste Don Quichot-locatie. Hoewel het een toeristische locatie is, mag Consuegra niet gemist worden, ook niet voor verstokte Spanjegangers. Het uitzicht is simpelweg te fotogeniek. Een mooie bijvangst vormen het stadje en de Manchegokazen en -wijnen. 

Windmolens in Consuegra

Windmolens van Consuegra

Het draait in Consuegra hoofdzakelijk om de windmolens die toeristen uit alle windstreken trekt. De windmolens bevinden zich op een heuvelrug die vanuit Consuegra en omgeving al prominent zichtbaar zijn. Maar nog fraaier wordt het uitzicht van het nabijgelegen kasteel waar je pas goed merkt hoe krachtig de wind hier is. De windmolens bevinden zich aan een weg en met het toegangskaartje van het kasteel kun je toegang verkrijgen tot de strook molens. In de eerste windmolen die je tegenkomt, zit het toerismebureau gevestigd. In andere molens kun je het productieproces bekijken en na afloop toeslaan in het leuke winkeltje waar heerlijke streekdelicatessen als Manchegokazen en -wijnen worden verkocht. Ook niet wijnliefhebbers zullen de witte wijn waarderen, die wegdrinkt als limonade. Ook zijn er windmolens waar je workshops kunt volgen over het ambacht van de Spaanse molens.

Het stadje Consuegra

Op het eerste gezicht is het stadje Consuegra niet speciaal, in het bijzonder als het weer niet meewerkt. Maar achter de streng ogende huizen zitten een aantal verrassende patios verborgen die het bezoeken waard zijn. Neem daarvoor bijvoorbeeld een kijkje bij hotel La Vida Antes, een typisch huis uit deze regio die verrast met zijn charmante vertrekken waaronder een kleine museumzaal en een koele wijnkelder die tevens als koelkast dient. En je kunt hier blijven plakken voor een lunch op niveau met productos de la tierra. In het complex zit namelijk een restaurant dat gerund wordt door een voortreffelijke chef-kok. Over koken gesproken, wist je dat Consuegra dé eierstad van Spanje is? Reden genoeg voor gerenommeerde chef-koks om in Consuegra hun eieren in te slaan. 


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring