Het draait in Consuegra allemaal om de iconische windmolens. Met zijn elf windmolens is Consuegra een niet te versmaden Don Quichot locatie. Misschien wat toeristisch maar het uitzicht op de molens en de weidsheid van de omgeving is simpelweg te magistraal. Een mooie bijvangst vormen het stadje, het oude kasteel en de Manchego kazen en wijnen

Windmolens in Consuegra

Windmolens van Consuegra

Gelegen op een heuvelrug zijn ze al van ver zichtbaar: Molinos de Consuegra. Voor een eersteklasuitzicht op de molinos de viento ga je naar Castillo de Consuegra. In dit zeer oude 10e eeuwse kasteel kijk je perfect uit de windmolens. En in het winderige kasteel merk je eigenlijk pas goed hoe krachtig de wind op de Manchavlaktes is. Goed om te weten, met het toegangskaartje van Castillo de Consuegra heb je ook toegang tot de strook molens. Een aantal windmolens zijn open voor het publiek. In de eerste windmolen vind je gelijk het toerismebureau. In andere molens kun je het productieproces bekijken of workshops volgen over het ambacht van de Spaanse molens. Ook zijn er leuke winkeltje waar je heerlijke streekdelicatessen als Manchegokazen en -wijnen kunt proeven en kopen. Niet direct verknocht aan wijn? Probeer dan vooral de witte Manchegowijn die wegdrinkt als limonade.  

Het stadje Consuegra

Op het eerste gezicht niets bijzonders aan Consuegra. Dit wordt alleen maar versterkt als het weer niet meewerkt. Maar achter de streng ogende huizen zitten een aantal verrassende patios verborgen die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij hotel La Vida Antes. Een typisch huis uit de Mancharegio die verrast met zijn charmante vertrekken. Daartoe behoren een kleine museumzaal en een koele wijnkelder die tevens als koelkast dient. En je kunt hier blijven plakken voor een lunch op niveau met 'productos de la tierra'. In het complex zit namelijk een restaurant gevestigd gerund door een chefkok. Over koken gesproken, wist je dat Consuegra dé eierstad van Spanje is? Reden genoeg voor veel sterrenkoks om hun eieren in Consuegra in te slaan. In Consuegra bezoek je ook het Plaza de España (ooit zat hier een Romseins forum) met het bezienswaardige 17e eeuws gemeentehuis.


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring