Waarom Spaans Leren

Geen enkele taal is zo exotisch en universeel als Spaans. Wie denkt aan Spaans denkt aan leuke dingen als reizen, dansen, gastronomie en literatuur. Zowel privé als zakelijk is de taal zeer aantrekkelijk. Spaans wordt namelijk gesproken door 570 miljoen mensen wereldwijd en maar liefst acht procent van de wereldbevolking communiceert op het internet in het Spaans.


Communiceer met een half miljard mensen wereldwijd

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld. 470 miljoen mensen in 21 landen hebben Spaans als moedertaal en in nog eens 21 landen wordt Spaans gesproken. Als je hier de mensen bij optelt die Spaans als tweede of als derde taal spreken, kom je uit op een totaal van circa 559 miljoen sprekers wereldwijd (bron: Instituto Cervantes). En de populariteit van het Spaans blijft maar toenemen. Dit heeft niet alleen te maken met het zeer uitgestrekte gebied waar Spaans gesproken wordt maar ook met het internet waardoor de veel wereld veel kleiner is geworden. Spaans is ook populair omdat het makkelijk te leren is. Spaans is een fonetische taal wat betekent dat de woorden uitgesproken worden op de manier waarop ze geschreven worden. En wanneer je Spaans spreekt is het ook makkelijker om andere Romaanse talen als Frans, Portugees en Italiaans op te pakken. En zelfs in de Arabische wereld kun je een aardig woordje meespreken, want het Spaans kent ruim 4000 originele woorden uit de Arabische taal. 

Dompel je onder in een andere cultuur en doe internationale contacten op

Een cursus Spaans in Spanje of Latijns-Amerika is een onvergetelijke ervaring die je op een speelse manier in aanraking laat komen met zowel het Spaans als de cultuur ter plaatse. Wanneer je Spaans leert in een Spaantalig land ben je ongemerkt de hele dag met de taal bezig met natives en internationale taalstudenten, een betere leerschool is er natuurlijk niet! Tegelijkertijd dompel je jezelf onder in de Spaanse of Latijns-Amerikaanse cultuur en leer je zo het gastland en de regio waar je verblijft nog beter kennen. Een leuk neveneffect is dat je internationale contacten opdoet waar je privé en zakelijk de rest van je leven plezier van zult gaan beleven. Via social media als Facebook en Snapchat zal het bepaald niet moeilijk zijn om in Nederland de contacten voort te zetten. Als voorbereiding op een verre trip is het overigens geen gek idee om alvast in Nederland Spaanse lessen te volgen. Zo spreek je al een woordje Spaans en kun je nog meer genieten van je reis. 

Verleg je grenzen en verbeter je reiservaring in Spanje en Latijns-Amerika

Droom je van zonnige en exotische plekken? Zoek je een combinatie van plezier en vrijwilligerswerk in een ver land? Dan zijn er ontelbare Spaanstalige bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika die aan deze omschrijvingen voldoen en het leuke is dat je telkens met één taal uit de voeten kan! Maar ook als je het dichter bij huis zoekt in Spanje dan voegt wat Spaanse kennis enorm veel toe. Een glaasje wijn bestellen in het Spaans wordt bijvoorbeeld nog veel leuker! Welk Spaanstalig land je ook kiest, wat basiskennis van het Spaans zal je reiservaring verrijken. Daarnaast zul je meer inzicht krijgen in de cultuur van het land en met locals een praatje kunnen maken. Vragen naar de weg, reizen met het openbaar vervoer, een hotel boeken, restaurantbezoek, nieuwe contacten maken, met Spaans wordt het veel makkelijker en leuker!

Vergroot je professionele kansen in Nederland en het buitenland

Wist je dat Spaans als tweede taal na Chinees het meeste salaris oplevert? Of je nu gaat werken in Nederland of in het buitenland, kennis van de Spaanse taal zal altijd van pas komen. Bedrijven opereren immers steeds internationaler en de wereld is door het internet letterlijk en figuurlijk veel bereikbaarder geworden. Daarnaast maken de Spaanstalige landen simpelweg een groot deel van de wereld uit. Onderschat evenmin de Latijns-Amerikaanse immigranten die in verschillende Angelsaksische landen werkzaam zijn. Wist je dat alleen al in de Verenigde Staten ruim 50 miljoen mensen Spaans spreken? Ook in Nederland zien we de belangstelling voor Spaans sterk toenemen. Zo kiezen scholieren steeds vaker voor Spaans en schieten Spaanse taalscholen als paddenstoelen uit de grond. Waar je in het verleden alleen Spaans in de grote steden kon volgen, kan dit tegenwoordig door heel Nederland. Kortom, wanneer je je cv met Spaans verrijkt dan zal dat zowel zakelijk als privé een enorme meerwaarde zijn. Waar wacht je nog op?  

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie