Waarom Spaans leren?

1


Geen enkele taal is zo exotisch en universeel als Spaans. Wie denkt aan Spaans denkt aan leuke dingen als reizen, dans en gastronomie. Zowel privé als zakelijk is de taal zeer aantrekkelijk. Spaans wordt gesproken door 570 miljoen mensen wereldwijd. En ruim acht procent van de wereldbevolking communiceert online in het Spaans. Men schat dat wereldwijd 22 miljoen mensen Spaans studeren, een toename van 11 procent in vergelijking met vijf jaar terug. Spaans wordt dus massaal gesproken en geleerd. Maar ook cultureel zal de taal een wereld voor je openen. Op het gebied van literatuur, film, muziek en nog heel wat meer. Communiceer met een half miljard mensen over de hele wereld

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld. 470 miljoen mensen in 21 landen hebben Spaans als moedertaal. In nog eens 21 landen wordt Spaans gesproken. Als je hier de mensen bij optelt die Spaans als tweede of als derde taal spreken, kom je uit op een totaal van circa 559 miljoen sprekers wereldwijd (bron: Instituto Cervantes). En de populariteit van het Spaans blijft maar toenemen. Dit heeft niet alleen te maken met het zeer uitgestrekte Spaanstalige gebied maar ook met het internet. De wereld is met alle online mogelijkheden kleiner geworden en dat vertaalt zich ook naar de Spaanse taal. Spaans is ook populair omdat het relatief makkelijk te leren is. Spaans is een zogenaamde fonetische taal. Dat wil zeggen dat de woorden uitgesproken worden op de manier waarop je ze schrijft. En wanneer je Spaans spreekt is het ook makkelijker om andere Romaanse talen als Frans, Portugees en Italiaans op te pakken. Wist je dat het Spaans kent ruim 4000 originele woorden uit de Arabische taal kent? Dat maakt dat je ook in de Arabische wereld een aardig woordje kunt meespreken. Het land met het grootste aantal Spaans sprekende personen? Dat is niet het moederland Spanje. Met 129 miljoen inwoners is dat Mexico.


Dompel je onder in een andere cultuur en doe internationale contacten op

Een cursus Spaans in Spanje of Latijns-Amerika is een onvergetelijke ervaring. Op een speelse manier kom je in aanraking met de taal en cultuur ter plaats. Wanneer je Spaans leert in een Spaanstalig land ben je ongemerkt de hele dag met de taal bezig. Met natives en met de  internationale taalstudenten die ook Spaans spreken. Een betere leerschool is er natuurlijk niet! Maar het is veel meer dan een taalervaring. Je dompelt jezelf onder in de Spaanse of Latijns-Amerikaanse cultuur en leert het gastland en regio waar je verblijft goed kennen. Daarnaast doe je internationale contacten op voor het leven. Een niet te onderschatten neveneffect van een cursus Spaans in het buitenland! Dankzij het internet kun je in Nederland de contacten met je nieuwe buitenlandse vrienden makkelijk voortzetten. Als voorbereiding op een verre trip is het overigens geen gek idee om in Nederland alvast een Spaanse basis te leggen. Zo spreek je al een woordje Spaans voordat je arriveert en haal je nog meer uit je reis. Je kunt zowel in Nederland als het buitenland ook gaan voor de DELE examens voor wie een officieel diploma wil halen.


Verleg je grenzen en verbeter je reiservaring in Spanje en Latijns-Amerika

Droom je van zonnige en exotische plekken? Zoek je een combinatie van plezier en vrijwilligerswerk in een ver land? Dan zijn er ontelbare aantrekkelijke Spaanstalige bestemmingen in Latijns-Amerika te vinden die hieraan voldoen. Het leuke is dat je telkens met één taal uit de voeten kan! Maar ook als je het dichter bij huis zoekt in Spanje of zelfs in je eigen land dan voegt een woordje Spaans enorm veel toe. Een glaasje wijn bestellen in het Spaans of een Spaanse film bekijken wordt zo nog leuker! Welk Spaanstalig land je ook kiest, wat basiskennis van het Spaans zal je reiservaring altijd verrijken. Daarnaast pak je de lokale cultuur van het land veel makkelijker op en maak je makkelijker een praatje met een local. Vragen naar de weg, reizen met het openbaar vervoer, een hotel boeken, restaurantbezoek, nieuwe contacten maken, met Spaans wordt het allemaal nog veel makkelijker en leuker!


Vergroot je professionele kansen in Nederland en het buitenland

Wist je dat Spaans als tweede taal na Chinees het meeste salaris oplevert? Of je nu gaat werken in Nederland of in het buitenland, kennis van de Spaanse taal zal altijd van pas komen. Bedrijven opereren immers steeds internationaler en de Spaanstalige wereld is door het internet letterlijk en figuurlijk binnen handbereik. Daarnaast maken de Spaanstalige landen simpelweg een groot deel van de wereld uit. Onderschat evenmin de Latijns-Amerikaanse immigranten die in verschillende Angelsaksische landen werkzaam zijn. Wist je dat alleen al in de Verenigde Staten ruim 50 miljoen mensen Spaans spreken? En wist je dat in Miami meer mensen Spaans dan Engels spreken? Ook in Nederland zien we de belangstelling voor Spaans sterk toenemen. Zo kiezen scholieren steeds vaker voor Spaans. Daarnaast is het aantal taalscholen met Spaanse cursussen flink gegroeid. Je vindt private taalscholen inmiddels door heel Nederland. Kortom, je cv met Spaans verrijken heeft zowel zakelijk als privé enorm veel voordelen. Waar wacht je nog op?  


Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring