Waarom Spaans leren?


Geen enkele taal is zo exotisch en universeel als Spaans. Wie denkt aan Spaans denkt aan leuke dingen als reizen, dans en gastronomie. Zowel privé als zakelijk is de taal zeer aantrekkelijk. Spaans wordt gesproken door 570 miljoen mensen wereldwijd en ruim acht procent van de wereldbevolking communiceert online in het Spaans. Men schat dat wereldwijd 22 miljoen mensen Spaans studeren, een toename van 11 procent in vergelijking met vijf jaar terug. Spaans wordt dus massaal gesproken en geleerd, maar ook cultureel zal de taal een wereld voor je openen op het gebied van literatuur, film, muziek en nog heel wat meer. Communiceer met een half miljard mensen over de hele wereld

Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld. 470 miljoen mensen in 21 landen hebben Spaans als moedertaal en in nog eens 21 landen wordt Spaans gesproken. Als je hier de mensen bij optelt die Spaans als tweede of als derde taal spreken, kom je uit op een totaal van circa 559 miljoen sprekers wereldwijd (bron: Instituto Cervantes). En de populariteit van het Spaans blijft maar toenemen. Dit heeft niet alleen te maken met het zeer uitgestrekte Spaanstalige gebied maar ook met het internet waardoor de wereld veel kleiner is geworden. Spaans is ook populair omdat het relatief makkelijk te leren is. Spaans is een zogenaamde fonetische taal en dat wil zeggen dat de woorden uitgesproken worden op de manier waarop je ze schrijft. En wanneer je Spaans spreekt is het ook makkelijker om andere Romaanse talen als Frans, Portugees en Italiaans op te pakken. En zelfs in de Arabische wereld kun je een aardig woordje meespreken, want het Spaans kent ruim 4000 originele woorden uit de Arabische taal. Het land met het grootste aantal Spaans sprekende personen? Dat is niet het moederland Spanje, maar Mexico dat een kleine 124 miljoen inwoners telt.


Dompel je onder in een andere cultuur en doe internationale contacten op

Een cursus Spaans in Spanje of Latijns-Amerika is een onvergetelijke ervaring die je op een speelse manier in aanraking laat komen met zowel Spaans als de cultuur ter plaatse. Wanneer je Spaans leert in een Spaanstalig land ben je ongemerkt de hele dag met de taal bezig met natives maar ook met internationale taalstudenten, een betere leerschool is er natuurlijk niet! Tegelijkertijd dompel je jezelf onder in de Spaanse of Latijns-Amerikaanse cultuur en leer je zo het gastland en de regio waar je verblijft nog veel beter kennen. Een leuk en niet te onderschatten neveneffect van een cursus Spaans in het buitenland is dat je internationale contacten voor het leven opdoet. Dankzij het internet zal het bepaald niet moeilijk zijn om in Nederland de contacten met je nieuwe buitenlandse vrienden voort te zetten. Als voorbereiding op een verre trip is het overigens geen gek idee om in Nederland alvast Spaanse lessen te volgen. Zo spreek je al een woordje Spaans voordat je arriveert waardoor je nog meer uit je reis kunt halen. In onze Agenda kun je zien wanneer in jouw regio een nieuw cursusseizoen van start gaat inclusief de eerstvolgende DELE examens voor wie een officieel diploma wil halen.


Verleg je grenzen en verbeter je reiservaring in Spanje en Latijns-Amerika

Droom je van zonnige en exotische plekken? Zoek je een combinatie van plezier en vrijwilligerswerk in een ver land? Dan zijn er ontelbare aantrekkelijke Spaanstalige bestemmingen in Latijns-Amerika te vinden die hieraan voldoen en het leuke is dat je telkens met één taal uit de voeten kan! Maar ook als je het dichter bij huis zoekt in Spanje of zelfs in je eigen land dan voegt wat Spaanse kennis enorm veel toe. Een glaasje wijn bestellen in het Spaans of een Spaanse film bekijken wordt zo nog veel leuker! Welk Spaanstalig land je ook kiest, wat basiskennis van het Spaans zal je reiservaring altijd verrijken. Daarnaast pak je de lokale cultuur van het land veel makkelijker op en maak je veel makkelijker een praatje met de locals. Vragen naar de weg, reizen met het openbaar vervoer, een hotel boeken, restaurantbezoek, nieuwe contacten maken, met Spaans wordt het allemaal veel makkelijker en leuker!Vergroot je professionele kansen in Nederland en het buitenland

Wist je dat Spaans als tweede taal na Chinees het meeste salaris oplevert? Of je nu gaat werken in Nederland of in het buitenland, kennis van de Spaanse taal zal altijd van pas komen. Bedrijven opereren immers steeds internationaler en de Spaanstalige wereld is door het internet letterlijk en figuurlijk binnen handbereik. Daarnaast maken de Spaanstalige landen simpelweg een groot deel van de wereld uit. Onderschat evenmin de Latijns-Amerikaanse immigranten die in verschillende Angelsaksische landen werkzaam zijn. Wist je dat alleen al in de Verenigde Staten ruim 50 miljoen mensen Spaans spreken? En wist je dat in Miami meer mensen Spaans dan Engels spreken? Ook in Nederland zien we de belangstelling voor Spaans sterk toenemen. Zo kiezen scholieren steeds vaker voor Spaans en schieten Spaanse taalscholen in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Waar je in het verleden alleen Spaans in de grote Nederlandse steden kon volgen, kan dit tegenwoordig door heel Nederland. Kortom, wanneer je je cv met Spaans verrijkt dan zal dat zowel zakelijk als privé een enorme meerwaarde zijn. Waar wacht je nog op?  

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring