Agenda februari

Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar

23-02-2018Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar is het belangrijkste muziekfestival van Latijns-Amerika. Thuishaven van dit internationale 'Songfestival' is Quinta Vergara, een amfitheater in de mondaine Chileense kustplaats Viña del Mar.

Grote namen 
Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar bestaat al sinds 1960 en sinds die tijd heeft het muziekfestival tal van beroemde deelnemers mogen verwelkomen. Hiertoe behoren Gustavo Cerati, Shakira en Calle 13, maar ook Angelsaksische groepen en artiesten als The Police, Franz Ferdinand en Morissey. Het bereik van het festival is enorm met in 2015 nog 150 miljoen mensen die het festijn volgden. In veel Latijns-Amerikaanse landen wordt het festival, inclusief de aankomst van de sterren, live uitgezonden.

Competities en genres
Het festival kent wedstrijden in twee genres: 'pop' en 'folk'. De volgende vier awards (galardones) worden uitgereikt aan de winnaars: 'Antorcha de Oro', 'Gaviota de Plata', 'Gaviota de Oro' en de 'Antorcha de Plata'. De competies worden afgewisseld met optredens van artiesten binnen en buiten Latijns-Amerika. Naast 'pop' en 'folk' zijn er tijdens het festival tal van andere genres te beluisteren waaronder merengue, salsa en reggaetón. In het genre 'pop' werd de competitie het meest gewonnen door Chili.

periode: 20 t/m 25 februari 2018

 

Halfgevorderd 2 Conversatie Spaans Minigrupo in Amsterdam

23-02-2018

In deze cursus verstevigt van Molinos de Viento u uw spreekvaardigheid aan de hand van de theorie die u tot nu toe heeft behandeld. Dat betekent oefenen met de verleden tijden, werkwoorden als gustar, de gebiedende wijs, de voornaamwoorden, de presente van de subjuntivo, etc. En vooral uw vocabulaire activeren! Grammaticaal worden de verleden tijden, werkwoorden als gustar, de gebiedende wijs, de voornaamwoorden en de presente van de subjuntivo doorlopen. 

Eerste les: vrijdag 16 februari 2018
Duur: 11 weken
Tijden: 09:00-10:30 
Vereiste niveau:  je hebt Básico 3 t/m Intermedio 2 doorlopen
Prijs: 280 euro
Seizoen: wintercursus
 

Aanmelden

Festival de Flamenco de Jerez

23-02-2018G edurende twee weken worden flamencoliefhebbers op hun wenken bediend tijdens Festival de Jerez. Gerenommeerde nationale en internationale flamencoartiesten vertonen hun kunsten op prominente plekken in de stad waaronder Teatro Villamarta. Daarnaast zijn er talrijke flamencoworkshops waar je de fijne kneepjes van de flamenco kunt leren. Culinair wordt het festival opgesierd met smakelijke Andalusische tapas en sherry. Het flamencofestival van Jerez vindt plaats in februari en maart. Bekijk hier het programma.

Periode: 23 februari tot 10 maart 2018
 

ARCO in Madrid

23-02-2018

ARCO is een grote Spaanse kunstbeurs die gehouden wordt in Madrid. Dit jaar vindt de 37e editie plaats waarbij ruim 200 kunstgalerijen present zijn afkomstig uit 29 landen. 

Periode: 21 t/m 25 februari 2018 

Gevorderd 2 Spaans in Haarlem

24-02-2018

Gevorderd 2 Spaans van Español Universal is bedoeld voor mensen die de Spaanse taal redelijk beheersen. We gaan de woordenschat uitbreiden en de zinsopbouw perfectioneren. Tijdens de cursus staan de spreekvaardigheid en de luistervaardigheid centraal. Aan de hand van rollenspelen, Spaanstalige gastsprekers, fragmenten van Spaanstalige films, discussies en voordrachten, gebaseerd op hedendaagse thema’s, zullen de spreekvaardigheid en de luistervaardigheid op een leuke manier worden geperfectioneerd. Spaanse omgangsvormen en cultuur zijn een essentieel onderdeel van de cursus Spaans voor gevorderden want taal en cultuur zijn nauw met elkaar verbonden.

Start: woensdag 24 februari 2018 
Lestijd: 12.15-13.30
Duur: 10 bijeenkomsten van 75 minuten
Kosten: 150,00 EUR (inclusief lesmateriaal)
Eindniveau: B1
Seizoen: wintercursus
 
Aanmelden

Cursus Spaans Beginners Intensief in Valladolid

26-02-2018

Bij deze intensieve beginnerscursus van La Casa del Español in Valladolid leer je simpele zinnen voor dagelijkse situaties. Verder leer je jezelf en anderen voorstellen. Na de cursus zul je mensen begrijpen die in een rustig tempo Spaans tegen je praten. Onze intensieve cursussen kennen een minimale duur van een week en kennen veel interactie. Studenten kunnen in aanvulling op deze groepscursussen ook individuele Spaanse lessen volgen om zich te richten op specifieke doeleinden. 

Startdata: elke maandag
Lesdagen: maandag t/m vrijdag
Aantal lessen: 20 per week 
Aantal studenten: 3-8 studenten per les 
Niveau: A1 (om A1 te bereiken worden 60 lesuren aanbevolen)
Tarief: 250 euro per week

Aanmelden

Cursus Spaans Beginners Intensief in Bilbao

26-02-2018

Instituto Hemingway helpt je met deze Intensieve Beginnerscursus snel en makkelijk Spaans te leren. Onze docenten staan klaar om je met al je vragen en twijfels te helpen. We kunnen ook studenten met problemen van persoonlijke aard begeleiden en progressie laten boeken met hun Spaans. Hieronder vind je alle detais van deze intensieve beginnerscursus Spaans, onze populairste cursus. 

Startdata: elke maandag
Lesdagen: maandag t/m vrijdag
Aantal lessen: 20 per week
Lesschema: 09:30-13:30 (incl. 30 minuten pauze)
Aantal studenten: max. 10 studenten per les 
Niveau: A1 (ook A2, B1, B2, C1 en C2 beschikbaar)
Tarief: 170 euro (1 week); 160 euro (2 weken); 150 euro (3-12 weken); 130 euro (13-24 weken)

Aanmelden

Onafhankelijkheidsdag Dominicaanse Republiek

27-02-2018

Wie in de periode van Onafhankelijkheidsdag op de Dominicaanse Rebubliek verkeert, zal veel Dominicaanse vlaggetjes zien wapperen. En het zou ook zo maar kunnen dat je in een groot carnavalsfeest belandt, want de carnavalsvieringen in februari vallen toevallig samen met Día de la Independencia. Een spectaculair onderdeel van het carnaval zijn de parades op het Malecón in de hoofdstad Santo Domingo op zondag.  

Op Onafhankelijkheidsdag houdt de president van de Dominicaanse Republiek een speech die op de nationale televisie wordt uitgezonden. Tot de activiteiten behoort ook een eerbetoon aan de hoofdrolspelers van de verkregen onafhankelijkheid: Juan Pablo Duarte, Ramón Matías Mella en Francisco del Rosario Sánchez. Deze herdenking vindt plaats bij de Puerta del Conde, een stadspoort in Santo Domingo waar de onafhankelijkheid van de Dominicaanse Republiek op 27 februari 1844 werd uitgeroepen door een van de stichters: Francisco del Rosario Sánchez.

 

 

Beginners 1 Spaans in Hintham

27-02-2018
 
Het doel van deze beginnerscursus van Taalbureau Spaans Rivas is om in korte tijd eenvoudige gesprekken in het Spaans te kunnen voeren voor mensen die nog helemaal geen (of een paar woorden) Spaans kunnen. Jezelf voorstellen, vertellen hoe je dag is geweest, groeten en afscheid nemen, bestellen in een restaurant en zeggen waar iets zich bevindt. Aandachtspunten tijdens de lessen: uitspraak, zelfstandige en bijvoeglijke voornaamwoorden, telwoorden, Presente (tegenwoordige tijd, bv. 'Yo como'), Pretérito Perfecto (voltooide tijd, bv. 'He comido'). Je bereikt het niveau A1 van het Europese Referentiekader.
 
Startdag: dinsdag 20 februari 2018
Tijd: 11:00-12:15
Lesweken: 10 lessen van 125 minuten  
Tarief: 149 euro (exclusief lesmateriaal 25 euro)
Seizoen: wintercursus
Aanmelden

Cursus-Spaans Beginners Intensief in Salamanca

27-02-2018

Bij deze Beginnerscursus Intensief Spaans van Mester in Madrid kunnen studenten kiezen voor een cursus van 1 tot wel 50 weken. We zijn er van overtuigd dat een solide grammaticale basis een eerste vereiste is om een taal goed te leren. Daarom beginnen we elke dag met een presentatie van de basis van de Spaanse grammatica aangevuld met voorbeelden van dagelijkse situaties ter illustratie. Daarnaast focussen we op de verbale vaardigheden van de student. Sessies zijn gebaseerd op actualiteiten waarbij materiaal van vorige lessen worden opgenomen. Dit stelt studenten in staat om hun opgedane kennis en hun vocabulaire toe te passen en verder te verfijnen.

Start: 27 feb, 6 en 27 mrt, 3 en 10 apr, 1 en 29 mei, 12 juni, 2 en 30 okt, 27 nov
Lesdagen: maandag t/m dinsdag (in juli en september kun je op elke dag beginnen)
Aantal lessen per week: 20
Aantal studenten: max. 12
Tarief: 185 euro (1 week), 360 euro (2 weken), 510 euro (3 weken), 640 euro (4 weken), etc
 

 

 

Aanmelden

Halfgevorderd 1 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018

Dit niveau van Molinos de Viento is geschikt voor diegenen die zich al behoorlijk kunnen uiten in het Spaans, maar moeite hebben met de verleden tijden. Op Intermedio 1 niveau wordt de verleden tijd Imperfecto (bv. 'Yo trabajaba') behandeld en in combinatie met de andere verleden tijden geoefend. Na dit niveau kun je bijvoorbeeld genuanceerder vertellen wat je vandaag hebt gedaan en beschijvingen geven. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld waar je graag zou willlen wonen ('Me gustaría'), de toekomst ('Si tengo tiempo, iré a verte'), hoe het vroeger was, vergelijken ('Más / menos que'), boodschappen doen, etc. Grammatica die behandeld wordt: Imperfecto / Indefinido / Perfecto (bv. 'Trabajaba', 'Trabajé', 'He trabajado'), Futuro (bv. 'Trabajaré'), Me gustaría …

Eerste les: woensdag 21 februari 2018
Duur: 6 weken
Tijden: 10:00-13:15 
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus
 
Aanmelden

Beginners 2 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018

Als je je al een beetje kunt redden in het Spaans en enigszins bekend bent met de tegenwoordige tijd (bv. “Yo trabajo”) én de voltooide tijd (bv. “Yo he trabajado”), dan kun je op dit niveau van Molinos de Viento instromen. Na de cursus ben je in staat om in eenvoudige zinnen te praten over bijvoorbeeld waar je wel en niet van houdt of wat je tijdens je laatste vakantie hebt gedaan. Na de Básico 2 heb je het eerste deel (van de drie delen) van het niveau A2 bereikt van het Europese Referentiekader.
 
Eerste les: woensdag 21 februari 2018
Lestijd: 10:00-13:15
Duur: 6 weken
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus
  
Aanmelden

Beginners 2 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018
Als je je al een beetje kunt redden in het Spaans en enigszins bekend bent met de tegenwoordige tijd (bv. “Yo trabajo”) én de voltooide tijd (bv. “Yo he trabajado”), dan kun je op dit niveau van Molinos de Viento instromen. Na de cursus ben je in staat om in eenvoudige zinnen te praten over bijvoorbeeld waar je wel en niet van houdt of wat je tijdens je laatste vakantie hebt gedaan. Na de Básico 2 heb je het eerste deel (van de drie delen) van het niveau A2 bereikt van het Europese Referentiekader.
 
Eerste les: woensdag 21 februari 2018
Lestijd: 10:00-13:15 
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus 
Aanmelden

Halfgevorderd 3 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018

Deelname aan dit niveau van Molinos de Viento vereist een gedegen kennis van de verleden tijden en de basisregels van de Subjuntivo (bv. "Quiero que vengas ahora"). Aan het einde van dit niveau kun je onder andere gebruik maken van de toekomende tijd om plannen te maken en meepraten over een willekeurig niet-gespecialiseerd onderwerp. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het geven van je mening (bv. 'Me parece que') en toekomstplannen maken (bv. 'Pienso ir a Espana'). Wat betreft grammatica worden behandeld: Llevar + Gerundio (bv. 'Llevo trabajando 2 horas'), Cuando + Subjuntivo (bv. 'Cuando tenga dinero, me comprare esta casa').

Eerste les: woensdag 21 februari 2018  
Tijd: 10:00-13:15
Duur: 6 weken
Niveau: na deze cursus heb je B1.2 bereikt
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus
 
Aanmelden

Beginners 1 Spaans in Hintham

28-02-2018

Het doel van deze beginnerscursus van Taalbureau Spaans Rivas is om in korte tijd eenvoudige gesprekken in het Spaans te kunnen voeren voor mensen die nog helemaal geen (of een paar woorden) Spaans kunnen. Jezelf voorstellen, vertellen hoe je dag is geweest, groeten en afscheid nemen, bestellen in een restaurant en zeggen waar iets zich bevindt. Aandachtspunten tijdens de lessen zijn: uitspraak, zelfstandige en bijvoeglijke voornaamwoorden, telwoorden, Presente (tegenwoordige tijd, bv. 'Yo como'), Pretérito Perfecto (voltooide tijd, bv. 'He comido'). Je bereikt het niveau A1 van het Europese Referentiekader.
 
Startdag: woensdag 21 februari 2018
Tijd: 13.00-14.15 
Lesweken: 10 lessen van 125 minuten  
Tarief: 149 euro (exclusief lesmateriaal 25 euro)
Seizoen: wintercursus   
Aanmelden

Gevorderd 1 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018
In de Alto-niveaus van Molinos de Viento maak je een flinke stap in je kennis en beheersing van het Spaans. Nadat je in de Básico en Intermedio-niveaus een stevige basis hebt gelegd, leer je in de Alto's en opvolgende Avanzado-niveaus het Spaans op een vloeiende en spontane manier gebruiken.Na de drie Alto niveaus kun je je probleemloos redden tijdens reizen in Spaanstalige landen. Je kunt een lopende conversatie onderhouden over diverse onderwerpen en uitgebreid vertellen over ervaringen en gebeurtenissen, je mening geven en plannen aankondigen. Verder: raad geven ('Deberías ir a la peluquería'), karakter beschrijven ('Es cariñosa pero cuando se enfada...'), gevoelens omschrijven ('Lo que no me gusta es ...'), praten over vroeger ('Antes tomaba café'), gezondheid ('Soy vegetariano'). Grammatica: Condicional ('comería'), Perífrasis ('dejar de', 'volver a'), Estar + Gerundio ('estuve esperando')

Cursusdag: woensdag 21 februari 2018
Duur: 6 weken
Tijden: 10:00-13:15 
Lesboek: Compendio Alto 1 – Nuevo Español en Marcha 3
Niveau: na Alto 3 heb je B1 
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus
Aanmelden

Beginners 2 Supercompacto Spaans in Amsterdam

28-02-2018
Als je je al een beetje kunt redden in het Spaans en enigszins bekend bent met de tegenwoordige tijd (bv. “Yo trabajo”) én de voltooide tijd (bv. “Yo he trabajado”), dan kun je op dit niveau van Molinos de Viento instromen. Na de cursus ben je in staat om in eenvoudige zinnen te praten over bijvoorbeeld waar je wel en niet van houdt of wat je tijdens je laatste vakantie hebt gedaan. Na de Básico 2 heb je het eerste deel (van de drie delen) van het niveau A2 bereikt van het Europese Referentiekader.
 
Eerste les: woensdag 21 februari 2018
Lestijd: 18:45-22:00
Prijs: 229 euro
Seizoen: wintercursus  
Aanmelden

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 

Kalender

« februari 2018 »
zonmaadinwoedonvrizat
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728