Agenda Spaanstalige Wereld


Online Cursus Spaans in Haarlem bij Universal Español

03-08-2020

Ben je een beginner of spreek je al redelijk Spaans? Wil je je kennis weer eens even opfrissen? Wil ie zelfverzekerd een gesprek kunnen voeren in het Spaans? Dan is deze online cursus Echt Spaans Spreken van Universal Español voor jou bedoeld!Tarief: 79 euro
Extra: je hebt voor 2 jaar toegang tot deze cursus
Fiesta de la Rama in Gran Canaria

04-08-2020
Elke zomer op 4 augustus wordt in Agaete in het noordwesten van Gran Canaria het 'Feest van de Boomtak' gevierd. Duizenden mensen trekken zwaaiend met takken in optocht door de smalle straatjes van het pittoreske dorp met als eindbestemming het heiligdom van de Virgen de Las Nieves. Op 5 augustus is het tijdens Fiesta de la Rama ter ere van de beschermheilige Nuestra Señora de Las Nieves opnieuw groot feest.

Periode: dinsdag 4 augustus en woensdag 5 augustus 

 
Onafhankelijkheidsdag Bolivia

06-08-2020

De onafhankelijkheidsdag van Bolivia wordt gevierd met parades, vuurwerk en veel feesten waarvan die van Copacabana het bekendst zijn. De onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen op 6 augustus 1825. 
TV: The Pier

08-08-2020

Tv-serie: The Pier


Vanaf zaterdag 18 juli start het tweede seizoen van de populaire Spaanse dramaserie The Pier (El Embarcadero). Hoofdpersoon in deze serie is de succesvolle architecte Alejandra, die er op een dag achterkomt dat haar echtgenoot een dubbelleven heeft geleid wat haar hele leven volledig op zijn kop zet. Toch probeert Alejandra wanhopig een antwoord te vinden op de vele vragen die ze heeft. Tijdens haar zoektocht komt ze uit bij Verónica, met wie ze een steeds intiemere relatie opbouwt. Hoe hechter hun band wordt, hoe meer verwarrende gevoelens dit oproept bij Alejandra. Ze brengt zichzelf hiermee in een lastige positie. Alejandra krijgt nog een flinke schok te verwerken als Verónica vertelt wie ze is. The Pier speelt zich af in het natuurgebied La Albufera nabij Valencia
  
zaterdag om 20.26 op NPO 3
 
Spaans leren in de regio Valencia? Bekijk hier taalscholen, ook voor online lessen. Festival Internacional de Santander

10-08-2020Een maand lang staat Santander in het teken van
 opera, toneel, symfonieorkesten, concerten en ballet. Een belangrijke locatie is weggelegd voor het theater Palacio de Festivales. Hiernaast vormen tal van andere bijzondere locaties als kerken en kloosters het decor van mooie voorstellingen. Festival Internacional de Santander is één van de oudste muziekfestivals van Spanje.  

Periode: woensdag 29 juli - zaterdag 22 augustus  
Semana Grande in San Sebastián

10-08-2020De 'Grote Week' zet San Sebastián met honderden festiviteiten een week lang op zijn kop. Een van de hoogtepunten is de pirotecnia, een vuurwerkshow die elke avond om kwart voor elf wordt gehouden bij het park Jardines de Alderdi Eder tegenover het stadhuis. Semana Grande is één van de belangrijkste feesten van San Sebastián en valt elk jaar in de week van 15 augustus lopend van zaterdag tot en met zaterdag. 

Periode: zaterdag 10 augustus - zaterdag 17 augustus 2019
Onafhankelijkheidsdag Ecuador

10-08-2020

Op 10 augustus vieren de Ecuadorianen hun onafhankelijkheid. In heel Ecuador maar bovenal in Quito zijn er culturele activiteiten, evenementen en vuurwerk. In het historisch centrum van Quito is het traditie dat in de barretjes canelazo wordt geschonken, een traditioneel drankje gemaakt van sinaassappelsap en alcohol van suikerriet.
 

 

Heldin van de onafhankelijkheid

Op 9 augustus 1809 kwam een groep patriotten uit Quito samen in het huis van Manuela Cañizares, en samen stelden ze een regering samen die los stond van Spanje. De onafhankelijkheid werd vervolgens op 10 augustus 1809 in Quito uitgeroepen en er werd gelijk een regering geïnstalleerd. De eerste onafhankelijkheidsopstand werd echter afgeslagen met als gevolg dat een aantal opstandelingen terecht werden gesteld op 2 augustus 1810, maar Manuela Cañizare wist te ontkomen. Uiteindelijk zou Ecuador tot 24 mei 1822 moeten wachten voordat het land definitief onafhankelijk zou worden van Spanje.  
Feria de Málaga

13-08-2020Feria de Málaga staat te boek als het grootste en uitbundigste zomerfeest van Spanje. Gedurende negen dagen staat Málaga op z'n kop met een zeer divers programma: processies, stierenvechten, flamenco, grootse vuurwerkshows, flinke parties en optredens van topartiesten op diverse locaties binnen en buiten de stad. Feria de Agosto, zoals het megafestival ook wordt genoemd, vindt plaats in het 2e en 3e weekend van augustus. 

Spectaculaire opening van Feria de Malagá op het strand 

De Feria de Málaga begint op vrijdagavond om 23:50 uur. Na de openbare afkondiging (el pregón) door de burgemeester is het om middernacht tijd voor een spectaculair vuurwerk (piromusical) op het strand van La Malagueta waarbij er in 20 minuten tonnen vuurwerk doorheen gejaagd worden. Nadat de laatste vuurwerkpijlen de lucht zijn ingegaan volgt een concert. Veel malagueños trekken vervolgens naar het historisch centrum van Málaga waar het feest wordt voortgezet. 

De verschillende zones van Feria de Malagá

De meeste activiteiten spelen zich overdag af in het historisch centrum van Malaga . 's Avonds verplaatst het feestgedruis zich naar naar de wijk Cortijo de Torres bij Real del Cortijo de Torres. Daar staan honderden feesttenten opgesteld, staat de grote kermis en vinden concerten plaats. Gezien het dag- en avondgebeuren wordt er ook wel gesproken van Feria de Día (dagfeest) en Feria de Noche (avondfeest).

Periode: donderdag 13 augustus - zaterdag 22 augustus 
Online Lessen Spaans van Start in Valencia

15-08-2020

Woon je niet in Valencia, maar wil je met ons Spaans leren? ¡Ningún problema! Bij El Carmen Spanish School kun je online lessen Spaans volgen. Groepslessen en privélessen, wat je wilt! ¡Te esperamos! 
Semana Grande in Bilbao

15-08-2020Gedurende 9 dagen rond de derde week van augustus kun je een enorme drukte en feestgedruis verwachten in Bilbao. Semana Grande de Bilbao (Baskisch: Aste Nagusia) viert de Baskische cultuur maximaal met als kloppend hart het tegen de oude stadskern aangelegen Arenal. 

Opzet en activiteiten Semana Grande de Bilbao

Het belangrijkste feest van Bilbao begint op zaterdag wanneer de menigte zich verzamelt rondom het aan de rivier gelegen theater Arriaga. Nadat de vuurpijl (lanzamiento del txupinazo) vanaf het balkon is afgeschoten maakt Marijaia triomfelijk haar entree, een goedlachse pop van 4 meter. Op dat moment gaat het feest officieel van start. Semana Grande Bilbao wordt gedomineerd door Baskische tradities bestaande uit Baskische muziek, de Desfile de gigantes (de optocht van de reuzen) en de Batalla con huevos y harina (het eier- en meelgevecht). Bekende culinaire versnaperingen tijdens het festival zijn txakoli-wijn en pintxos. De eerdergenoemde Marijaia duikt tijdens het feest voortdurend op om uiteindelijk in de afscheidsceremonie verbrand te worden.
 
Periode: zaterdag 15 augustus - zondag 23 augustus 
Online Lessen Spaans in Jerez de la Frontera

15-08-2020

Voor wie niet naar Jerez de la Frontera kan komen, brengen wij de lessen bij jou thuis! Voordat je begint met onze face-to-face online classes krijg je eerst toegang tot ons online platform waar je al het materiaal vindt voor de lessen, toegangscodes en meer. Bij Tenidomas in Jerez de la Frontera kun je uit een breed aanbod online lessen kiezen en we nodigen je dan ook zeker uit om een kijkje te nemen op onze website!

 

Lees ook ons artikel over online lessen in SpanjeNajaarscursussen Spaans El Abanico in Rotterdam

17-08-2020

In Rotterdam gaan de Najaarscursussen Spaans van start in de week van 31 augustus. Als je je inschrijft voor 28 augustus dan ontvang je een korting van 20 euro. Defintieve update volgt. Bekijk hier het rooster met alle data, lestijden, niveaus en de tarieven van taalschool El Abanico.
Compacto Online met Molinos de Viento

24-08-2020

Wat leer ik in deze online cursus van Molinos de Viento?Veel! Je leert vertellen over jezelf, wie je bent en wat je doet. Je leert korte 1 op 1 gesprekjes voeren, en kunt zelfs vertellen wat je dit weekend hebt gedaan. 

Temas
Jezelf voorstellen, gesprekjes over wat je doet, hoe oud je bent en wat je telefoonnummer is, wat je hebt gedaan en nog gaat doen. Ook kunnen zeggen hoe laat het is, tellen tot 10 miljoen en vertellen over (familie)relaties.
 
Gramática
Je leert eenvoudige basisregels zoals de zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden matchen, de tegenwoordige tijd en de voltooide tijd (bv. "He trabajado")!
 
Lesmateriaal
Compendio Básico 1 – Nuevo Español en Marcha 1 libro

Startdata: wo 22 juli; di 28 juli; ma 24 aug; wo 26 aug; ma 31 aug
Duur: 8 weken
Prijs 160 euro
Meer info: aquíOpen Dagen El Abanico in Rotterdam

25-08-2020
Overweeg jij een cursus Spaans in Rotterdam? Dan is het goed om te weten dat je bij El Abanico sfeer kunt proeven. Reuzehandig om kennis te maken met docenten, advies in te winnen of om je niveau te laten testen. En als je gelijk de smaak te pakken hebt, dan kun je je terplekke inschrijven...eindelijk beginnen met Spaans. El Abanico bevindt zich midden in het centrum van Rotterdam in de omgeving van het Timmerhuis en de gezellige Meent nabij Centraal Station en Station Blaak. Een afspraak is niet nodig. 

Wanneer: dinsdag 25 augustus en woensdag 25 augustus
Horario 17:30-20:00
Locatie: El Abanico, Haagseveer 64, Rotterdam  Onafhankelijkheidsdag Uruguay

25-08-2020

Op 25 augustus is het groot feest in Uruguay met Día de la Independencia. Herdacht wordt het uitroepen van de onafhankelijkheid op 25 augustus 1825. Een dag eerder wordt alvast afgetrapt met het spraakmakende Noche de la Nostalgia
Noche de la Nostalgia

Sinds 1978 is het traditie om op 24 augustus de 'Nacht van de Nostalgie' te vieren met als thema: 'Denk aan de oude dag'. Duizenden Uruguayanen gaan naar feestjes in discotecas om gouwe ouwe (denk aan Abba, Bee Gees, Beatles en Elvis Presley) te dansen. Gevolg is wel dat velen de onafhankelijkheidsdag met een goede kater ingaan...

Onafhankelijkheidsdag
Op onafhankelijkheidsdag zijn er veel festiviteiten waaronder militaire parades, straatfeesten en rommelmarkten. Een leuke bijkomstigheid is dat de musea dan gratis bezocht kunnen worden.
Mini Grupo Beginner Spaans in Amsterdam

25-08-2020

Wat leer ik allemaal bij deze cursus van Molinos de Viento in Amsterdam? Vertellen over jezelf, wie je bent, wat je doet, korte 1 op 1 gesprekjes voeren, vertellen wat dit weekend hebt gedaan, en nog veel meer.  

Temas
Jezelf voorstellen, gesprekjes over wat je doet, hoe oud je bent en wat je telefoonnummer is, wat je hebt gedaan en nog gaat doen. Ook kunnen zeggen hoe laat het is, tellen tot 10 miljoen en vertellen over (familie)relaties.
 
Gramática
Je leert eenvoudige basisregels zoals de zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden matchen, de tegenwoordige tijd en zelfs de voltooide tijd (bv. "He trabajado")!
 
Lesmateriaal
Compendio Básico 1 – Nuevo Español en Marcha 1 libro

Startdatum: dinsdag 25 augustus
Duur: 6 weken
Precio: 220 euro
Meer info: adelante Compacto Minigrupo Spaans in Amsterdam

25-08-2020

Bij deze cursus van Molinos de Viento in Amsterdam leer je vertellen over jezelf, wie je bent, wat je doet, korte 1 op 1 gesprekjes voeren, vertellen wat je dit weekend hebt gedaan, etc.  

Temas
Jezelf voorstellen, gesprekjes over wat je doet, hoe oud je bent en wat je telefoonnummer is, wat je hebt gedaan en nog gaat doen. Ook kunnen zeggen hoe laat het is, tellen tot 10 miljoen en vertellen over relaties.
 
Gramatica
Je leert eenvoudige basisregels zoals de zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden matchen, de tegenwoordige tijd en zelfs de voltooide tijd (bv. "He trabajado")!
 
Lesmateriaal
Compendio Básico 1 – Nuevo Español en Marcha 1 libro

Startdata: di 25 aug; wo 26 aug
Duur: 8 weken
Lestijd: 18:30-20:00
Precio: 220 euro

Meer info: ariba  
Tomatina in Buñol

29-08-2020


Tomaten gooien tijdens het Tomatina festival in Bunol

Het is weer de laatste woensdag van augustus en dat betekent tomaten gooien in Buñol! Het tomatengooifestijn Tomatina is spontaan ontstaan in 1945 en is sinds die tijd uitgegroeid tot één van de populairste Spaanse zomerfestivals. Het idee is simpel: in een uur tijd zoveel mogelijk tomaten tot puree smijten en als het even kan anderen raken natuurlijk! 


Opzet Tomatina

Voordat het tomaten gooien los kan gaan moet er wel eerst een groot stuk ham bemachtigd worden. Nog niet zo gemakkelijk want het moet gegrepen worden van een voor de gelegenheid met olijfolie ingevette paal. Hierna volgt het kanonschot en dat is het moment (ergens tussen 11:00-12:00) dat duizenden mensen elkaar op het centrale plein met een enorme hoeveelheid tomaten te lijf gaan. Hoeveel? In 2017 ging er nog 160.000 kilo doorheen! Geen gekke suggestie: draag een duikbril voor de bescherming van je ogen en neem niet je zondagse (witte) pak mee... 


Buñol en bezoekers

Doorgaans gaat het er rustig aan toe in Buñol van nog 10.000 inwoners. Maar dit verandert allemaal in de laatste week van augustus wanneer ruim 20.000 feestgangers de bescheiden plattelandsgemeente op zijn kop komen zetten. Om deze invasie enigszins te beteugelen zijn er in 2013 een limiet en een entreeprijs ingevoerd. Naast de nodige buitenlanders doen ook de inwoners van Buñol volop mee, ideaal om de stress van het afgelopen jaar kwijt te raken zoals ze zelf zeggen. Ook de Spaanse boeren varen goed bij Tomatina; zij leveren de tomaten die anders maar zouden rotten op het land. Buñol ligt op 38 kilometer ten westen van Valencia waarvandaan je de trein of bus kunt pakken. 

We slaan in 2020 maar een jaartje over...maar in 2021 is Tomatina back!
 
« augustus 2020 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring