Agenda Spaanstalige Wereld


Hogueras de Alicante

24-06-2019

Hogueras de Alicante

Met Hogueras de Alicante wordt de komst van de zomer groots gevierd in de badplaats Alicante. Het grootste feest van Alicante kent de nodige gelijkenissen met de Fallas in Valencia, maar anders zijn de gigantische vreugdevuren waaraan het zomerfeest zijn naam dankt. Hogueras eindigt spectaculair in de nacht van 24 juni met de créma: het verbranden van de poppen in de honderden vreugdevuren die de hemel een oranje tint geven. Tot in de vroege uurtjes wordt dan gefeest op de stranden. De Hogueras van Alicante - in 1928 formeel opgericht en in 1983 verklaard tot Interés Turístico Internacional - vallen samen met de feesten van San Juan.

Periode: donderdag 20 juni -  maandag 24 juni 2019
Inti Raymi in Cusco

24-06-2019

Het Festival van de Zon werd al gevierd ten tijde van het Incarijk. Toen werd de religieuze ceremonie ter ere van de god Inti gehouden op de plek waar nu het het hoofdplein van Cusco ligt, het Plaza de Armas. Sinds 1944 wordt het jaarlijkse feest gevierd bij Sacsayhuamán, tegenwoordig een beroemde archeologische vindplaats iets buiten Cusco. Voorafgaand aan het festival zijn er in het historisch centrum van Cusco volop activiteiten waaronder voorstellingen van traditionele dansen. Het zonnewende festival trekt naast cusqueños ook de nodige toeristen. 
Zomercursussen Spaans El Abanico in Rotterdam

24-06-2019

In Rotterdam gaan de Zomercursussen Spaans van start in de week van 8 juli bij taalschool El Abanico. Als je je inschrijft voor 4 juli dan ontvang je een korting van 20 euro. Bekijk hier het rooster met alle data, lestijden, niveaus en de tarieven. 

 
PhotoEspaña in Madrid

25-06-2019Europa kent veel fotofestivals maar weinig festivals kennen de schaal van PhotoEspaña. Het internationale fotofestival met als thuisbasis Madrid is uitgegroeid tot één van de leidende evenementen op het gebied van fotografie en visuele kunsten. Tijdens het fotofestival kun je verspreid over Madrid in verscheidene musea en zalen uitzonderlijk werk bekijken van toonaangevende fotografen en artiesten. PhotoEspaña wordt gehouden sinds 1998 (20e editie in 2018) en is jaarlijks goed voor een half miljoen bezoekers.  

Periode: woensdag 5 juni - zondag 1 september 2019 
Potaje de Utrera

25-06-2019Het oudste flamencofestival van Spanje wordt gehouden op de laatste zaterdag van juni in Utrera. Dit Andalusisch stadje, op 24 kilomter van Sevilla, staat bekend als één van de geboorteplaatsen van de flamenco. Leuk om te weten: Potaje de Utrera betekent 'Stevige soep van Utrera'. 

Wanneer: 25 juni 

 
Zomercursussen Spaans in Arnhem

26-06-2019

In Arnhem gaan de Zomercursussen Spaans van start vanaf 11 juli bij taalschool Hablamos Spaans. Bekijk hier het rooster met alle data, lestijden, niveaus en de tarieven. 

 

 
Wereld Tapas Dag

27-06-2019

¡A tapear! Op de derde of vierde donderdag van juni wordt in tal van Spaanse en Europese steden Día Mundial de la Tapa gehouden. Tot de smakelijke activiteiten behoren proeverijen, show cooking en speciale activiteiten op markten. 

 
Festival de Mérida

27-06-2019Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida is een prestigieus theaterfestival gehouden in het beroemde Romeinse amfitheater van Mérida in de maanden juli en augustus. Op het programma staan voorstellingen van o.m. de oude Grieken en Shakespeare. 

Periode: donderdag 27 juni tot zondag 25 augustus 2019Batalla del Vino in Haro

29-06-2019Een niet alledaagse fiesta, de wijngevechten van Haro. Bij deze wijnoorlog op een berg in Haro gaan mensen (gekleed in het wit!) elkaar te lijf met wijn. De munitie - tienduizenden liters rode wijn - wordt met tanks boven afgeleverd waarna de oorlog wordt uitgevochten met waterpistolen of, nog verwoestender, met emmers. Meer over wijn uit Spanje? Lees dan ook Spaanse wijn voor beginners

 

 
Festival Internacional de Música y Danza de Granada

30-06-2019Festival Internacional de Música y Danza de Granada
 is één van de meest vooraanstaande culturele festivals van Spanje. Het programma omvat verschillende artistieke genres die grotendeels plaatsvinden in het Alhambra. Het zomerfestival wordt dit jaar voor de 66e keer gehouden in Granada.

Rijk verleden met grote namen

De eerste officiële editie van Festival Internacional de Música y Danza de Granada werd gehouden in 1952, maar de wortels gaan verder terug. Reeds in 1883 vonden symfonische concerten plaats in Palacio V in aanwezigheid van wereldberoemde kunstenaars, muzikanten en poëten als Federico García Lorca, Granada's beroemdste zoon. 

Activiteiten en locaties  

Concerten, opera's, flamenco en dansvoorstellingen maken deel uit van de activiteiten. Ze vinden plaats in het Alhambra en in verschillende wijken in de stad. Zo worden de symfonische concerten gehouden in Palacio de Carlos V en de theatervoorstellingen (in de openlucht) in de Jardines del Generalife, beide locaties maken deel uit van het Alhambra complex. Mede dankzij deze unieke locaties lokt het festival bezoekers uit alle uithoeken van Spanje en ver daar buiten. Het programma en informatie is te vinden op Festival Internacional de Música y Danza de Granada

Periode: vrijdag 21 juni tot vrijdag 12 juli 2019
Zomercursussen Spaans Molinos de Viento in Amsterdam

30-06-2019

In Amsterdam gaan de Zomercursussen Spaans van start in de week van 22 juli bij taalschool Molinos de Viento. Breed aanbod Spaanse lessen van regulier tot zeer intensief. Bekijk hier het rooster met alle data, lestijden, niveaus en de tarieven. 

 « juni 2019 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring