Agenda augustus

World Cinema Amsterdam

21-08-2017

Het festival World Cinema Amsterdam viert haar achtste editie van 17 augustus tot en met 26 augustus in Rialto en De Balie. Tijdens het festival kan het publiek genieten van de beste onafhankelijke films uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Drie Spaanstalige films uit Chili, Costa Rica en Argentinië zijn geselecteerd voor de competitie! Zij zullen samen met 6 andere films strijden om de Jury Award. Regisseurs Ariel Escalante (Costa Rica) en Cecilia Atán (Argentinië) zullen aanwezig zijn tijdens het festival.

Una Mujer Fantastica - World Cinema Amsterdam
 
UNA MUJER FANTASTICA
Sebastián Lelio | Chili | 2017 | Spaans | Engelse ondertiteling
Van de maker van GLORIA. Orlando, de geliefde van de transgender vrouw Marina, overlijdt heel onverwacht. Zijn familie wil helemaal niets met haar te maken hebben, ze is zelfs niet welkom op zijn begrafenis. Ze laat het er echter niet bij zitten.
Rialto: zaterdag 26 de augustus 21:00
De Balie: zaterdag 26 de augustus 21:30
 
Ariel Escalante  | Costa Rica | 2016 | Spaans | Engelse ondertiteling  | regisseur aanwezig
Het is nog maar twee maanden geleden dat verpleegster Claudia haar beste vriendin en nichtje Silvia verloor. Voor de buitenwacht doet ze alsof er niets aan de hand is, maar als ze oude vriend tegenkomt, ontstaan er barsten in die façade.
Rialto: woensdag 23 augustus om 19:00 en zaterdag 26 augustus  om 16:00
De Balie: 
vrijdag 25 augustus om 19:00
 
Cecilia Atán, Valeria Pivato | Argentinië | 2017 | |Spaans | in het Engels ondertiteld | regisseurs aanwezig
Een huishoudster in Buenos Aires raakt van de ene op de andere dag haar baan kwijt. Zonder na te denken accepteert ze een nieuwe baan aan de andere, woestijnachtige kant van het land. Tijdens de reis raakt ze haar koffer kwijt. Samen met een handelsreiziger gaat ze op zoek.
Rialto: vrijdag 25 augustus 21:20-23:00 zaterdag 26 augustus 21:30-23:10
De Balie: 
zaterdag 26 augustus 17:00
 
Kaartverkoop: World Cinema Amsterdam, Rialto, De Balie 
 
 

 

Zomercursus Spaans voor Vakantie in Breda

21-08-2017


In deze zomercursus van QueBueno leer je snel voldoende Spaans om je te kunnen redden in eenvoudige situaties in een Spaanstalig land. Leuk om met Spaanstalige vrienden te kunnen praten in hun eigen taal. Ook handig voor de vakantie, en misschien wel voor het werk! 
 
Start: maandag 14 augustus 2017
Tijd: 19.30-22.15
Duur: 4 lessen
Prijs: € 99,- (exclusief lesmateriaal)
Seizoen: zomercursus
  

Aanmelden

Spaans in een Week in Amsterdam

21-08-2017

In een week Spaans leren kan! Doe mee met de intensieve 5-daagse beginnerscursus van Molinos de Viento en doorloop het basisniveau Básico 1 in één week.  

Aanvang: maandag 21 t/m 25 augustus 2017
Lestijd: 09:00-13:30 
Prijs: 248 euro
Seizoen: zomercursus
  

Aanmelden

Semana Grande in Bilbao

21-08-2017Gedurende 9 dagen rond de derde week van augustus kun je een enorme drukte en feestgedruis verwachten in Bilbao. Er wordt dan op z'n Baskisch gefeest met txakoli-wijn en pintxos in de hoofdrol. Verder zijn er uiteenlopende evenementen waaronder popconcerten, vuurwerkshows en opmerkelijke acitiviteiten als 'de optocht van de reuzen' en 'gekke bekken trekken'. 

Periode: 19 - 27 augustus

Zomercursus Spaans voor Vakantie in Breda

22-08-2017

In deze zomercursus van QueBueno leer je snel voldoende Spaans om je te kunnen redden in eenvoudige situaties in een Spaanstalig land. Leuk om met Spaanstalige vrienden te kunnen praten in hun eigen taal. Ook handig voor de vakantie, en misschien wel voor het werk! 
 

Start: dinsdag 15 augustus 2017
Tijd: 19.30-22.15 
Duur: 4 lessen
Prijs: € 99,-
Seizoen: zomercursus
   
Aanmelden

Stoomcursus Spaans Beginners in Haarlem

22-08-2017
 

Español Universal organiseert een stoomcursus Spaans voor mensen die snel en effectief Spaans willen leren in Haarlem. De cursus is bedoeld voor mensen die weinig tot geen kennis hebben van de Spaanse taal. Of mensen die reeds enige kennis hebben, maar de Spaanse taal weer eens willen opfrissen, bij voorbeeld ter voorbereiding voor een reis naar een Spaanstalig land. 
 
Start: dinsdag 15 augustus 2017
Lestijd: 19.15-21.45
Duur: 5 bijeenkomsten 
Kosten: 140,00 EUR (inclusief lesmateriaal)
Seizoen: zomercursus
 
 
 

 

Aanmelden

Festival Latino Americano Rotterdam

23-08-2017De tweede editie van het Festival Latino Americano Rotterdam vindt plaats van 23 tot en met 27 augustus in LantarenVenster Rotterdam. Het festival waar hedendaagse Latijns-Amerikaanse muziek en film samenkomen is dit jaar in het bijzonder gericht op Cuba. 
 
Cubaanse sferen tijdens vijfdaags festival
Het festival presenteert 27 Nederlandse filmpremières met een speciale focus op Cuba. Festival Latino Americano Rotterdam opent met de muziekdocumentaire Cubajazz met aansluitend in de foyer live-muziek van El Caribefunk. De openingsfilm vat het thema van het festival treffend samen: Cuba in transitie. Jazz is bij uitstek een muziekstijl die openstaat voor improvisatie en invloeden van buitenaf. Deze muziekdocumentaire, debuutfilm van de Braziliaan Max Alvim (aanwezig op het festival), laat zien dat de Cubaanse Jazz een metafoor is voor wat er nu gaande is in Cuba: meer openheid en verandering door invloed van buitenaf. Cuba stelt zich na jarenlange (politieke en economische) isolatie steeds meer open voor de rest van de wereld. Met interessante visies en boeiende achtergrondinformatie van zowel muzikanten als andere deskundigen, valt er volop te genieten van prachtige live-opnames en nieuwe ontwikkelingen in de Latin jazz op Cuba! 
 
Concerten
Op donderdag-, zaterdag- en zondagavond zijn er drie topconcerten in zaal 1 variërend van cumbia en timba tot latin jazz: Kumbia Boruka, Tomi y su TimbaLight en Ramón Valle Trio. Hiernaast vinden in de foyer dagelijks gratis live optredens plaats. Allemaal prachtige muzikale uitingen die je meenemen naar Latijns-Amerikaanse sferen. 
 
Periode: woensdag 23 -  zondag 27 augustus 2017
Locatie: LantarenVenster Rotterdam
Meer info: Festival Latino Americano Rotterdam
 
 

Zomercursus Spaans voor Vakantie in Breda

23-08-2017

In deze zomercursus van QueBueno leer je snel voldoende Spaans om je te kunnen redden in eenvoudige situaties in een Spaanstalig land. Leuk om met Spaanstalige vrienden te kunnen praten in hun eigen taal. Ook handig voor de vakantie, en misschien wel voor het werk! 
 

Start: woensdag 16 augustus 2017
Tijd: 19.30-22.15 
Duur: 4 lessen
Prijs: € 99,- (exclusief lesmateriaal)
Seizoen: zomercursus
  
Aanmelden

Festival de Mérida

23-08-2017Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida is een prestigieus theaterfestival gehouden in het beroemde Romeinse amfitheater van Mérida in de maanden juli en augustus. Op het programma staan voorstellingen van de oude Grieken en Shakespeare. 

Periode: 1 juli - 27 augustus 

Onafhankelijkheidsdag Uruguay

24-08-2017

Op 25 augustus is het groot feest in Uruguay met Día de la Independencia. Herdacht wordt het uitroepen van de onafhankelijkheid op 25 augustus 1825. Een dag eerder wordt alvast afgetrapt met het spraakmakende Noche de la Nostalgia
Noche de la Nostalgia

Sinds 1978 is het traditie om op 24 augustus de 'Nacht van de Nostalgie' te vieren met als thema: 'Denk aan de oude dag'. Duizenden Uruguayanen gaan naar feestjes in discotecas om gouwe ouwe (denk aan Abba, Bee Gees, Beatles en Elvis Presley) te dansen. Gevolg is wel dat velen de onafhankelijkheidsdag met een goede kater ingaan...

Onafhankelijkheidsdag
Op onafhankelijkheidsdag zijn er veel festiviteiten waaronder militaire parades, straatfeesten en rommelmarkten. Een leuke bijkomstigheid is dat de musea dan gratis bezocht kunnen worden.

Gratis Proefles Spaans in Arnhem

24-08-2017

Op donderdag 24 augustus geeft Hablamos Spaans in Arnhem een gratis proefles voor Beginners om 19:30 uur. De reguliere cursussen starten in de week van 4 september. 

Locatie: Van Oldenbarneveldtstraat 30, Arnhem
Seizoen: najaarscursus

 
 
Aanmelden

PhotoEspaña in Madrid

27-08-2017PhotoEspaña is een internationaal fotofestival met als thuisbasis Madrid dat s uitgegroeid tot één van de leidende evenementen als het gaat om fotografie en visuele kunsten. Tijdens het fotofestival kun je verspreid over Madrid in verschillende musea en zalen uitzonderlijk werk bekijken van toonaangevende fotografen en artiesten. PhotoEspaña wordt gehouden sinds 1998 en is jaarlijks goed voor een half miljoen bezoekers.  

Periode: 31 mei - 27 augustus 2017 

Spaans Koken en Conversatie in Amsterdam

29-08-2017

Bij deze workshop Mañana de Tapas leer je onder andere: tortilla española, sepia a la plancha, champiñones al ajillo, choricitos a la sidra ...In deze 3 uur durende workshop duik je in de Spaanse culinaire cultuur. Je gaat leren hoe je een aantal authentieke Spaanse gerechten maakt en dat doe je in het Spaans! Op die manier oefen je actief je Spaanse spreekvaardigheid. Uiteraard onder het genot van een goed glas wijn en de heerlijke hapjes. De culinaire docent is Francesc Montoro, afkomstig uit Valencia, taaldocent Spaans in Molinos de Viento en enthousiast vertegenwoordiger van de traditionele Spaanse keuken. ¡Que aproveche! 

Wanneer: dinsdag 29 augustus 2017 van 10:30-13:30
Tarief: 50 euro  inclusief alle ingrediënten en een glas wijn
Locatie: Molinos de Viento.
Niveau:  Minimaal niveau Europees Kader: A1.1
 
 
 
 
 
 
 

 

Aanmelden

Festival Internacional de Santander

30-08-2017Een maand lang staat Santander in het teken van
 opera, toneel, symfonieorkesten, concerten en ballet. Een belangrijke locatie is weggelegd voor het theater Palacio de Festivales. Hiernaast vormen tal van andere bijzondere locaties als kerken en kloosters het decor van mooie voorstellingen. Festival Internacional de Santander is één van de oudste muziekfestivals van Spanje.  

Periode: 5 - 31 augustus 2017

Tomatina in Buñol

31-08-2017


Tomaten gooien tijdens het Tomatina festival in Bunol

Het is weer de laatste woensdag van augustus en dat betekent tomaten gooien in Buñol! Het tomatengooifestijn Tomatina is spontaan ontstaan in 1945 en is sinds die tijd uitgegroeid tot één van de populairste Spaanse zomerfestivals. Het idee is simpel: in een uur tijd zoveel mogelijk tomaten tot puree smijten en als het even kan anderen raken natuurlijk! 

Opzet
Voordat het tomaten gooien los kan gaan moet er wel eerst een groot stuk ham bemachtigd worden. Nog niet zo gemakkelijk want het moet gegrepen worden van een voor de gelegenheid met olijfolie ingevette paal. Hierna volgt het kanonschot en dat is het moment (ergens tussen 11:00-12:00) dat duizenden mensen elkaar op het centrale plein met een enorme hoeveelheid tomaten te lijf gaan. Hoeveel? 105.000 kilo gaan er met gemak doorheen! Geen gekke suggestie: draag een duikbril voor de bescherming van je ogen en neem niet je zondagsepak mee. 

Buñol en recente wijzigingen
Doorgaans gaat het er rustig aan toe in deze bescheiden plattelandsgemeente van nog geen 10.000 inwoners. Maar dit verandert allemaal in de laatste week van augustus wanneer tienduizenden bezoekers uit alle hoeken van Spanje Buñol op zijn kop zetten. Om deze invasie enigszins te beteugelen is er in 2013 een limiet gesteld aan het aantal bezoekers met een maximum van 20.000 en een entreeprijs ingevoerd (voorheen was het gratis). Buñol ligt op 38 kilometer ten westen van Valencia waarvandaan je de trein of bus kunt pakken. Neem wel schone kleren mee...

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 

Kalender

« augustus 2017 »
zonmaadinwoedonvrizat
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031