Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


De mooiste nationale parken van Spanje

Spanje telt inmiddels 16 nationale parken verspreid over het vaste land en de eilanden. Maar wat zijn de mooiste en spectaculairste? Wij zetten een aantal niet te missen Spaanse nationale parken op een rijtje. 

Nationaal Park Picos de Europa


Opgericht in 1918 was Parque Nacional de los Picos de Europa het eerste nationale park van Spanje. En dat is niet zonder reden want het is een zeldzaam spectaculair park in het bijzonder dankzij de schitterende rotspartijen van de bergketen Picos de Europa. Op een heldere dag een absolute aanrader om bij Fuentes Dé de kabelbaan te pakken; je weet niet wat je ziet! Nationaal Park Picos de Europa bevindt zich grotendeels in Asturië en Cantabrië in het noorden van Spanje. Mooie uitvalsbasissen vormen Oviedo, GijonSantander en het nabijgelegen Potes.

Nationaal Park Doñana


Ongetwijfeld het meest exotische nationale park van Spanje: Parque Nacional de Doñana. Gelegen in de provincie Sevilla en Huelva aan de monding van Guadalquivir aan de Atlantische Oceaan herbergt het park stranden, duinen en moerassen en een exotische fauna waaronder flamingo's en de zeer zeldzame Iberische lynx. Met zijn vele watervogels en als rustplaats voor vele trekvogels op hun tocht van zuid naar noord - een waar paradijs voor vogelliefhebbers.  

Nationaal Park Islas Atlánticas de Galicia


Met de oprichting in 2002 was Parque Nacional de las Islas Atlánticas de Galicia toentertijd het 13e nationale park van Spanje. Onderdeel van het nationale park vormen de archipels Cíes, Onza, Sálvora en Cortegada. Het eiland Cíes met zijn Caribische stranden die al een aantal keren tot beste ter wereld werden aangemerkt, vormt een absoluut hoogtepunt. 

Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido


Gelegen in het uiterst noordoosten van Spanje in de Pyreneeën in de regio Aragón werd dit park in geopend in 1918. Met ruim 1500 bloemensoorten en een rijk flora waaronder de lammergier en verscheidene reptielen heeft dit park veel in petto. Parque Nacional Oredesa en Monte Perdido wordt omgeven door verscheidenen dorpen. Vanuit Toria sta je met de auto of bus in 15 minuten bij de entree van het park. Daar aangekomen liggen verschillende fraaie wandelingen in het verschiet. Populair is bijvoorbeeld de wandeling naar de waterval Cola de Caballo (3 uur).


Nationaal Park Sierra Nevada

Dit nationaal park bestrijkt o.m. de Alpujarra en de provincies Granada en Almería. Verwacht bergen van ruim 3000 meter en een spannende fauna van steenbokken, dassen en wilde katten. In de botanische tuin La Cortijuela worden bedreigde plantensoorten beschermt. Wandelen, skiën, imposante bergen, mooie wandelroutes, ruige natuur, prachtige miradores, pittoreske dorpjes, en meer.


Nationaal Park Caldera de Taburiente

Parque Nacional de la Caldera de Taburiente is de grootste toeristische attractie van La Palma. Centraal noordelijk gelegen op het eiland wordt het park gekenmerkt door spectaculaire kloven, diepe ravijnen en dichte bossen. Wie zich naar boven laat brengen, kan terug een gevarieerde wandeling van 5-6 uur verwachten. Een feest voor wandelaars. 


Nationaal Park Garajonay

Wie de smaak te pakken heeft hopt door naar een ander Canarisch Eiland: La Gomera. Nationaal Park Garajonay, Unesco Werelderfgoed, neemt ongeveer 10 procent van het eiland voor zijn rekening. Verwacht ook hier prachtige natuur en veel wandelen, waarbij alle jaargetijden ervaren kunnen worden. Ook niet wandelaars die over een auto beschikken kunnen hier goed uit de voeten.

Nationaal Park Monfrage

Gelegen in het voor het grote publiek onbekende Extremadura is dit park een must voor vogelliefhebber. Keizerarenden, zwarte ooievaars, maar bovenal gieren: zwarte gieren, vale gieren, Egyptische gieren. Verwacht ook pittoreske rivieren en bergstroompjes. Wandelen, fietsen of per auto, het park kan op verschillende manieren verkend worden. Als uitvalsbasis is het culinaire Cáceras een mooie uitvalsbasis.   
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring