Dankzij haar superieure ligging aan de Atlantische oceaan groeide Sanlúcar de Barrameda na de ontdekking van Amerika uit tot een belangrijke havenstad. Tal van prominente zeevaarders lichtten er het anker, zoals Columbus bij zijn derde reis. Samen met Jerez de la Frontera en El Puerto de Santa María maakt Sanlúcar deel uit van de sherrydriehoek. Maar dan wel met zijn eigen specialiteit, de ziltige manzanilla die fijn combineert met visgerechten. Gelegen aan de Guadalquivier kent Sanlúcar met haar kleine 70.000 inwoners ook goede en nog niet overlopen stranden.

Expedities naar de Nieuwe Wereld

Dankzij de gunstige ligging is Sanlúcar de Barrameda altijd een belangrijke handelsstad geweest. In 1448 vertrok Columbus er voor zijn derde reis. De havenstad groeide toen aan belang als vertrek- en aankomstpunt voor de schepen die naar de Nieuwe Wereld voeren. Dat resulteerde weer in vele kerken en kloosters die het belang van de stad moesten illusteren. Maar na de 16e eeuw viel de stad flink terug toen Cádiz de positie van Sanlúcar overnam. Om in de 19e en 20e eeuw weer sterk terug te komen, maar dan vooral dankzij haar sherry.

Manzanillastad

Wie niet direct valt voor sherry, zou toch de manzanilla moeten proberen. Want de sherry van Sanlúcar heeft zijn eigen, unieke ziltige smaak. Dat heeft alles te maken met de ligging aan de zee en de nabijheid van moerasgebied. Die unieke smaak kun je ervaren in een van de vele imposante bodegas die de stad rijk is. Maar ook bars of restaurants aan het strand zijn aanraders om je de manzanilla te laten smaken, al dan niet gecombineerd met de mooie lokale zeevruchten van Sanlúcar.






Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring