Vervoer naar Mendoza

Mendoza heeft zijn eigen vliegveld: El Plumerillo, op 6 km ten noorden van het centrum. Ze onderhoudt internationale vluchten met Santiago de Chile en Lima en nationale vluchten met Buenos Aires, Salta, Iguazú en Bariloche.
Mendoza is verder goed bereikbaar met de bus. Vanuit Buenos Aires is het circa 15 uur rijden, vanuit Cordoba 10 uur en vanuit Bariloche 18 uur. Ook vanuit Chili via steden als Santiago de Chile (8 uur), Valparaíso (10 uur) en Viña del Mar (10 uur) is de bus naar Mendoza een prima optie. De tocht vanuit Chili voert dwars door de Andes en staat garant voor spectaculaire uitzichten. In de winter kan de bergpas enkele dagen gesloten zijn vanwege hevige sneeuwval. 

Vervoer in Mendoza

Het centrum van Mendoza is prima te voet te verkennen. Van Plaza Independencia naar Plaza San Martín is het 20-30 minuten lopen. De stad heeft een uitgebreid bussysteem van gewone bussen en trolleybussen. Het busstation voor langeafstandsbussen ligt een eindje buiten het centrum. Een taxi naar je hostel of hotel is aan te raden, in het bijzonder 's avonds. Taxi's hebben een meter en zijn goed betaalbaar. Verder is het huren van een fiets een leuke manier om je door de stad te verplaatsen, bijvoorbeeld voor de wijntours, maar houd wel rekening met auto's. 
 

Klimaat Mendoza

De zomers in Mendoza (december tot maart) kunnen extreem warm zijn en temperaturen van 40 graden komen geregeld voor. De luchtvochtigheid is echter een stuk lager dan in bijvoorbeeld Buenos Aires waardoor de hitte beter te verdragen is. Januari is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van 32 graden. Juli is het koudst met een gemiddelde van 15 graden. Het regent weinig in Mendoza; januari is de maand met de meeste neerslag. In de Andes is het in de zomer koel en in de winter flink koud. Juni en juli zijn de beste maanden om te skiën. 
 

Terug naar introductie Mendoza


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring