Vervoer naar Valparaíso

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Santiago de Chile en vanaf daar is het anderhalf uur met de bus naar Valparaíso. Bussen vertrekken met grote regelmaat en zijn over het algemeen comfortabel. Door de korte reistijd is Valparaíso zeer geschikt voor een dagtrip vanuit Santiago. Ook vanuit het Argentijnse Mendoza rijden er bussen naar Valparaíso. Een zeer spectaculaire tocht die je in ongeveer 12 uur over de Andes voert. 

Vervoer in Valparaíso 

Wandelen is in Valparaíso de leukste manier om de stad te verkennen. Heb je geen zin om de heuvels zelf op te klimmen? Pak dan een van de ascensores. Het lokale bussysteem is in handen van Transporte Metropolitano Valparaíso. Hun bussen brengen je snel naar verschillende plekken in Valparaíso en in een kwartiertje naar de badplaats Viña del Mar. Ook met de Metro Valparaíso bereik je snel Viña del Mar en andere omliggende stadjes. Het busstation voor langeafstandsbussen ligt een eindje buiten het centrum en om bij je hotel te komen is een taxi aan te raden. 

Veiligheid Valparaíso

Houd er rekening mee dat bepaalde delen van deze rauwe havenstad minder veilig kunnen zijn. Overdag vinden incidenteel overvallen plaats op toeristen.  

Klimaat Valparaíso

Januari en februari zijn de toeristenmaanden in Valparaíso. Het is dan zomer in Chili. De meeste festivals vinden ook in deze periode plaats en houd dan ook rekening met veel drukte. In de zomer schommelt de temperatuur tussen de 20 en 24 graden en in de winter tussen de 10 en 15 graden. In juni en juli valt de meeste regen. 
 
 
 

Terug naar introductie Valparaíso


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring