Vervoer naar Buenos Aires

KLM vliegt rechtstreeks in 13 uur naar Buenos Aires vanaf 800 euro. Andere Europese maatschappijen die vliegen op Buenos Aires voor soortgelijke condities (vaak met een tussenstop) zijn AirEuropa, Iberia en Lufthansa. 
Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini (nog beter bekend als Ezeiza) bevindt zich op 35 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Buenos Aires. Een betaalbare optie om van en naar de luchthaven te reizen, zijn de shuttlebussen van Manuel Tienda León. De busterminal van deze lijn vind je in Buenos Aires bij Plaza San Martín. Taxi's brengen je voor circa 15 euro naar het centrum; uit veiligheidsoverwegingen kun je het beste kiezen voor een officiële taxicentrale zoals Taxi Ezeiza. 
 

Vervoer in Buenos Aires 

Buenos Aires heeft een goed en zeer voordelig openbaar vervoersnetwerk. Een rit met het openbaar vervoer kost gemiddeld 12 eurocent. Met de Subte (6 metrolijnen en 80 stations) verplaats je je snel tussen de verschillende wijken.
Verder kun je je in Buenos Aires goed en voordelig verplaatsen per bus. Er zijn een groot aantal buslijnen die zeven dagen per week en 24 uur per dag rijden! Handig om om bij een straatkiosk een Guía T te kopen. Een boekje dat ruim 200 buslijnen met overzichtelijke plattegrondjes toont.
De buitenwijken van Buenos Aires zijn voor een groot deel ook goed bereikbaar met de trein. Een unieke ervaring wat dat betreft is een bezoek aan het prachtige Estación Retiro.  Je zou hem zo maar kunnen herkennen van films El Secreto De Sus Ojos of Estación Constitución. Verder rijden in Buenos Aires ontelbare taxi's tegen voor Nederlandse begrippen zeer goede prijzen. De zwart-gele taxi's kennen een meter hebben en rijden in de regel tegen scherpe tarieven. Om te voorkomen dat taxichauffeurs je namaakbiljetten teruggeven, betaal je gepast. De veiligste optie voor het bestellen van een taxi is via een taxicentrale die vervolgens een remise stuurt. Voor een onderhoudend gesprekje met een taxichauffeur, stel je die ene onvermijdelijke vraag: ¿Boca o River?
En wist je dat Buenos Aires ruim 200 km aan fietspaden heeft aangelegd? En met succes, want elk jaar maken Argentijnen en toeristen hier meer gebruik van.

Veiligheid Buenos Aires

Voor toeristen zijn Palermo, Recoleta en Puerto Madero de veiligste wijken. Ook San Telmo is vrij veilig hoewel je er 's avonds meer op je hoede moet zijn. Dit is anders voor La Boca. Rnd de gekleurde huizen en het stadion van Boca (met uitzondering van bepaalde wedstrijddagen!) is het veilig maar andere delen van de volkswijk kunnen door toeristen beter gemeden worden. Een speciaal veiligheidsrisico in Buenos Aires vormen de zogenaamde motochorros. Deze motordieven (in de regel twee personen) azen op tassen en juwelen, wees gewaarschuwd! 
 

Klimaat Buenos Aires

Doordat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, loopt het seizoen omgekeerd aan dat van ons. De maanden december en januari zijn het warmst. In die periode kan het drukkend warm zijn en het is niet voor niets dat rijke porteños in de vakantiemaand januari massaal de benene nemen, bijvoorbeeld naar de stranden van Oost-Argentinië. Als beste periode om Buenos Aires geldt de de lente (oktober - december); de temperatuur is dan  het aangenaamst. Daarnaast bloeien in deze tijd ook nog eens de fotogenieke Jacarandabomen die de hele stad paars kleuren. In de winter vormen juni en juli de koudste maanden. Maar ook de herfst is geschikt om Buenos Aires te bezoeken.

Kosten Buenos Aires

Buenos Aires is in een aantal opzichten heel voordelig. We noemden al de zeer betaalbare metro. Maar Buenos Aires is bijvoorbeeld ook de goedkoopste stad ter wereld om te parkeren op straat: 0,05 euro per uur.
 

 

Terug naar introductie Buenos Aires


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring