Vervoer naar Lima

KLM vliegt van Schiphol rechtstreeks naar Lima in 12 uur voor ongeveer 900 euro. De internationale luchthaven van Lima is Aeropuerto Internacional Jorge Chávez op ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum gelegen. Vanaf deze luchthaven vertrekken ook de meeste binnenlandse vluchten. Een officiële taxi naar het centrum of naar Miraflores kost zo'n 50 soles. Als je avontuurlijk bent ingesteld, dan kun je ook een goedkopere taxi aanhouden buiten het vliegveldterrein. Wil je verder door Peru reizen, dan kan dit goed met de bus. Lima heeft niet één centraal busstation maar telt meerdere busterminals. Elk kantoor runt zijn eigen station en wees bij het kopen van een ticket wat dat betreft attent op de plek waar je bus vertrekt. De meeste stations vind je rond de Javier Prado Este in La Victoria. Betrouwbare en luxe busmaatschappijen zijn o.m. Cruz del Sur en Oltursa. 

Vervoer in Lima

De lokale minibusjes (micros of combis genoemd) zijn goedkoop en praktisch. Dat wil zeggen, je kunt in- en uitstappen waar je wilt. Een ritje kost ongeveer tussen de 0,50 en 2 soles. Een grote, groene bus (nummer 73A) rijdt van het centrum van de stad door Miraflores en naar Barranco. 
Sinds januari 2011 is de eerste metrolijn operatief die loopt van Grau naar Villa El Salvador waar je overigens als toerist niet direct iets te zoeken hebt. Meer heb je aan de Bus Metropolitano. Dit is een snelbus die rijdt vanuit het centrum via San Isidro en Miraflores naar Barranco. Omdat deze bus zijn eigen baan heeft op de brede Paseo de la Republica gaat dit een stuk sneller dan de eerdergenoemde combis. Om aan boord te kunnen moet je eenmalig een pasje kopen voor circa 5 soles. 
Op iedere 1000 inwoners telt Lima zo'n 24 taxi's. Uitgaande van 9 miljoen inwoners zijn dit als snel 200.000 taxi's! En dan tellen we de onofficiële taxi's nog geen eens mee. De geregistreerde taxi's zijn over het algemeen veiliger, maar ook duurder. Je kunt een taxi bellen of instappen bij een taxistandplaats. Een bekende taxistandplaats is het winkelcentrum in Miraflores. Omdat veel taxi's in Lima geen meter hebben is het goed om vooraf een prijs overeen te komen. Na zonsondergang worden hogere tarieven gehanteerd. 

Veiligheid Lima

Lima is een Latijns-Amerikaanse metropool en dat brengt automatisch bepaalde veiligheidsrisico's met zich mee. Een van de veiligste gebieden van Lima is Miraflores. Zowel overdag als 's avonds kun je hier op de meeste plekken prima uit de voeten. Als je 's avonds wat grotere afstanden aflegt in Miraflores (bijvoorbeeld als je bij het strandgedeelte beneden wat gaat eten) dan is een taxi aan te bevelen. 

Klimaat Lima

Lima kent een gematigd klimaat. De hoge luchtvochtigheid zorgt in de winterperiode (juni tot en met september) voor een aanhoudende mist waardoor de lucht bijna altijd grijs is. De temperatuur ligt dan rond de 15 graden. De zomermaanden (december tot en met maart) daarentegen zijn zonnig met temperaturen van 22 tot 27 graden. In januari maak je de meeste kans op zon. Regenen doet het gedurende deze maanden praktisch niet. De vrij milde temperaturen kunnen door de vochtige lucht wel een stuk feller aanvoelen.


 

Terug naar introductie Lima


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring