Vervoer naar Iguazú

Wie in Buenos Aires verblijft zou Iguazú in een weekend kunnen bezoeken. De busreis duurt lang (ongeveer 16 uur), maar de nachtbussen zijn comfortabel. Vertrek je op vrijdagavond, dan kom je zaterdagochtend aan. Die dag zou je de Argentijnse kant van de watervallen kunnen bezoeken om zondag te benutten voor de Braziliaanse zijde. Vervolgens pak je zondagavond de bus terug om maandagochtend weer in Buenos Aires te zijn. Vanuit de Argentijnse hoofdstad kun je ook vliegen. Vanuit Buenos Aires vertrekken dagelijks verscheidene vluchten.

Overnachting en entree Iguazú

Het stadje Puerto Iguazú is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de watervallen. Er zijn niet alleen veel hostels en hotels, zij kunnen je ook helpen met het boeken van excursies. In veel hotels kun je bijvoorbeeld een ticket voor de boottocht kopen en meestal is het transport naar het park ook inbegrepen. Maar je kunt ook voor ongeveer 15 Argentijnse peso met het openbaar vervoer naar het park gaan. De entree voor het nationale park is circa 100 peso.


Klimaat Iguazú

Het hele jaar door is het warm in Iguazú. Van november t/m maart ligt de temperatuur op gemiddeld 30 graden. De rest van het jaar komt de temperatuur niet of nauwelijks onder de 20 graden.

Braziliaanse kant

Veel toeristen bezoeken niet alleen de Argentijnse zijde maar ook de Braziliaanse kant. Vanuit Puerto Iguazú vertrekken bussen naar het Braziliaanse stadje Foz do Iguaçu, een ritje van ongeveer 35 minuten. Vanaf daar kun je de Braziliaanse kant van de watervallen bezoeken. Je komt dan uit op een plek die een prachtig panorama biedt op de watervallen, maar je kunt er géén boottocht maken.


Terug naar introductie Nationaal Park Iguazú


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring