Vervoer naar Salta

Het ligt voor de hand dat je eerst vliegt op Buenos Aires. Vanuit de hoofdstad van Argentinië vlieg je in circa 2 uur naar Salta. Aerolíneas Argentinas is de nationale luchtmaatschappij van Argentinië en zij verzorgen veel vluchten naar Salta. Ook het goed aangeschreven LAN verzorgt vluchten tussen Buenos Aires en Salta. Aeropuerto Internacional de Salta Martín Miguel de Güemes bevindt zich op 7 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Salta. Taxi's vanaf het vliegveld naar de stad kosten ongeveer 7 euro, maar een voordeliger alternatief vanaf de luchthaven vormen de shuttlebussen. 
Langeafstandsbussen in Argentinië zijn goed betaalbaar en zeer comfortabel (vaak met maaltijden aan boord). Zij vormen dan ook een volwaardig alternatief voor het vliegtuig. Vanuit Buenos Aires is het ongeveer 20 uur rijden naar Salta en vanuit Córdoba circa 14 uur. Door het comfort van de bussen kun je 's nachts aangenaam slapen en tevens een hotelovernachting uitsparen.

Vervoer in Salta

Veel van de interessante plekken in Salta bevinden zich bij elkaar en kunnen makkelijk aangelopen worden. In Salta rijden genoeg taxi's die je 's avonds naar uitgaansgelegenheden kunnen brengen. Voor langere afstanden, bijvoorbeeld naar San Lorenzo, is de bus handig. Veel mensen huren een auto in Salta om bezienswaardigheden in de buurt of om Cafayate (189 kilometer zuidwaarts) te bezoeken. In Salta zijn verschillende autoverhuurbedrijven actief en bij de plaatselijke VVV is een lijst te krijgen met gecertificeerde dealers. Voor sommige gebieden in de omgeving is een fourwheeldrive aanbevolen; de huur is dan wel een stukje duurder.
 

Klimaat Salta

Gelegen op een hoogte van 1200 meter in het subtropische noorden van Argentinië staat Salta bekend om haar aangename klimaat. De vier seizoenen in Salta verschillen duidelijk van elkaar. De zomers zijn warm (gemiddeld 28 graden) met af en toe flinke regenbuien en behoorlijk veel wind. In de herfst daarentegen is het een stuk droger en schommelt de temperatuur rond de 22 graden. Tijdens de winter is het weer erg droog en overdag kan de temperatuur nog oplopen tot 18 graden, maar 's nacht koelt het flink af tot zo'n 3 graden. Het zonnige voorjaar kent warme dagen (gemiddeld 25 graden) en koelere nachten (gemiddeld 12 graden) en de wind zet weer aan. 
 
 

Terug naar introductie Salta


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring