Vervoer naar Buenos Aires
Europese maatschappijen als Alitalia, AirEuropa, KLM en Iberia vliegen in 18-20 uur vanaf 700 euro naar Buenos Aires. Aeropuerto Internacional de Ezeiza (of Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini) is gelegen op 35 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Buenos Aires. Een betaalbare optie om van en naar de luchthaven te reizen, zijn de shuttlebussen van Manuel Tienda León; de busterminal vind je vlakbij Plaza San Martín. Taxi's brengen je voor circa 15 euro naar het centrum; uit veiligheidsoverwegingen kun je het beste kiezen voor een officiële taxicentrale zoals Taxi Ezeiza. 
 
Vervoer in Buenos Aires 
Buenos Aires heeft een goed en zeer voordelig openbaar vervoersnetwerk. Een rit met het openbaar vervoer kost gemiddeld elf eurocent. De Subte telt 6 metrolijnen 80 stations waarmee je je snel kunt verplaatsen tussen de verschillende wijken. Verder kun je gebruik maken van een groot aantal buslijnen die zeven dagen per week en 24 uur per dag rijden! Het is aan te bevelen om bij een straatkiosk een Guia T te kopen. Dit kleine boekje toont ruim 200 buslijnen met overzichtelijke plattegrondjes. De buitenwijken van Buenos Aires zijn voor een groot deel ook goed bereikbaar met de trein. Een ervaring op zichzelf is een bezoek aan het prachtige Estación Retiro (je zou het kunnen kennen van de film El Secreto De Sus Ojos) of Estación Constitución. Verder rijden er ontelbare taxi's waarvan de zwart-gele versies een meter hebben en in de regel tegen scherpe tarieven rijden. Om te voorkomen dat taxichauffeurs je namaakbiljetten teruggeven kun je maar beter gepast betalen. De veiligste optie voor het bestellen van een taxi is via een taxicentrale die vervolgens een remise stuurt. Voor een onderhoudend gesprekje met een taxichauffeur, stel je die ene onvermijdelijke vraag: ¿Boca o River? En wist je dat Buenos Aires ruim 200 km aan fietspaden heeft aangelegd? En met succes, want elk jaar maken Argentijnen en toeristen hier meer gebruik van.

Veiligheid Buenos Aires
Voor toeristen zijn Palermo, Recoleta en Puerto Madero de veiligste wijken. Ook San Telmo is vrij veilig hoewel je er 's avonds meer op je hoede moet zijn. Dit is anders voor La Boca. Rnd de gekleurde huizen en het stadion van Boca (met uitzondering van bepaalde wedstrijddagen!) is het veilig maar andere delen van de volkswijk kunnen door toeristen beter gemeden worden. Een speciaal veiligheidsrisico in Buenos Aires vormen de zogenaamde motochorros. Deze motordieven (in de regel twee personen) azen op tassen en juwelen, wees gewaarschuwd! 
 
Klimaat Buenos Aires
Doordat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, is het daar winter wanneer wij zomer hebben. De maanden december en januari zijn ook het warmst. In die periode kan het drukkend warm zijn en het is niet voor niets dat rijke porteños in de vakantiemaand januari de stranden in Oost-Argentinië massaal opzoeken. De lente (oktober tot half december) is qua temperatuur het aangenaamst. Daarnaast bloeien in deze tijd de fotogenieke Jacarandabomen die de hele stad paars kleuren. In de winter vormen juni en juli de koudste maanden. De lente en de herfst zijn dan ook ideaal om Buenos Aires te bezoeken.

Kosten Buenos Aires
Buenos Aires is in een aantal opzichten heel voordelig. Zo is Buenos Aires de goedkoopste stad ter wereld om te parkeren op straat: 0,05 euro per uur.
 

 

Terug naar introductie Buenos Aires


Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring