Vervoer naar Argentinië

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Buenos Aires. Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini (ook bekend als Aeropuerto Internacional de Ezeiza) is de belangrijkste internationale luchthaven van Argentinië. Gelegen in Ezeiza op 35 km ten zuidwesten van Buenos Aires.
 

Vervoer in Argentinië

De belangrijkste luchthaven voor binnenlandse vluchten is Aeroparque Jorge Newberry. Gelegen in de wijk Palermo op 2 km ten noordoosten van centraal Buenos Aires. Vanaf hier kun je vliegen naar verschillende grote Argentijnse steden of bijvoorbeeld vliegen naar het buurland Uruguay. Aerolíneas Argentina is de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië. Een andere binnenlandse maatschappij is Austral Líneas Aéreas; nog beter bekend als Austral, een dochtermaatschappij van Aerolíneas Argentinas. Andere opties zijn LAN Argentina en Sol Líneas Aéras. Ondanks de grote afstanden is de bus het meest gebruikte vervoersmiddel in Argentinië. De lange-afstandsbussen zijn voordelig en bovendien verrassend comfortabel.

Veiligheid Argentinië

Argentinië is voor toeristen gemiddeld genomen een veilig land. Buenos Aires kent het grootste veiligheidsrisico en vooral diefstal is een attentiepunt. De toeristische wijken zijn in de regel vrij veilig, maar er zijn ook buurten die je als toerist vooral 's avonds maar beter kunt mijden.  
 

Tijd Argentinië

In de wintertijd is het vier uur vroeger dan in Nederland en België; in de zomertijd is dit vijf uur.
 

Telefoneren Argentinië

Het internationale toegangsnummer van Argentinië is 54. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode 00 gevolgd door landnummer 54. Als je vanuit Argentinië naar Nederland of België wil bellen, draai je 0031 (Nederland) of 0032 (België).
 

Reisdocumenten Argentinië

Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit Argentinië minimaal zes maanden geldig is. Je kunt dan tot drie maanden in het land blijven. Als je langer wil verblijven, kun je een verlenging bij de Migratiedienst in Buenos Aires aanvragen. Een alternatief voor deze verlenging is het inlassen van een korte trip naar een buurland.

Klimaat Argentinië

De hoofdstad Buenos Aires is het aangenaamst in de Argentijnse lente en herfst. In de zomer (januari en februari) kan het weer erg drukkend zijn. De periode juni tot september leent zich het beste voor skitrips naar wintersportoorden als Bariloche. Voor het spotten van walvissen is de periode augustus tot december het geschiktst. Voor Córdoba is de winterperiode het aangenaamst gezien de meer gematigde temperatuur en de beperkte neerslag.  
 

Gezondheid Argentinië

Argentinië kent geen verplichte inentingen. Toch worden enkele inentingen aanbevolen; benader hiervoor instituten als de GGD.
 

Geld Argentinië

1 Euro = 205,36 ARS (richtkoers) 
De inflatie in Argentinië is momenteel torenhoog. Zo stegen de prijzen in 2022 met 95 procent. Het duurste Argentijnse biljet is 1000 peso maar vanwege de inflatie gaat de Argentijnse centrale bank nu ook biljetten van 2000 peso uitbrengen.
De valuta is de Argentijnse peso (ARS). Op veel plaatsen wordt ook de dollar geaccepteerd die bij Argentijnen vaak meer vertrouwen wekt dan hun eigen valuta. De regering probeert dit tegen te gaan. Zo is het niet mogelijk om dollars te pinnen. Daarom wijken veel Argentijnen uit naar Uruguay (drie uur varen met de ferry) om daar Amerikaanse dollars te pinnen. Het is sowieso aan te raden om bij een bezoek aan Argentinië een gezonde voorraad dollars mee te nemen. Ook handig om te weten: naast de officiële wisselkoers is er ook nog een parallelle koers die vaak aanzienlijk voordeliger uitpakt. Om hiervan te profiteren moet je wel goed de weg kennen. Muntgeld is zeer schaars in Argentinië; goed om rekening mee te houden in bijvoorbeeld bussen en taxi's. 
 

Elektriciteit Argentinië

De stopcontacten in Argentinië zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.
 
 




Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring