Vervoer naar Argentinië
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Buenos Aires. Aeropuerto Internacional Ministro Pistarini (ook bekend als Aeropuerto Internacional de Ezeiza) is de belangrijkste internationale luchthaven van Argentinië, gelegen in Ezeiza op 35 kilometer ten zuidwesten van Buenos Aires.
 
Vervoer in Argentinië
De belangrijkste luchthaven voor binnenlandse vluchten is Aeroparque Jorge Newberry, gelegen in de wijk Palermo op 2 kilometer ten noordoosten van centraal Buenos Aires. Vanaf hier kun je vliegen naar verschillende grote Argentijnse steden of vliegen naar het buurland Uruguay. Aerolíneas Argentina is de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië. Een andere binnenlandse maatschappij is Austral Líneas Aéreas, nog beter bekend als Austral, een dochtermaatschappij van Aerolíneas Argentinas. Andere opties zijn LAN Argentina en Sol Líneas Aéras. Ondanks de grote afstanden is de bus het meest gebruikte vervoersmiddel in Argentinië. De langeafstandsbussen zijn voordelig en bovendien verrassend comfortabel.

Veiligheid Argentinië
Argentinië is voor toeristen gemiddeld genomen een veilig land. Buenos Aires kent het grootste veiligheidsrisico. De toeristische wijken zijn in de regel vrij veilig, maar er zijn ook buurten die je als toerist vooral 's avonds maar beter kunt mijden.  
 
Tijd Argentinië
In de wintertijd is het vier uur vroeger dan in Nederland en België, in de zomertijd is dit vijf uur.
 
Telefoneren Argentinië
Het internationale toegangsnummer van Argentinië is 54. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode 00 gevolgd door landnummer 54. Als je vanuit Argentinië naar Nederland of België wil bellen, draai je 0031 (Nederland) of 0032 (België).
 
Reisdocumenten Argentinië
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat na vertrek uit Argentinië minimaal zes maanden geldig is. Je kunt dan tot drie maanden in het land blijven. Als je langer wil verblijven, kun je een verlenging bij de Migratiedienst in Buenos Aires aanvragen. Een alternatief voor deze verlenging is het inlassen van een korte trip naar een buurland.

Klimaat Argentinië
De hoofdstad Buenos Aires is het aangenaamst in de Argentijnse lente en herfst. In de zomer (januari en februari) kan het weer erg drukkend zijn. De periode juni tot september leent zich het beste voor skitrips naar wintersportoorden als Bariloche. Voor het spotten van walvissen is de periode augustus tot december het geschiktst. Voor Córdoba is de winterperiode het aangenaamst gezien de meer gematigde temperatuur en de beperkte neerslag.  
 
Gezondheid Argentinië
Argentinië kent geen verplichte inentingen. Toch worden enkele inentingen aanbevolen, benader hiervoor instituten als de GGD.
 
Geld Argentinië
1 Euro = 66,16 ARS (richtkoers per 25 januari 2020) 
De valuta is de Argentijnse peso (ARS). Op veel plaatsen wordt ook de dollar geaccepteerd die voor Argentijnen vaak meer vertrouwen wekt. De regering probeert dit tegen te gaan; zo is het niet mogelijk is om dollars te pinnen. Daarom wijken veel Argentijnen uit naar Uruguay (3 uur met de ferry) om Amerikaanse dollars te pinnen. Het is sowieso aan te raden om bij een bezoek aan Argentinië een gezonde voorraad dollars mee te nemen. Ook handig om te weten: naast de officiële wisselkoers is er een parallelle koers die aanzienlijk voordeliger kan uitpakken. Om hier van te profiteren moet je wel goed de weg kennen. Muntgeld is zeer schaars in Argentinië; goed om rekening mee te houden in bussen, taxi's, etc.
 
Elektriciteit Argentinië
De stopcontacten zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.
 
 

Reisbestemmingen Argentinië

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring