Terug

De beste Spaanstalige series op Netflix

31-12-2023 Redactie


Bingewatchwaardige series komen niet alleen uit Hollywood: ook in Spanje en Latijns-Amerika weten seriemakers hoe ze je aan de buis gekluisterd kunnen houden! En ook handig, want wellicht leer je tijdens het kijken nog wat nieuwe Spaanse woorden en uitdrukkingen of doe je reisinspiratie op. Spaanstalige Wereld zet de beste en bekendste Spaanstalige series op Netflix alvast voor je op een rijtje.


La Casa de Papel (2017-2021; 48 afleveringen)

Een beroving, maar geen geweld, geen gewonden en er wordt niets gestolen... Een lonely wolf die zich 'el profesor' noemt verzamelt een team om de meest ingenieuze beroving aller tijden uit te voeren. Maar is hij op alles voorbereid? Naarmate de gebeurtenissen zich ontvouwen blijken de inmiddels vijf seizoenen La Casa de Papel je tijd meer dan waard. Op 3 december 2021 kwam het allerlaatste deel uit van de populairste Spaanstalige Netflix-serie...en natuurlijk met een bloedstollende climax!  


Vivir sin Permiso (2018-2020; 23 afleveringen)

Nemo doet zich voor als succesvol zakenman in de conservenbusiness, maar staat in werkelijkheid aan het hoofd van een drugsimperium in Galicië. Hij regeert met harde hand en bepaalt wie leeft en sterft. Maar als de drugslord alzheimer krijgt, worden zaken behoorlijk ingewikkeld. In dertien afleveringen van 70 minuten doet Vivir sin Permiso uit de doeken hoe Nemo en zijn familie moeten vechten voor het voortbestaan van hun  van hun imperium.

Vis a vis (2015-2019; 40 afleveringen)

De naïeve Zulema Ferreiro wordt door haar minnaar geframed voor oplichting en moet voor lange tijd de cel in. De vrouwengevangenis blijkt geen plek voor kantoormeisjes. Diefstal, seksuele intimidatie, moord, afpersing, verminking: het leven in de Cruz del Sur-bak is bikkelhard. In Vis a Vis zie je Macarena, haar familie en haar celgenoten vier seizoenen lang vechten om zich staande te houden. Verwacht een bikkelharde machtsstrijd met heel veel drama.

 

Chicas del Cable (2017-2020; 42 afleveringen)

Vier telefonistes van het nationale telefoniebedrijf van Spanje strijden in Madrid voor een plekje in een wereld waar mannen de dienst uitmaken. Maar in dit Spaanse melodrama laten de vrouwen zich volop gelden. Spionage, verraad, liefde, vriendschap, gedaanteverwisselingen: Chicas del Cable heeft het allemaal, en dat allemaal tegen het decor van de roerige Spaanse jaren twintig en dertig. In totaal zes seizoenen kijkplezier.

Pablo Escobar, El Patrón del Mal (2012; 74 afleveringen)

De serie Narcos over de Colombiaanse drugslord Pablo Escobar was en is een enorme hit. Maar niet alle Colombianen herkennen zich in de Hollywood versie van de gebeurtenissen rondom het drugskartel van Medellí­n. Voor wie houdt van het echte en volledige werk dompelt zich onder in El Patrón del Mal. Eerlijk is eerlijk, de Colombiaanse versie moet even op gang komen en is cinematografisch minder spectaculair. Maar El Patrón del Mal wint per aflevering aan kwaliteit en maakt met de vele tientallen afleveringen per saldo misschien nog wel meer indruk dan het origineel. Niet voor al te gevoelige kijkers want er komt een bak ellende op je af uitgesmeerd over tientallen afleveringen.

La Catedral del Mar (2018; 8 afleveringen)

La Catedral del Mar vertelt het verhaal van Arnau die door zijn vader naar Barcelona wordt gebracht voor een beter leven. Op zoek naar vrijheid en rijkdom loopt Arnau in het 14e eeuwse Barcelona aan tegen machtige vijanden uit de adel en de inquisitie. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ildefonso Falcones. Zet je schrap voor een flink portie gemeenheid en wreedheid maar ook hoop, zoals we dat kennen uit de historische romans van Falcones.

 

La Reina del Sur (2011; 63 afleveringen seizoen 1)

La Reina del Sur is de originele variant van Queen of the South, een serie over de Spaanse onderwereld. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Spanje in een wereld van drugshandel, ontvoeringen en moorden, Na jaren van bloed, zweet en tranen weet een vrouw van bescheiden afkomst zich op te werken tot een een legende in de drugssmokkel. Uitgebracht in 2019 is de tv-serie La Reina del Sur een ware Netflix Original te noemen.

Fariña (2018; 10 afleveringen)

Fariña (Engels: Cocaine Coast) speelt zich af in Galicië in de jaren '80 en '90. Arme vissers beginnen onschuldig met het smokkelen van sigaretten. Van het een komt het ander, want de zeer uitgestrekte Galicische kust blijkt zeer geschikt voor het smokkelen van drugs. Al snel ontstaat een machtig consortium van clans die ook onderling flink strijd voeren. Vergelijkbaar met Narcos maar Spaanser en een slag vriendelijker. De charismatische jonge visser Sito die weet uit te groeien tot een welvarende cocaïnesmokkelaar en de vasthoudende commissaris stelen de show. Was voor het eerst te zien in 2018 op de Spaanse zender Antena 3.

  

Élite (2018-2022; 48 afleveringen)

Inmiddels zijn we al zeven seizoenen onderweg met Élite! We volgen de escapades van verwende Spaanse tieners van een elite middelbare school. Op wonderlijke wijze zijn er ook drie studenten uit de arbeidersklasse terecht gekomen. En dat zorgt voor de nodige consternatie...Verwacht tienerdrama's, sex, klassenstrijd, pesterijen, moord en schaamteloze Spaanse dramatiek en dat allemaal in het online tijdperk. Een fijn gegeven is dat de cast voortdurend wordt ververst en vernieuwd. Derhalve één van de langstlopende hits van Netflix.


El Tiempo que te doy (2021; 10 afleveringen)

Een klein en ontroerend Spaans liefdesdrama. De serie volgt Lina die probeert om haar liefdesrelatie met Nico te vergeten. Dat doet ze door te verhuizen, een nieuwe baan te zoeken en nieuwe dingen uit te proberen. Maar de breuk was pijnlijk en het blijkt nog niet zo makkelijk om Nico te vergeten en weer een normaal leven te kunnen leiden. Verfrissend zijn de korte afleveringen die tegelijkertijd intens zijn. Glansrol van Nadia
de Santiago.

  

La Venganza de las Juanes (2021; 18 afleveringen)

Liefhebbers van telenovelles en Latin lovers gaan helemaal aan hun trekken komen met deze Mexicaanse dramaserie! Het verhaal is best wonderlijk te noemen: vijf vrouwen met totaal verschillende achtergronden die tijdens een vakantie in Cancún er achter komen dat ze dezelfde moedervlek en naam hebben? Het vijftal gaat op zoek naar een verklaring en dan volgen de ontwikkelingen elkaar snel op en dat alles in een heerlijk Mexicaans decor. De één zal na een aflevering afhaken...en de ander zal deze 18-delige serie verslinden!


Alta Mar (2019; 8 afleveringen)

Ook in Alta Mar gebeurt van alles. Maar dan in een andere tijd en alles op één plek: een luxueus schip. Deze Spaanse serie die zich afspeelt in de jaren 40 draait om twee zussen die varen op een prachtig trans-Atlantisch schip van Spanje naar Brazilië. Alta Mar is stijlvol en vol verrassingen. En natuurlijk ontbreekt het niet aan romance. Combineer dat met een aantal moorden en een paar onvervalste slechteriken en je bent wel even onder de pannen. Een beetje in de stijl van Agatha Christie en de Titanic, maar toch ook weer anders, want Spaans. Een heerlijke serie dus voor de koude feestdagen om bij weg te zwijmelen.


La Cocinera de Castamar (2021; 12 afleveringen)

Deze knap gemaakte serie speelt zich af in adelijke kringen in het Madrid van 1720. De getalenteerde kok Clara Belmonte gaat daar werken als keukenmedewerker voor de hertog van Castamar: Don Diego. Na een lange periode van rouw na de tragische dood van zijn vrouw herpakt hij zich en accepteert de rol van rechterhand van de koning. Langzaam ontvouwt zich een romance tussen de feodale heer en de 'eenvoudige' keukenmedewerker. Maar niet iedereen zit op deze romance te wachten. Een mooie rol ook van de knettergekke koning. Gebaseerd op een roman van Fernando J. Muñez.

Belascoarán (2022, 3 afleveringen)

Hector Belascoarán houdt het voor gezien met zijn saaie kantoorbaan en huwelijk om privédetective te worden. In traditie van zijn idealistische familie gaat hij zich helemaal inzetten voor het goede. Maar hoe werkt dat eigenlijk, het vak van detective? De bizarre zaken, de kleurrijke karakters en het onstuimige Mexico-Stad van de jaren 70 maken deze originele en humorvolle miniserie het kijken meer dan waard, in het bijzonder voor liefhebbers van Latijns-Amerika. Met maar drie afleveringen en de nodige afwisseling een fijn intermezzo. La chica de nieve (2023; 6 afleveringen)

La chica de nieve is één van de best bekeken Netflix-series van 2023. Met reden want deze niet al te lange serie houd je lang in spanning en kent een aantal verrassende plotwendingen. Met als decor Málaga draait dit misdaaddrama gebaseerd op een roman van Javier Castillo om de verdwijning van de 6-jarige Amaya tijdens de Driekoningen optocht. De journaliste Miren Rioja bijt zich helemaal vast in de verdwijning en gedurende de serie komen we ook te weten waarom.


El cuerpo en llamas (2023; 8 afleveringen)

Een verrassend goede Spaanse thriller die het gemiddelde overstijgt én ook nog eens gebaseerd op ware gebeurtenissen. De serie gaat over de verleidelijke politieagente Rosa die binnen het politiecorps in Barcelona van de ene naar de andere relatie rolt. Maar dan wordt haar ex dood gevonden. En de grote vraag die over deze serie van zes uur hangt: heeft zij er iets mee te maken? Een rol die met verve wordt vervuld door Úrsela Corberó die we kennen van La Casa de la Papel. Voor de liefhebbers, op Netflix is gelijktijdig een goed aangeschreven documentaire verschenen over deze gebeurtenissen.

Ontbreekt er volgens jou nog een serie? Laat het weten! Bekijk ook de beste Spaanse films op Netflix.
Terug
 • 01-03-2024 - De beste gratis apps om Spaans te leren
 • 31-12-2023 - De beste Spaanstalige series op Netflix
 • 30-12-2023 - De beste Spaanse films op Netflix
 • 17-11-2023 - Rotterdam heeft de grootste Zara-winkel ter wereld
 • 25-08-2023 - Spanje populair onder digitale nomaden: Málaga zelfs een na beste stad ter wereld
 • 30-06-2023 - De Peruaanse keuken verovert de hele wereld
 • 31-05-2023 - Spaanse wijn voor beginners
 • 31-03-2023 - Semana Santa in Guatemala
 • 14-03-2023 - Ontdek de mooie baaien van Mallorca
 • 13-02-2023 - Citytrip Barcelona: een mediterrane mix van oud en nieuw
 • 07-02-2023 - Waar je Spaans kunt leren in Nederland
 • 02-12-2022 - Intercambios: Oefen je Spaans met native speakers!
 • 02-09-2022 - Reizen met de bus in Spanje: een vak apart
 • 30-07-2022 - Beste Spaanstalige bestemmingen voor digitale nomaden
 • 10-06-2022 - Wil jij Spaans leren spreken? Dat doe je natuurlijk in Spanje!
 • 31-05-2022 - Instituto Hemingway: Spaans in Bilbao
 • 10-04-2022 - Argentijnse wijnen beleven in Argentinië
 • 09-03-2022 - Ontdek de diversiteit van Mallorca
 • 29-01-2022 - Cholitas in Bolivia
 • 07-01-2022 - Negen tips voor de jungle van Buenos Aires
 • 05-01-2022 - Top 10 sportieve activiteiten in Valencia
 • 30-12-2021 - Tradities rond de jaarwisseling in Ecuador
 • 30-11-2021 - Handige Spaanse uitdrukkingen voor vlot en vloeiend Spaans
 • 02-11-2021 - Rondreis Murcia: wat moet je zien?
 • 06-10-2021 - Reizen naar Argentinië: toeristen weer welkom!
 • 27-09-2021 - Spaans leren tijdens een zonvakantie op de Canarische Eilanden
 • 25-09-2021 - Het nieuwe reizen na corona: duurzaam en verantwoord in de Spaanstalige wereld
 • 30-07-2021 - Op vakantie? Deze verzekeringen heb je nodig
 • 23-07-2021 - Studeren in Spanje: dit zijn de voordelen
 • 10-07-2021 - De mooiste nationale parken van Spanje
 • 09-07-2021 - Vakantie aan de Spaanse kust; 4 x doen vanuit de Costa Brava
 • 18-06-2021 - Thuisstudie Spaans? Dit zijn de beste tips
 • 14-05-2021 - Rechtenstudie in Spanje en Mexico: hoe werkt het?
 • 09-03-2021 - Op luxe campingvakantie in Spanje
 • 22-12-2020 - Versoepeling van Amerikaanse reisbeperkingen naar Spaanstalige landen onder Joe Biden?
 • 03-09-2020 - Tips voor het leren van Spaans buiten de lessen om
 • 07-08-2020 - Vakantie vieren op Mallorca en Covid-19
 • 15-07-2020 - Vakantiehuis met zwembad in Spanje: 3 topbestemmingen
 • 16-06-2020 - Spanje in je huiskamer: Spaanse talenscholen bieden online cursussen Spaans
 • 14-06-2020 - Tien tips om dagelijks Spaans te gebruiken
 • 26-05-2020 - Nederlandse taalscholen schakelen razendsnel over op online cursussen Spaans
 • 24-04-2020 - Wat voor een soort reisverzekering heb je nodig?
 • 10-04-2020 - Het financieren van een reis door Zuid-Amerika
 • 27-03-2020 - Duurzaam overnachten: 7 tips
 • 12-03-2020 - Hoe open je een bedrijf in Spanje?
 • 10-03-2020 - Een roadtrip door Andalusië
 • 06-03-2020 - Tips voor Spaans leren in Ecuador
 • 13-02-2020 - Zo vier je carnaval op de Canarische Eilanden
 • 12-01-2020 - Sánchez Catering: een authentiek Spaans cateringbedrijf in Nederland
 • 17-12-2019 - Kerst in Spanje
 • 20-11-2019 - De zeven leukste activiteiten voor je rondreis door Ecuador
 • 28-10-2019 - De zonnigste plekken om Spaans te leren in de winter
 • 14-10-2019 - Vijf avontuurlijke activiteiten die je niet mag missen tijdens je rondreis door Mexico
 • 16-09-2019 - Zeven dagen in verbluffend Biskaje
 • 02-09-2019 - De beste podcasts om Spaans te leren
 • 10-06-2019 - Alles wat je moet weten over de pelgrimsroute naar Santiago
 • 23-05-2019 - Zuid-Amerikaanse wijnen voor beginners
 • 21-12-2018 - Shoppen in Valencia: hier moet je zijn
 • 02-08-2018 - Beleef het pure Spaans van Valladolid met La Casa del Español
 • 07-05-2018 - Galicië ontdekken met OntdekGalicie
 • 07-02-2018 - Hispania: passie voor studenten en de Spaanse taal en cultuur
 • 31-08-2017 - Spaans leren in de Picos de Europa
 • 03-08-2017 - Costa de Valencia: Spaans in de Praktijk
 • 05-05-2017 - Ontmoet de wereld bij El Carmen Spanish School in Valencia
 • 14-03-2017 - Effectief woordjes Spaans leren: zo doe je dat
 • 24-01-2017 - IMSOL viert 25-jarig bestaan
 • 01-06-2016 - La Herradura: Spaans in Uruguay
 • 01-05-2016 - Tandem San Sebastian: Spaans en Baskische cultuur
 • 29-02-2016 - Spaans en reizen in Peru met Amauta en Dos Manos
 • 01-01-2016 - Spaans met de mensen van San Juan
 • 28-10-2015 - Taalschool Andalusi: Spaans voor alle leeftijden in Malaga
 • 29-09-2015 - IMSOL: Spaanse lessen en excursies in Granada
 • 31-08-2015 - Tía Tula: Spaans in de academische hoofdstad van de Spaanse taal
 • 01-08-2015 - Estudio Sampere: Spaanse lessen voor buitenlandse studenten sinds 1956
 • 01-07-2015 - QueBueno: praktische cursussen Spaans in Breda
 • 31-05-2015 - Tenidioma: Cursussen Spaans in Jerez de la Frontera sinds 1984
 • 30-04-2015 - Cervantes College: Praktijkgerichte taalcursussen in mediterraans Murcia!
 • 30-04-2015 - Taalcursus en stage in Spanje: het beste wat je ooit zal overkomen!
 • 30-03-2015 - 10 Handige reisapps voor Spanje en Latijns-Amerika
 • 03-03-2015 - Tandem Santiago de Chile: Spaans leren aan de voet van de Andes
 • 22-02-2015 - Yerba mate: de gezelschapsdrank van Zuid-Amerika
 • 31-01-2015 - Proyecto Español, Alicante: Moderne taalschool in het hart van de Costa Blanca
 • 31-01-2015 - Carnaval in Spanje en Latijns-Amerika: Het kleurrijkste feest van het jaar!
 • 30-12-2014 - Tips voor een goede taalschool in Spanje
 • 02-12-2014 - Reistips voor Catalonië
 • 30-11-2014 - Spaans met een lach in Utrecht en Veenendaal
 • 30-11-2014 - Kerst in Latijns-Amerika
 • 27-11-2014 - Bioparc Valencia: Op avontuur in het hart van Afrika
 • 16-11-2014 - Spaanse lekkernijen om je vingers bij af te likken!
 • 28-10-2014 - WAYRA Spanish Institute: Een tropisch paradijs aan de Costa Ricaanse kust
 • 29-09-2014 - Route 66 Idiomas uit Valencia: Een persoonlijke taalschool met Nederlandse roots
 • 29-09-2014 - 4 tips voor het plannen van een vakantie in Latijns-Amerika
 • 29-08-2014 - Pop Wuj: taalschool in Quetzaltenango met hart voor de lokale bevolking
 • 31-07-2014 - Taal 4U: Spaanse les voor particulieren en bedrijven in West-Brabant
 • 31-07-2014 - De 4 leukste zomerfestivals met een Spaans tintje!
 • 01-07-2014 - Spanish at Locations: Avontuurlijke taalreizen in Costa Rica en Panama
 • 30-05-2014 - Mountain and Language: een taalschool met een unieke ligging
 • 29-05-2014 - TIP: Verbeter je Spaans op muzikale wijze!
 • 30-04-2014 - Taller Flamenco: Spaans en Flamenco in Sevilla
 • 01-04-2014 - Local Dreamers: hart voor Ecuador
 • 28-03-2014 - Macho, flamenco en siësta: leenwoorden uit het Spaans en Nederlands
 • 28-02-2014 - Molinos de Viento: oudste Spaanse taalschool van Amsterdam
 • 28-02-2014 - K2 Internacional: Spaans in historisch Cádiz
 • 26-02-2014 - Telefoon opnemen in Spanje en Latijns-Amerika
 • 14-02-2014 - Escuela Montalbán in Granada: Spaans met een Andalusisch tintje
 • 14-02-2014 - Blablablar: kleine persoonlijke taalschool in Culemborg
 • 14-02-2014 - On Spain Málaga: Spaans aan het strand
 • 14-02-2014 - Español Universal: Spaanse taal en cultuur in Haarlem
 • 14-02-2014 - Elebaires: Spaanse les in Buenos Aires
 • 13-02-2014 - El Abanico: de oudste Spaanse taalschool van Rotterdam
 • Rubrieken

  Publicidad

  Social Media

      

  Over Spaanstalige Wereld

  Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
  Disclaimer - Privacy verklaring