Vervoer naar Guatemala
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Guatamala-Stad. Aeropuerto Internacional La Aurora is de belangrijkste internationale luchthaven van Guatemala gelegen op 6 kilometer van het centrum van de hoofdstad.

Vervoer in Guatemala
De lokale bussen zijn de voordeligste optie om Guatemala te doorkruisen. Je krijgt dan het meeste te zien van het land. Zijn deze 'chickenbussen' je iets te chaotisch dan kun je ook gaan voor comfortabele bussen die zich begeven op de grotendeels goede autowegen. Daarnaast zijn er ook nog de microbussen die vaak praktisch zijn om snel grotere afstanden te overbruggen. In de grote steden zijn taxi's handig waarbij je kunt uitgaan van US$ 5 dollar voor een gemiddeld ritje (check dit vooraf). Guatemala kent een nationale luchtverbinding die Guatemala-Stad en Tikal met elkaar verbindt. Als je Tikal gaat bezoeken, zou je de de heenreis met de bus kunnen doen (voordelig en je ziet onderweg veel het land) en de terugreis per vliegtuig kunnen afleggen (snel en comfortabel).

Veiligheid Guatemala
Guatemala kent de nodige misdaadproblemen maar als toerist merk je daar in de regel weinig van. Vrouwen wordt afgeraden (vooral 's avonds) alleen te reizen in Guatemala. Zelf auto rijden in Guatemala is niet aan te bevelen. Vulkaanuitbarstingen kunnen een serieus veiligheidsheidsriscio vormen. In juni 2018 was er een serieuze vulkaanuitbarsting van de Fuego in de omgeving van toeristenplaats Fuego waarbij 62 mensen om het leven kwamen.

Vaccinaties Guatemala
Guatemala kent geen verplichte inentingen, toch worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis-A  aanbevolen. Insectwerende middeltjes en in het bijzonder Paludrine tegen malaria in de tropische gebieden worden aanbevolen. Benader hiervoor tijdig instituten als het GGD.

Tijdsverschil Guatemala
In Guatemala is het in de winter zeven uur en 's zomers acht uur vroeger dan in Nederland en België.

Telefoneren Guatemala
Het internationale toegangsnummer van Guatemala is 502. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '502'. Als je vanuit Guatemala belt naar Nederland of België draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Guatemala
Nederlanders en Belgen hebben een geldig paspoort nodig. Bij aankomst ontvang je een stempel die 30, 60 of 90 dagen geldig kan zijn. 

Geld Guatemala
De Guatemalteekse munteenheid is de Quetzal (afgekort als GTQ).   
€ 1 = 8,47 GTQ (richtkoers per 3 oktober 2019)

Klimaat Guatemala
Guatemala kent een grotendeels tropisch klimaat waarbij de hoogte voor een groot deel het weertype bepaalt. De droge periode loopt van december tot april. Guatemala-Stad een mild weertype dat wel als eeuwige lente wordt omschreven. Steden als Quetzaltenango en Chichicastenango kennen een koeler weertype in het bijzonder in de ochtenden en de avonden.
 

Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring