Vervoer naar Guatemala

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Guatamala-Stad. Op 6 kilometer van het centrum van de hoofdstad bevindt zich de belangrijkste internationale luchthaven van Guatemala: Aeropuerto Internacional La Aurora. Een moderne en aangename luchthaven waarvandaan je snel bij de toeristische trekpleisters als Antigua, Quetzaltenango en Lago de Atlitán staat. 

Vervoer in Guatemala

De lokale bussen zijn de voordeligste optie om Guatemala te doorkruisen. Je krijgt dan ook het meeste van het land te zien. Zijn deze 'chickenbussen' je iets te langzaam en te chaotisch? Ga dan voor de comfortabele en snellere bussen die zich begeven op de grotendeels goede autowegen. Daarnaast zijn er ook nog de microbussen. Praktisch om snel wat grotere afstanden te overbruggen met een kleinere groep. In de grote steden zijn taxi's een goed en voordelig vervoersmiddel. Guatemala kent een nationale luchtverbinding die Guatemala-Stad en Tikal met elkaar verbindt. Ga je Tikal bezoeken? Dan is het geen gekke strategie je heenreis met de bus te doen (voordelig en je ziet onderweg veel het land) en de terugreis per vliegtuig af te leggen (snel en comfortabel).

Veiligheid Guatemala

Guatemala kent zijn veiligheidsproblemen maar als toerist merk je daar in de regel weinig van. Vrouwen wordt vooral 's avonds afgeraden alleen te reizen in Guatemala. Auto rijden in Guatemala is niet aan te bevelen. Vulkaanuitbarstingen kunnen een veiligheidsrisico vormen. In juni 2018 was er een zware vulkaanuitbarsting van de Fuego in de omgeving van toeristenplaats Antigua.  Daarbij kwamen 62 mensen om het leven.

Vaccinaties Guatemala

Guatemala kent geen verplichte inentingen. Toch worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis-A aanbevolen. Insectwerende middeltjes en in het bijzonder Paludrine tegen malaria in de tropische gebieden worden aanbevolen. Benader hiervoor tijdig instituten als het GGD.

Tijdsverschil Guatemala

In Guatemala is het in de winter zeven uur en 's zomers acht uur vroeger dan in Nederland en België.

Telefoneren Guatemala

Het internationale toegangsnummer van Guatemala is 502. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens het landnummer '502'. Als je vanuit Guatemala belt naar Nederland of België draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Guatemala

Nederlanders en Belgen hebben een geldig paspoort nodig. Bij aankomst ontvang je een stempel die 30, 60 of 90 dagen geldig kan zijn. 

Geld Guatemala

De Guatemalteekse munteenheid is de Quetzal (afgekort als GTQ).   
1 euro = 7,91 GTQ (richtkoers)

Klimaat Guatemala

Guatemala kent een grotendeels tropisch klimaat. De hoogte bepaalt voor een groot deel het weertype. De droge periode loopt van december tot april. Guatemala-Stad een mild weertype, vaak omschreven als eeuwige lente. Steden als Quetzaltenango en Chichicastenango kennen een koeler weertype, in het bijzonder in de ochtenden en de avonden.
 

Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring