Vervoer naar Antigua
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Guatemala-Stad. Eenmaal in de Guatemalteekse hoofdstad aangekomen, sta je met een taxi of mini-busje al binnen een uur in Antigua. De minibusjes rijden vier keer per uur naar Antigua. Ten zuiden van de grote markt vertrekken op regelmatige bussen naar Guatemala-Stad en andere omringende steden.

Vervoer in Antigua
In het compacte Antigua is de benenwagen de beste vervoerswijze. Zo loop je binnen 10 minuten van de grote markt naar het centrale plein. Voor wat grotere afstanden binnen de stad is de taxi het meest praktische vervoersmiddel. Een taxirit in het centrum kost ongeveer 2 euro. Bussen duiken op van alle hoeken van de straat staan bussen waarvan de meeste ten zuiden van de grote markt vertrekken. Ook zijn goede busverbindingen tussen Antigua en de gebieden iets buiten de stad gelegen. 

Veiligheid Antigua
Antigua is in vergelijking met andere Guatemalteekse steden bovengemiddeld veilig. Zakkenrollerij is het grootste aandachtspunt en let wat dat betreft ook op je rugzak, want zakkenrollers schromen niet om deze open te snijden. Wie uitgaat in de avonduren kan zich het beste verplaatsen met een taxi. 

Klimaat Antigua
Als aangenaamste periode geldt november tot en met april. Goed om te weten qua kleding, na zonsondergang kan het in de maanden september tot en met maart vrij fris zijn. Gedurende de warme zomermaanden van juni tot en met augustus is het bovengemiddeld druk in Antigua. De drukste periode is echter tijdens Pasen tijdens de Semana Santa vieringen. Deze heilige week staat volledig in het teken van religieuze tradities en een heel scala feesten. Zowel Guatemalteken als toeristen komen massaal af op dit spektakel en zorg dus dat je tijdig een hotel geboekt hebt voor deze periode!

 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring