Vervoer naar Antigua

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Guatemala-Stad. Eenmaal in de Guatemalteekse hoofdstad aangekomen, sta je met een taxi of mini-busje al binnen een uur in Antigua. De minibusjes rijden vier keer per uur naar Antigua. Ten zuiden van de grote markt vertrekken op regelmatige tijden bussen naar Guatemala-Stad en andere omringende steden.

Vervoer in Antigua

In het compacte Antigua is de benenwagen de beste vervoerswijze. Zo loop je binnen 10 minuten van de grote markt naar het centrale plein. Voor wat grotere afstanden binnen de stad is de taxi het meest praktische vervoersmiddel. Een taxirit in het centrum kost ongeveer 3 euro. Bussen duiken op van alle hoeken van de straat. Ten zuiden van de grote markt vertrekken er veel. Antigua onderhoudt goede busverbindingen met omringende gebieden. 

Veiligheid Antigua

Antigua is in vergelijking met andere Guatemalteekse steden bovengemiddeld veilig. Zakkenrollerij is het grootste aandachtspunt en let wat dat betreft ook op je rugzak. Zakkenrollers schromen niet om deze open te snijden. Wie uitgaat in de avonduren kan zich het beste verplaatsen met een taxi bij wat grotere afstanden. 

Klimaat Antigua

Als aangenaamste periode voor Antigua geldt november tot en met april. Goed om te weten qua kleding, als de zon is ondergegaan kan het in de maanden september tot en met maart nog vrij fris zijn. Gedurende de warme zomermaanden van juni tot en met augustus is het bovengemiddeld druk in Antigua. Maar de drukste periode is tijdens Pasen tijdens de beroemde Semana Santa vieringen. Deze heilige week staat volledig in het teken van religieuze tradities en een heel scala feesten. Zowel Guatemalteken als toeristen komen massaal af op dit spektakel. Zorg er dus ook voor dat je tijdig een hotel boekt voor deze periode!

 

Terug naar introductie Antigua


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring