Vervoer naar Lago de Atitlán
Het busstation van Panajachel bevindt zich tussen de Calle Santander en de Calle Principal. Als je doorreist naar een andere plaats aan het meer zet dan koers richting de haven Embarcader Tzanjuyu. Voor de bestemming Santiago Atitlan vertrek je vechter an Playa Pública. Als je het meer verlaat kun je ook gebruik maken van shuttlebussen en tickets hiervoor kun je bemachtigen bij reisorganisaties in de Calle Santander. 

Vervoer rond Lago de Atitlán
Hét vervoersmiddel van het meer is de lancha. Deze motorboot vaart vanuit Panajachel in westelijke richting achtereenvolgens naar Santa Cruz la Laguna, Jaibalato, Tzununa, San Marcos la Laguna (30 minuten varen), San Juan la Laguna en San Pedro la Laguna (45 minuten). De meeste taxibootjes vertrekken van Panajachel. Je betaalt per boottocht circa 20 Quetzal en de boten varen tot 19:30. Houd voor je je bagage en positionering in de boot rekening met flinke golven wat later op de dag.
 
Veiligheid Lago de Atitlán
Wie binnen de gebaande paden blijft, heeft weinig te vrezen. Toch zijn er wel degelijk veiligheidsrisico's aan en rondom het meer. Laat je bijvoorbeeld informeren over de veiligheidssituatie nabij de vulkanen San Pedro en Santa Cruz, mocht je die kant opgaan. Wees in Panajachel attent op je drankje en/of Guatemalteekse vrouwenjagers. 
 
Klimaat Lago de Atitlán
Het droogseizoen (van november tot april) geldt als de beste periode om Lago de Atitlán te bezoeken. Maar ook het regenseizoen, reken op een paar buien in de middag, is goed te doen. 
 
 

Terug naar introductie Lago de Atitlán


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring