Vervoer naar Lago de Atitlán

Het busstation van Panajachel bevindt zich tussen Calle Santander en Calle Principal. Als je doorreist naar een andere plaats aan het meer zet dan koers richting de haven Embarcader Tzanjuyu. Voor de bestemming Santiago Atitlan vertrek je van Playa Pública. Als je het meer weer verlaat kun je ook gebruik maken van shuttlebussen. Tickets bemachtig je bij reisorganisaties in de Calle Santander. 

Vervoer rond Lago de Atitlán

Hét vervoersmiddel van Lago de Atitlán is overduidelijk de lancha. De motorboot vaart vanuit Panajachel in westelijke richting achtereenvolgens naar Santa Cruz la Laguna, Jaibalato, Tzununa, San Marcos la Laguna (30 minuten varen), San Juan la Laguna en San Pedro la Laguna (45 minuten). De meeste taxibootjes vertrekken van Panajachel. Je betaalt per boottocht circa 20 Quetzal, verschillend per atraject. De boten varen in de regel tot 19:30. Voor wie wat later op de dag de boot instapt: reken op flinke golven, en let dus op je spullen die je meeneemt. 
 

Veiligheid Lago de Atitlán

Wie binnen de gebaande paden blijft, hoeft niet zoveel te vrezen. Toch zijn er wel degelijk veiligheidsrisico's waar je attent op moet zijn. Bijvoorbeeld de veiligheidssituatie voor de vulkanen San Pedro en Santa Cruz, mocht je die kant opgaan. Wees in Panajachel attent op je drankje en Guatemalteekse vrouwenjagers. 
 

Klimaat Lago de Atitlán

Het droogseizoen (van november tot april) geldt als de beste periode om Lago de Atitlán te bezoeken. Maar ook het regenseizoen met een paar buien in de middag, is goed te doen. 
 
 

Terug naar introductie Lago de Atitlán


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring