Vervoer naar Quetzaltenango

Quetzaltenango ligt op 200 kilometer ten noordwesten van Guatemala-Stad. Met de bus sta je vanuit de hoofdstad in ongeveer vier uur in Quetzaltenango. Je kunt daarbij gaan voor tweedeklas of eersteklas. Ook een minibusje kan praktisch en betaalbaar zijn. Als je vanuit Antigua reist (166 kilometer oostelijker gelegen), dan stap je over in Chimaltenango.
 

Vervoer in Quetzaltenango

Het centrum van Quetzaltenango laat zich goed lopend verkennen. Met lokale bussen kun je voor erg weinig geld overal komen inclusief de omringende dorpjes voor wie een marktbezoek plant.

Veiligheid Quetzaltenango

Hoewel Quetzaltenango de tweede stad van Guatemala is, heerst er een gemoedelijke en welhaast provinciale sfeer. Xela is wat dat betreft een stuk veiliger dan de hoofdstad. Daar komt bij dat bewoners van Xela bekend staan om hun hoffelijkheid. 
 

Klimaat Quetzaltenango

Schrik niet, Quetzaltenango staat bekend als de koudste stad van Centraal-Amerika. De gemiddelde temperatuur is 14,7 graden. Dit is te wijten aan de ligging van Quetzaltenango op een hoogte van 2333 meter. Toch wordt de soep niet zo heet geheten als dat zij wordt opgediend. De 'eeuwige lente' begint in Quetzaltenango 's middags. En als de zon eenmaal begint te schijnen dan is het aangenaam toeven in Xela. Ook dankzij de frisse berglucht. De ochtenden, avonden en nachten kunnen fris zijn met temperaturen die 's nachts weleens onder de nul graden willen duiken. De meeste regen valt van mei tot medio november. 
 
 

Terug naar introductie Quetzaltenango


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring