Vervoer naar Quetzaltenango
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Guatemala-Stad. Quetzaltenango ligt op 200 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad en met de bus sta je vanuit de hoofdstad in ongeveer vier uur in Quetzaltenango. De prijs wordt bepaald door de klasse: tweedeklas of eersteklas; vanaf 26 Q . Ook een minibusje kan praktisch en betaalbaar zijn. Als je vanuit Antigua reist dat 166 kilometer oostelijker is gelegen, dan stap je over in Chimaltenango.
 
Vervoer in Quetzaltenango
Met lokale bussen kun je voor erg weinig geld overal komen waaronder ook een aantal dorpjes buiten de stad. 

Veiligheid Quetzaltenango
Hoewel Quetzaltenango de tweede stad van Guatemala is, heerst er een gemoedelijke, provinciale sfeer en wat dat betreft is Xela een stuk veiliger. Bewoners van Xela staan bekend om hun hoffelijkheid. 
 
Klimaat Quetzaltenango
Schrik niet, de stad Quetzaltenango is de koudste stad van Centraal-Amerika met een gemiddelde temperatuur van 14,7 graden. Dit is te wijten aan de ligging van Quetzaltenango op een hoogte van 2333 meter. Toch wordt de soep niet zo heet geheten als dat zij wordt opgediend. De 'eeuwige lente' begint in Quetzaltenango 's middags en als de zon eenmaal begint te schijnen dan is het aangenaam toeven, ook dankzij de frisse berglucht. Daarentegen zijn de ochtenden, avonden en in het bijzonder de nachten fris met temperaturen die 's nachts onder de nul kunnen komen. De meeste regen valt van mei tot medio november. 
 
 

Terug naar introductie Quetzaltenango


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring