Vervoer naar Guatemala-Stad

Lufthansa vliegt van Amsterdam naar Guatemala-Stad in gemiddeld 15 uur vanaf 700 euro naar Guatemala-Stad inclusief een tussenlanding in de VS. Het Amerikaanse United vliegt voor soortgelijke condities.

Je landt op Aeropuerto Internacional La Aurora, een modern vliegveld dat zich op zes kilometer van het centrum van Guatemala-Stad bevindt. Vanaf de luchthaven zijn toeristische steden als Antigua (op een uur) of Quetzaltenango (op 4 uur) goed bereikbaar met de bus, minibus of taxi.

Dagelijks zijn er binnenlandse vluchten tussen Guatemala-Stad en Flores (bij Tikal). Als voordeliger alternatief kun je dit traject ook met de bus overbruggen. De verschillende busmaatschappijen in Guatemala-Stad vertrekken vanuit verschillende zones.

De twee grote busterminals van Guatemala-Stad bevinden zich in het zuidwesten en het noordoosten van uitgestrekte stad. Het busstation in Zona 4 kent een slechte reputatie en kan beter gemeden worden. 

Vervoer in Guatemala-Stad

In Guatemala-Stad rijden grote rode bussen, die bekend staan als gusanos (letterlijk: wormen). Ook rijden er reguliere bussen die nog wat goedkoper zijn. Een handige buslijn is de 101, die van Zona 1 via Zona 4 naar Zona 10 reist. Deze bus vertrekt vanaf het Antigua busstation. Verder zijn er drie soorten taxi's die allemaal als veilig worden aangemerkt: Rotavios, Estacionarios en Taxis Amarillos. Alleen de laatste kent een meter. In Guatemala betaal je voor een kilometer ongeveer 6 Q (ongeveer 0,75 euro).

Veiligheid Guatemala-Stad

In Guatemala-Stad is veiligheid zeker een attentiepunt. Het gevaar ligt vooral 's avonds op de loer. Verder is het raadzaam om bepaalde zones (bijvoorbeeld Zona 4) te mijden. Als veiligste Zonas gelden 9, 10 (veel beveiliging) en 14. 's Avonds rond het centrale plein en de wijken daarom heen in het historische district Zona 1 is veel volk op de been wat maakt dat je er in de massa vrij veilig kunt rondlopen. Maar wees zeker voorzichtig met je eigendommen waaronder je mobiel.
 

Klimaat Guatemala-Stad

De hoofdstad van Guatemala kent een mild klimaat met temperaturen die schommelen tussen de 18 en 22 graden. Het droogseizoen loopt van november tot april en het regenseizoen loopt van mei tot oktober. In het regenseizoen kun je in de regel goedkoper overnachten. Tijdens de Semana Santa vieringen rond Pasen is het erg druk in Guatemala-Stad. Tijdig reserveren van een hotelkamer is dan een must.
 

Terug naar introductie Guatemala-Stad


Reisbestemmingen Guatemala

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring