Vervoer naar Sevilla

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Sevilla en voor een retourticket kun je op ongeveer 150-200 euro rekenen. Transavia vliegt vanaf Schiphol en Eindhoven naar Sevilla voor soortgelijke tarieven. Het Spaanse Vueling vliegt vanaf Schiphol naar Sevilla. 

Aeropuerto San Pablo de Sevilla ligt op 9 km ten noordoosten van Sevilla. Vanaf de internationale luchthaven rijdt om het halfuur een speciale luchthavenbus die bij zeven haltes stopt met als eindpunt Plaza de Armas (35 minuten). Voor de terugreis naar de luchthaven kun je opnieuw naar de Plaza de Armas gaan of inhaken op een andere halte van de luchthavenroute. Het tarief voor een taxi van de luchthaven naar het centrum is circa 22 euro. 

Sevilla kent twee grote busterminals. Estación de Autobuses de Plaza de Armas bevindt zich nabij de Guadalquivir op een kilometer ten westen van het historisch centrum. Deze busterminal kent verbindingen met de luchthaven en tal van bestemmingen binnen en buiten Andalusië; zevormt tevens de aankomstplek voor Eurolines. Estación del Prado de San Sebastián bevindt zich nabij het María Louise park ten zuidoosten van historisch centrum. Prado kent ook tal van verbindingen met Andalusische steden als Cádiz (2 uur), Jerez de la Frontera (75 minuten), Granada (4 uur) en Ronda (2 uur).

Sevilla kent ook goede treinverbindingen met verscheidene Spaanse steden. Zo sta je met de AVE al in tweeënhalf uur in Madrid. Estación Santa Justa bevindt zich op circa 1,5 km ten noordoosten van het centrum. 

Vervoer in Sevilla

Sevilla kent een uitgebreid busaanbod dat beheerd wordt door Tussam. Een bekend verzamel- en vertrekpunt is de Plaza de Armas. Een standaard buskaartje kost 1,40 euro. In 2007 werd in Sevilla de tram geïntroduceerd onder de naam Metrocentro. De tram rijdt momenteel vanaf het station San Bernardo naar Plaza Nueva, een traject van 2,2 km waarbij o.m. de Avenida de la Constitución wordt aangedaan. Sevilla kent sinds 2009 ook een metro hoewel je die als reiziger niet echt nodig hebt. Voor een middeleeuwse verkenning van Sevilla pak je de koets. De opstapplaatsen voor de koetsen vind je bij bekende toeristische attracties waaronder het plein bij de Giralda. Fietsen en tegenwoordig ook steeds meer elektrische steps vormen ook uitstekende transportmiddelen voor Sevilla.


Klimaat Sevilla

De zomers in Sevilla zijn erg warm en droog waarbij temperaturen met enige regelmaat boven de 40 graden uitstijgen. De winters zijn zacht en kennen meer neerslag. Maar lenteachtig weer met temperaturen rond de 20 graden met zon is bepaald geen uitzondering in de wintermaanden voor Sevilla. De gemiddelde dagtemperatuur op jaarbasis ligt dan ook op 20 graden. Het voor- of najaar geldt als de beste periode om af te reizen naar Sevilla.

 

Terug naar introductie Sevilla


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring