Vervoer naar Sevilla

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Sevilla en voor een retourticket kun je op ongeveer 150-200 euro rekenen. Transavia vliegt vanaf Schiphol en Eindhoven naar Sevilla voor soortgelijke tarieven. Het Spaanse Vueling vliegt vanaf Schiphol naar Sevilla. 

Aeropuerto San Pablo de Sevilla ligt op 9 km ten noordoosten van Sevilla. Vanaf de internationale luchthaven rijdt om het halfuur een speciale luchthavenbus van 05:20 tot 01:15. Deze stopt bij zeven haltes met als eindpunt Plaza de Armas (35 minuten). Als je de luchthaven uitstapt dan ga je naar rechts en sta je binnen paar minuten bij halte. Een ticket (4 euro) koop je bij de automaat of in de bus. Voor de terugreis naar de luchthaven kun je opnieuw naar de Plaza de Armas gaan of inhaken op een andere halte op de luchthavenroute.
Taxi's staan direct opgesteld bij de uitgang. Het tarief voor een taxi van de luchthaven naar het centrum is ongeveer 20 euro. 

Sevilla kent twee grote busterminals. Estación de Autobuses de Plaza de Armas bevindt zich nabij de Guadalquivir op een kilometer ten westen van het historisch centrum. Deze busterminal kent verbindingen met de luchthaven en tal van bestemmingen binnen en buiten Andalusië. Zevormt de aankomstplek voor Eurolines. Estación del Prado de San Sebastián bevindt zich nabij het María Louise park ten zuidoosten van historisch centrum. Prado onderhoudt ook talrijke verbindingen met Andalusische steden als Cádiz (2 uur), Jerez de la Frontera (75 minuten), Granada (4 uur) en Ronda (2 uur).

Sevilla kent goede treinverbindingen met verscheidene Spaanse steden binnen en buiten Andalusië. Zo sta je met de AVE al in tweeënhalf uur in Madrid. Het belangrijkste treinstation van Sevilla is Estación Santa Justa waar ook de hogesnelheidstreinen vertrekken. Het treinstation dat tal van voorzieningen kent, bevindt zich op 1,5 km ten noordoosten van het centrum. 

Vervoer in Sevilla

Sevilla kent een uitgebreid busaanbod dat beheerd wordt door Tussam. Een bekend verzamel- en vertrekpunt is de Plaza de Armas. Een standaard buskaartje kost 1,40 euro. In 2007 werd in Sevilla de tram geïntroduceerd onder de naam Metrocentro. De tram rijdt momenteel vanaf het station San Bernardo naar Plaza Nueva, een traject van 2,2 km waarbij o.m. de Avenida de la Constitución wordt aangedaan. Sevilla kent sinds 2009 ook een metro hoewel je die als reiziger niet echt nodig hebt. Voor een middeleeuwse verkenning van Sevilla pak je de koets. De opstapplaatsen voor de koetsen vind je bij bekende toeristische attracties waaronder het plein bij de Giralda. Fietsen en tegenwoordig ook steeds meer elektrische steps vormen ook uitstekende transportmiddelen voor Sevilla.


Klimaat Sevilla

De zomers in Sevilla zijn erg warm en droog waarbij temperaturen met enige regelmaat boven de 40 graden uitstijgen. De winters zijn zacht en kennen meer neerslag. Maar lenteachtig weer met temperaturen rond de 20 graden met zon is bepaald geen uitzondering in de wintermaanden voor Sevilla. De gemiddelde dagtemperatuur op jaarbasis ligt dan ook op 20 graden. Het voor- of najaar geldt als de beste periode om af te reizen naar Sevilla.

 

Terug naar introductie Sevilla


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring