Vervoer naar Jerez de la Frontera en omgeving
Kom je vanuit steden als Cádiz, Málaga of Sevilla met de trein of de bus, dan arriveer je bij het klassieke treinstation van Jerez de la Frontera waar zich tevens de busterminal bevindt. Wie vanuit Sevilla met de bus reist staat vanaf Estación Pardo de San Sebastian in 75 minuten in Jerez (laatste bus 21:30). Vanuit Jerez is El Puerto de Santa María met haar stranden heel snel bereikbaar met de trein waarvoor je een oplaadbare kaart nodig hebt. Wie vanuit Jerez Conil de la Frontera of Barbate aan de Costa de la Luz wil bezoeken, kan het best naar Cádiz reizen en vandaar de bus pakken richting deze badplaatsen. Vanaf het station van Jerez aan de Plaza de Estación sta je lopend in een minuut of 10 in het centrum van Jerez. Wie met de auto arriveert, volgt simpelweg de borden centro richting een van de parkeergarages. Het vliegveld van Jerez de la Frontera ligt op 7 kilometer ten noordoosten van de stad, hoewel de kans niet zo groot zal zijn dat je er gebruik van maakt. 

Vervoer in Jerez de la Frontera
Het historisch hart, inclusief de zigeunerwijk Barrio de Santiago, is uitstekend te voet af te leggen. Ook lokale bus ook een handig en voordelig vervoersmiddel zijn voor wat verder weg gelegen attracties als de paardenacademie. In het centrum is het overal betaald parkeren met uitzondering van de zondagen. 

Klimaat Jerez de la Frontera
Jerez de la Frontera kent droge, hete zomers en vochtige, zachte winters. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden leent het gehele jaar zich voor een bezoek aan Jerez. Houd in de zomer rekening met temperaturen die royaal boven de 30 graden kunnen uitkomen. Het voorjaar is de aantrekkelijkste periode om Jerez te bezoeken. Maar ook in de wintermaanden stijgt het kwik regelmatig boven de 20 graden.
 
 
 
 

Terug naar introductie Jerez de la Frontera


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring