Vervoer naar Jerez de la Frontera 

Kom je vanuit steden als Cádiz, Málaga of Sevilla met de trein of de bus naar Jerez de la Frontera, dan arriveer je bij het klassieke treinstation waar zich tevens de busterminal bevindt. Wie vanuit Sevilla met de bus reist staat vanaf Estación Pardo de San Sebastián in 75 minuten in Jerez de la Frontera (laatste bus circa 21:30). Vanuit Jerez is El Puerto de Santa María met haar stranden makkelijk bereikbaar met de trein. Daarvoor je wel een oplaadbare kaart nodig die je bij het loket kunt halen. Wie vanuit Jerez plaatsen als Conil de la Frontera of Barbate aan de Costa de la Luz wil bezoeken, kan het best naar Cádiz reizen en vandaar de bus pakken. Vanaf het station van Jerez aan de Plaza de Estación sta je lopend in een minuut of 10 in het centrum van Jerez. Wie met de auto arriveert, volgt simpelweg de borden centro richting een van de parkeergarages. Het vliegveld van Jerez ligt op 7 kilometer ten noordoosten van de stad, maar het is niet zo waarschijnlijk dat je er gebruik van maakt. 

Vervoer in Jerez de la Frontera

Het historisch hart van Jerez de Frontera is goed te voet verkennen. Ook de lokale bus is een handig en voordelig vervoersmiddel om wat grotere afstanden te overbruggen, zoals een bezoek aan de paardenacademie. In het centrum is het overal betaald parkeren met uitzondering van zondagen. 

Klimaat Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera kent droge en hete zomers. De winters zijn zacht en vochtig. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden leent het gehele jaar zich voor een bezoek aan Jerez. Houd in de zomer wel rekening met temperaturen die royaal boven de 30 graden kunnen uitkomen. Het voorjaar en het najaar zijn de aantrekkelijkste periodes om Jerez te bezoeken. Maar ook in de wintermaanden tikt het kwik regelmatig de 20 graden aan.
 
 

Terug naar introductie Jerez de la Frontera


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring