Vervoer naar Jerez de la Frontera
Het vliegveld van Jerez de la Frontera ligt op 7 kilometer ten noordoosten van de stad, hoewel de kans niet zo groot zal zijn dat je er gebruik van maakt. Kom je vanuit steden als Cádiz, Málaga of Sevilla met de trein of de bus, dan arriveer je bij het treinstation. Wie vanuit Sevilla met de bus reist staat vanaf Estacion Pardo de San Sebastian in 75 minuten in Jerez (laatste bus 21:30). Vanaf het station, gelegen aan de Plaza de Estación, sta je in een minuut of 10 in het centrum van Jerez: rechtdoor lopen in de richting van het grote standbeeld bij de rotonde. Als je met de auto komt, volg je simpel de borden centro richting een van de parkeergarages. 

Vervoer in Jerez de la Frontera
Het historisch hart, inclusief de zigeunerwijk Barrio de Santiago, is uitstekend te voet af te leggen. Ook lokale bus ook een handig en voordelig vervoersmiddel zijn voor wat verder weg gelegen attracties als de paardenacademie. In het centrum is het overal betaald parkeren met uitzondering van de zondagen. 

Klimaat Jerez de la Frontera
Jerez de la Frontera kent droge, hete zomers en vochtige, zachte winters. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden leent het gehele jaar zich voor een bezoek aan Jerez. Houd in de zomer rekening met temperaturen die royaal boven de 30 graden kunnen uitkomen. Het voorjaar is de aantrekkelijkste periode om Jerez te bezoeken. Maar ook in de wintermaanden stijgt het kwik regelmatig boven de 20 graden.
 
 
 
 

Terug naar introductie Jerez de la Frontera


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring