Vervoer naar Málaga

Ryanair en Transavia vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven naar Málaga in 2,5 uur voor circa 100-150 euro voor een retourvlucht. Vanaf Schiphol vliegt ook het Spaanse Vueling.

Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol is de grootste luchthaven van Zuid-Spanje. De luchthaven bevindt zich op 8 kilometer ten zuidwesten van het centrum. Vanaf de luchthaven kun je met de trein en metro naar het centrum gaan. Zowel de bushaltes als het treinstation vind je op enkele minuten lopen van de uitgang. Met de trein (RENFE) sta je vanaf de luchthaven al in 11 minuten in het centrum. Je kunt een kaartje kopen In het station (2,3 euro). Vervolgens ga je naar perron 2 voor de lijn C-1 die je brengt naar Estación Málaga Centro Alameda (laatste halte). Je kunt ook kiezen voor de bus en dan sta je in een klein halfuur in het centrum van Málaga. Het voordeel van de bus is wel dat die bij meer haltes stopt waaronder het bus- en treinstation van Málaga aan de Paseo de los Tilos. Een kaartje kun je in de bus kopen en met je bankpas afrekenen. Er gaan vanaf de luchthaven overigens ook bussen met andere bestemmingen zoals Marbella

De busterminal van Málaga bevindt zich op een kilometer van het centrum. Je kunt daar een busticket kopen voor steden als SevillaGranada  en Almeria (circa 20 euro; 3 uur reistijd). Bij de busterminal van Málaga vind je ook het hoofdstation van Málaga. Hier vertrekken treinen naar o.m. Sevilla (circa 25 euro; 2,5 uur reistijd), Granada, Cádiz en Madrid (circa 65 euro; 4,5 uur reistijd). V

Vervoer in Málaga

In Málaga zijn de meeste bezienswaardigheden goed aan te lopen waaronder het historisch centrum, het stadsstrand Malagueta en het Alcazaba. Wie van wandelen houdt, kan ook de wat verder weg gelegen noordelijke stranden te voet bezoeken. Ben je niet zo'n wandelaar, dan kun je ook met de bus bijna overal komen. Voor een toeristisch ritje door de stad, is er ook nog de traditionele koets. Maar misschien wel het beste vervoersmiddel voor wat grotere afstanden in Málaga is de fiets die op verschillende plekken in de stad gehuurd kunnen worden. 

Klimaat Málaga

Eigenlijk is het in Málaga het hele jaar door goed toeven. Zelfs in de winter overstijgen de temperaturen regelmatig de 20 graden. Regen valt hoofdzakelijk in de wintermaanden. De zomers zijn warm maar dankzij de ligging aan de kust kent Málaga niet van die hete zomers als Sevilla of Madrid. 

Terug naar introductie Málaga


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring