Vervoer naar Málaga

Ryanair en Transavia vliegen vanaf Amsterdam en Eindhoven naar Málaga in 2,5 uur voor circa 150 euro voor een retourvlucht. Vanaf Schiphol vliegt ook het Spaanse Vueling.

Areopuerto de Málaga-Costa del Sol, de derde luchthaven van het vaste land van Spanje, bevindt zich op maar 8 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Málaga. Je staat zo in de stad met de metro die je recht voor de uitgang van de luchthaven vindt op maar een minuutjes lopen vanaf de uitgang. In het metrostation kun je een enkeltje kopen (1,8 euro) waarna je vervolgens naar perron 2 loopt. Daar arriveert lijn C-1 die richting centrum voert (de laatste stop ligt het dichtst bij het stadshart). Je kunt van de aankomsthal van de luchthaven ook naar de bushalte lopen. Daar arriveert buslijn 19(bestemming Alamedia Principal) die niet alleen voert naar het centrum maar onderweg ook stopt bij het bus- en treinstation van Málaga.

De busterminal van Málaga bevindt zich op een kilometer van het centrum aan de Paseo de los Tilos waar langeafstandsbussen vertrekken naar o.m. Sevilla (circa 16 euro en 2,5 uur reistijd) en Granada (circa 11 euro en 2 uur reistijd). Dichtbij het busstation van Málaga vind je ook het hoofdtreinstation (Málaga-RENFE) waarvandaan je bijvoorbeeld de trein kunt pakken naar Madrid (circa 63 euro en 4,5 uur reistijd), Sevilla (circa 22 euro en 2,5 uur reistijd). Voor wie met de trein naar Granada wil, stapt over in Bobadilla (ongeveer 20 euro en 2,5 uur reistijd), terwijl je voor Cádiz overstapt in Sevilla. Voor een taxiritje van de luchthaven naar het centrum betaal je ongeveer 18 euro. 

Vervoer in Málaga

In Málaga liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar waaronder het historisch centrum, het Alcazaba en het stadsstrand Malagueta. Ook de wat verder weg gelegen stranden in noordelijke richting zijn wandelend goed bereikbaar. Ben je niet zo'n wandelaar, dan kun je per bus of taxi ook overal komen. Voor een toeristisch ritje door de stad, is er ook nog de traditionele koets. Maar misschien wel het beste vervoersmiddel is gewoon de fiets die op verschillende plekken gehuurd kunnen worden. 

Klimaat Málaga

Eigenlijk is het in Málaga het hele jaar door goed toeven. Zelfs in de winter loopt de temperatuur met enige regelmatig op tot 20 graden. Regen valt hoofdzakelijk in de wintermaanden. De zomers zijn warm maar dankzij de ligging aan de kust kent Málaga niet van die hete zomers als Sevilla of Madrid. 

Terug naar introductie Málaga


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring