Vervoer naar Cádiz

Wie vliegt op de grote luchthavens van Sevilla of Málaga kan vandaar makkelijk met de bus of trein verder reizen naar Cádiz. Vanaf Sevilla (op 123 km) is de reistijd twee uur per bus of trein en vanaf Málaga (op 237 km) is de reistijd per bus of trein ruim drie uur. De dichtstbijzijnde luchthaven bij Cádiz is Jerez de la Frontera maar het is minder waarschijnlijk dat je daar op vliegt. 

De busterminal en het treinstation van Cádiz bevinden zich aan de Plaza de Sevilla in het oude centrum. Naast bussen rijden er van Cádiz ook frequent treinen, bijvoorbeeld naar nabijgelegen steden als El Puerto de Santa María (30 minuten) en Jerez de la Frontera (45 minuten). 
 

Vervoer in Cádiz

Cádiz bestaat uit twee delen: het oude en nieuwe Cádiz. Deze twee zones worden gescheiden door Puerta de Tierras. Het oude centrum van Cádiz is compact en kan goed te voet verkend kan worden. Verdwalen is er moeilijk omdat je aan weerszijden de zee hebt liggen. Als je van Puerta de Tierras de La Avenida volgt dan bereik je alle zones van het nieuwe Cádiz met aan je rechterzijde een enorme strook stranden waaronder Playa de la Victoria dat op ruim 4 km van het oude centrum is gelegen. Tussen de oude en nieuwe stad rijden regelmatig bussen waaronder stadsbus 2. Als je naar het Victoria strand wilt gaan, pak dan bus 1 of 5. Taxi's kunnen handig zijn als je het nieuwe gedeelte 's avonds bezoekt. 
 

Klimaat Cádiz

In Cádiz schijnt de zon zo'n beetje het hele jaar door. De Andalusische havenstad wordt dan ook gerekend tot de Spaanse steden met de meeste zonuren. De warmste maand is augustus met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De minimumtemperatuur voor Cádiz is ongeveer 10 graden. Zelfs in de wintermaanden wordt met regelmaat de 20 graden aangetikt. Door de ligging aan de Atlantische zee kan een pittige wind opsteken die overigens in de warme zomermaanden voor een welkome verkoeling zorgt. Wie in februari het vermaarde carnaval van Cádiz bezoekt, doet er verstandig aan om tijdig accommodatie te regelen gezien de drukte. 

 

Terug naar introductie Cádiz


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring