Vervoer naar Madrid

Vanuit Nederland vlieg je in een kleine 2,5 uur naar Madrid. Vliegtickets Madrid kunnen via maatschappijen als KLM, AirEuropa en Iberia voor 100-150 euro geboekt worden.

Aeropuerto de Madrid-Barajas ligt op 14 kilometer ten noordoosten van het centrum van Madrid. De grootste luchthaven van Spanje telt vier terminals. Gezien de uitgestrektheid van de luchthaven is het geen overbodige luxe om goed te kijken welke terminal je moet hebben, bijvoorbeeld als je overstapt op Madrid. Met de gratis Airport Shuttle die voortdurend rijdt, kun je de afstanden tussen de verschillende terminals overbruggen.
Madrid-Bajas, telt twee metrostations: een behorend bij T1, T2 en T3 en een behorend bij T4. Het tarief van de luchthaven naar het stadshart Puerta del Sol (metrostation Sol) is ongeveer 5 euro. Een nog voordeliger vervoersmiddel naar het centrum is de bus (lijnen 101, 200, 823, 824, 827, 828). Taxi's rekenen ongeveer 30 euro vanaf de luchthaven. 

Madrid kent twee belangrijke treinstations waarmee bijna alle Spaanse steden bereikt kunnen worden: ten zuiden van het centrum is dit Estación de Atocha en ten noorden van het centrum is dit Estación de Chamartín. Estación Sur de Autobuses (Calle de Méndez Álvaro 83) onderhoudt internationale verbindingen. 

Vervoer in Madrid

Madrid kent een uitstekend metronetwerk dat vrijwel elk deel van de stad bereikt. Met een kaartje van 3 euro kun je overal heen met uitzondering van de luchthaven. Als je reist in de centrale gedeeltes van Madrid dan betaal je ongeveer 1,50 euro voor een sencillo (enkeltje). Daarnaast zijn er ook nog de tienrittenkaarten die door meerdere personen kunnen worden gebruikt en worden aangeboden voor ongeveer 11,20, 12,20 en 18,30 euro (buitenwijken bij inbegrepen ). Het tarief voor je metrorit wordt op de automaat getoond nadat je de eindbestemming hebt aangegeven. Betalen kan met bankpas, contant of met creditcard. Als je gebruik maakt van het noordelijke gelegen metro-treinstation Nuevos Ministerios naar de luchthaven dan hoef je niet over te stappen; ook vertrekken er hier forensentreinen die stoppen bij de luchthaven. Neem een kijkje op de website van de Metro Madrid voor alle routes en prijzen; of maak gebruik van hun app.

In Madrid rijden bussen dag en nacht. Overdag rijden de bussen tussen 06:00 en 23:30 uur. De nachtbussen vertrekken vanaf Plaza de Cibiles. Op de bussen staan de begin- en eindbestemmingen vermeld. Ook handig om te weten: in het centrum kan het metrokaartje ook voor de bussen gebruikt worden. In het historisch centrum kun je lopend prima uit de voeten. Verder duiken er steeds meer fietsen op in het straatbeeld van Madrid, natuurlijk ideaal om de uitgestrekte hoofdstad van Spanje te verkennen. 

Klimaat Madrid

De beste periode om Madrid te bezoeken is het voor- of najaar. In de zomer kan het erg warm zijn in de Spaanse hoofdstad en veel Madrilenen verlaten dan de stad. De warmste maand in Madrid is juli met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. Madrid kent in de winterperiode met enige regelmaat vrieskou. Niet bij iedereen bekend: in de omgeving van Madrid bevinden zich goede wintersportoorden.


Terug naar introductie Madrid


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring