Vervoer naar Granada

Vliegen op Málaga is een goede optie voor wie Granada wil bezoeken. Doorgaans goedkoper en sneller dan vliegen op Granada. Aangekomen op de luchthaven van Málaga kun je het laatste stuk overbruggen met de bus; je loopt dan naar de uitgang waar bus 19 twee keer per uur naar de busterminal gaat waarvandaan je met bus in twee uur in Granada staat. Buskaarten kun je kopen bij de busterminal of vooraf reserveren via ALSA; een enkeltje kost circa 12 euro. Aangekomen in Granada arriveer je bij het busstation aan de Carretera de Jaén, op 3 kilometer van het centrum. Liever met de trein van Málaga naar Granada? Ook dan pak je bus 19 met als bestemming het treinstation Málaga-RENFE dat dicht bij het eerdergenoemde busstation ligt. De reistijd met de trein, inclusief een overstap in Bobadilla, is ongeveer 2,5 uur.

Granada kent een bescheiden luchthaven op 17 kilometer ten westen van het centrum: Aeropuerto Federico García Lorca Granada-Jaén. Met de bus sta je in een halfuur in het centrum (zonder files) voor circa 1,50 euro en een taxi doet het voor ruim 20 euro. Iberia en Vueling verzorgen vluchten vanaf 200 euro, veelal met een tussenstop in Barcelona of Madrid, niet altijd handig qua tijd. 

Vervoer in Granada

Granada kent een uitgebreid busnetwerk waarmee alle belangrijke plekken in de stad voordelig zijn te bereiken; een ritje kost circa 1,30 euro. Naar het Alhambra rijden elke 10 minuten microbussen (lijnen 30, 31 en 32). Ook taxi's zijn voor Nederlandse begrippen goed te doen. In Granada zijn de topattracties, inclusief het Alhambra lopend goed af te leggen. Lopend is sowieso de leukste manier om het paleisencomplex en de groene bosrijke omgeving te verkennen, overigens best een steile klim is. Met de auto het centrum van Granada betreden, is geen aanrader gezien de verkeersdrukte en de dure, vaak overvolle parkeergarages. Ook hotels vragen meestal een vergoeding voor het gebruik van hun parkeerruimte.

Klimaat Granada

Granada is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. De warme periode loopt van april tot oktober. De zomers kunnen heet zijn met temperaturen van 35 graden en meer en het is niet voor niets dat locals in augustus de stad ontvluchten. Tegelijkertijd koelt het 's avonds aangenaam af. De winters zijn weliswaar koud maar helder en met een beetje geluk kun je overdag in december temperaturen hebben die richting 20 gaan. Als je je bezoek aan Granada wilt combineren met een avontuur in de sneeuw in de nabijgelegen wintersportgebieden sla dan toe in de wintermaanden.

 

Terug naar introductie Granada


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring