Vervoer naar Granada

Vliegen op Málaga is een goede optie voor wie Granada wil bezoeken. Doorgaans goedkoper en sneller dan vliegen op Granada. Als je vliegt op Málaga dan vind je bij de uitgang snel de bushaltes waar twee keer per uur een bus gaat naar de busterminal van Málaga. Vanaf het busstation van Málaga sta je in twee uur in Granada (ticket circa 14 euro). Aangekomen in Granada arriveer je bij het busstation aan de Carretera de Jaén dat op 3 km van het centrum is gelegen. Liever met de trein van Málaga naar Granada? Dan pak je dezelfde bus die je brengt naar het treinstation dat naast het busstation ligt. De reistijd met de trein varieert van 1,25 tot drie uur.

Granada kent een bescheiden luchthaven op 17 kilometer ten westen van het centrum: Aeropuerto Federico García Lorca Granada-Jaén. Met de bus sta je in een halfuur (zonder files) in het centrum  voor circa 2 euro en een taxi doet het voor ruim 20 euro. Iberia en Vueling verzorgen vluchten vanaf 200 euro, maar met een tussenstop in Barcelona of Madrid, wat qua reistijd niet handig is. 

Vervoer in Granada

Granada kent een uitgebreid busnetwerk waarmee alle belangrijke plekken in de stad voordelig zijn te bereiken; een ritje kost circa 1,50 euro. Naar het Alhambra rijden elke 10 minuten microbussen (lijnen 30, 31 en 32). Ook taxi's zijn voor Nederlandse begrippen goed te doen. In Granada zijn de topattracties, inclusief het Alhambra lopend goed af te leggen. Lopend is sowieso de leukste manier om het paleisencomplex en de groene bosrijke omgeving te verkennen, overigens best een steile klim is. Met de auto het centrum van Granada betreden, is geen aanrader gezien de verkeersdrukte en de dure, vaak overvolle parkeergarages. Ook hotels vragen meestal een vergoeding voor het gebruik van hun parkeerruimte.

Klimaat Granada

Granada is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. De warme periode loopt van april tot oktober. De zomers kunnen heet zijn met temperaturen van 35 graden. Daarom ontvluchten veel locals de stad in augustus. Tegelijkertijd koelt het 's avonds aangenaam af. De winters zijn weliswaar koud maar helder en met een beetje geluk kun je overdag in december temperaturen hebben die richting 20 gaan. In de winterperiode kun je een bezoek aan Granada ook combineren met een avontuur in de Spaanse sneeuw in de nabijgelegen wintersportgebieden.


 

Terug naar introductie Granada


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring