Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tips voor het leren van Spaans buiten de lessen om

El Día E vestigt wereldwijd de aandacht op het belang van het Spaans als wereldtaal. Omdat wij deze feestelijke dag niet zomaar aan ons voorbij wilden laten gaan, hebben we de 10 beste tips om (buiten de lessen om) Spaans te leren voor je op een rijtje gezet. 
 
Tip #1
Lezen, lezen en nog eens lezen. Ga op zoek naar een leuke Spaanse website of nieuwsblog over een onderwerp dat jou interesseert (bijv. sport / mode / reizen / humor) en lees dagelijks de berichten. Van sommige (nieuws)websites zijn ook apps te downloaden- super handig voor onderweg!
 
Tip #2
Zoek naar een intercambio (taaluitwisseling) bij jou in de buurt. In de meeste grote steden worden wekelijks bijeenkomsten georganiseerd. Voorbeelden zijn het Language Café in Utrecht en de wekelijkse Intercambio / Language Exchange van El Abanico in Rotterdam.
 
Tip #3
Kijk Spaanse televisie en films. In de Nederlandse bioscoop en op internationale filmfestivals worden regelmatig Spaanse en Latijns-Amerikaanse films vertoond. Een aanrader voor thuis is de website http://www.ciberdocumentales.com/. Hier vind je honderden Spaanstalige documentaires!
 
Tip #4
Kies een Spaanstalig land als vakantiebestemming. Of combineer je vakantie met een taalcursus in het buitenland. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen ’s ochtends les te volgen en ’s middags en ’s avonds  het land te verkennen… de ideale manier om een taal te leren!
 
Tip #5
Luister veel naar Spaanse radio en Spaanse muziek. Dit kan gemakkelijk via het internet. Door goed naar de songteksten te luisteren en de vertaling op te zoeken wanneer je het even niet begrijpt vergroot je gemakkelijk je woordenschat. Er zijn in Nederland ook regelmatig concerten van artiesten uit Spanje of Zuid-Amerika. Hartstikke leuk!
 
Tip #6
Neem eens een kijkje op www.livemocha.com. Hier kun je handige grammatica en woordenschat oefeningen maken die worden nagekeken door native speakers. Als je dat wilt kun je ook contact zoeken met andere leden en met hen een taaluitwisseling starten. Zo help je niet alleen jezelf maar ook anderen!
 
Tip #7
Alleen voor gevorderden: verander de taalinstellingen op je telefoon, computer en/of social media in het Spaans. Op deze manier kom je dagelijks met de taal in aanraking.
 
Tip #8
Ga uit eten in een Spaans restaurant. De beste manier om namen van gerechten en ingrediënten te oefenen (en van de heerlijke Spaanse keuken te genieten).
 
Tip #9
De website www.transparant.com heeft een rubriek waarbij je elke dag een nieuw Spaans woord leert. Je vindt het Spaanse woord (incl. uitspraak) op de website, maar kunt er ook voor kiezen het woord dagelijks in je mailbox te ontvangen.
 
Tip #10
Bezoek evenementen die gerelateerd zijn aan de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Je komt zo gemakkelijk in aanraking met de Spaanse taal en ontmoet native speakers. Een overzicht van evenementen vind je in de evenementenagenda van Spaanstalige Wereld.
 
Heb je nog leuke / handige tips? Stuur ze naar info@spaanstaligewereld.nl. En houd ons blog en onze nieuwsbrief in de gaten!  Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring