Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tip: De beste GRATIS apps voor het leren van de Spaanse taal!

Met de komst van nieuwe media en portable devices zoals tablets, laptops en smartphones kun je Spaans leren waar en wanneer je maar wilt. En dat is wel zo handig - want de beste manier om een nieuwe taal te leren is door zoveel mogelijk met de taal in contact te komen. Met je smartphone of tablet bij de hand kun je gemakkelijk Spaanse woordjes en grammatica oefenen, Spaanstalige radio beluisteren en Spaanstalige boeken of artikelen lezen.
 
 
Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken zet Spaanstalige Wereld een aantal interessante GRATIS applicaties voor je op een rijtje...het leren van een nieuwe taal was nog nooit zo makkelijk!
 

Basis Spaans voor beginners

Voor beginners zijn er een aantal interessante apps waarmee je in korte tijd de basis van de Spaanse taal onder de knie krijgt.

- Leer op speelse wijze Spaanse woordjes en zinnen met Duolingo (handig voor vocabulaire), Memrise, Learn Spanish, CatSpanish (alleen iOS) en met 'Spaans leren: De uitspraak en woordenschat coach'.
- Zoek de betekenis van woorden met Google Translate (incl. Photo Translate), Spanish Dictionary and Translator (SpanishDict) of Spanish Tutor / Translator.

Grammatica en woordjes stampen

Opdrachten maken, woordjes stampen, grammatica oefenen of je kennis van de Spaanse taal vergroten aan de hand van interactieve spelletjes. 

- Vergroot je vocabulaire aan de hand van spelletjes zoals Mindsnack (alleen iOS), Hangman Spanish en Crosswords Spanish.
- Oefen je kennis aan de hand van simpele, interactieve oefeningen met de hulp van Instreamia en Babbel (alleen iOS). Zie ook: Duolingo, Memrise, Learn Spanish en CatSpanish (alleen iOS).
- Woordjes stampen aan de hand van flashcards en quizzen? Check Anki en Quizlet.
- Snel en gemakkelijk Spaanse werkwoorden (leren) vervoegen kan met Conjuverb (alleen iOS) en Conjugate Spanish Verbs (Android).
 

Spaans lezen en luisteren

Oefen je leesvaardigheid en vergroot je vocabulaire door het lezen van Spaanse artikelen of het beluisteren van Spaanstalige muziek en radioprogramma’s.  

- Spaanstalige kranten zijn te bekijken via Neonews (een verzameling van kranten uit verschillende Spaanstalige landen en regio’s) of de apps van El País en El Mundo.
- Spaanstalige radio beluister je via Radios de España (een verzameling van verschillende Spaanse radiostations).
 
Staat jouw favoriete app hier niet tussen? Stuur dan een mail naar info@spaanstaligewereld.nl of plaats je suggestie op onze Facebook of Twitter pagina. 
 Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring