Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Intercambios: Oefen je Spaans met native speakers!

In Spanje is het begrip intercambio al helemaal ingeburgerd. Er is daar een verscheidenheid aan verschillende websites, krantenrubrieken en programma's van taalscholen gericht op het vinden van een geschikt ‘taalmaatje’. Ook in Nederland winnen de taaluitwisselingen terrein. Oefenen met een native speaker is een mooie aanvulling op je taalcursus, een handige manier om op een ongedwongen wijze je taalkennis uit te breiden en bovenal een leuke manier om internationale contacten op te doen! Heb jij interesse in een intercambio maar weet je niet waar te beginnen? Spaanstalige Wereld helpt je op weg...

Wat is een intercambio?

Een intercambio is een taaluitwisseling tussen twee mensen met een andere taalachtergrond. Denk dan aan een Nederlandse student die Spaans wil leren en een Spaanstalige die juist Nederlands wil leren. Door samen te komen, gesprekken te voeren en informatie uit te wisselen verkrijg je op een speelse manier meer inzicht in de doeltaal.


Bron: Language Café Amsterdam

Tijdens een taaluitwisseling kun je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid oefenen en je partner helpen door in je eigen taal te antwoorden of de andere spreker te corrigeren. Een mooie bonus van de gesprekken is het verkrijgen van meer inzicht in de cultuur van je gesprekspartner en natuurlijk de buitenlandse contacten die je op doet. 

Waar vind ik een taalmaatje voor Spaans?

Het vinden van een geschikte gesprekspartner is niet zo moeilijk. Maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Er zijn verschillende manieren om contact te leggen met native speakers. Wij zetten er drie voor je op een rijtje:

1. Intercambios en taalcafés

De makkelijkste manier om een geschikt taalmaatje te vinden is het bezoeken van een taalcafé of een Spaanse intercambio avond. Je vindt de wekelijkse of maandelijkse intercambios vooral in de grotere steden, hoewel ze  ook steeds vaker in kleinere plaatsen opduiken, een trend die vergelijkbaar is met taalscholen. Tijdens deze bijeenkomsten komen mensen met verschillende taalachtergronden samen om hun kennis te delen maar ook om een gezellige tijd te hebben. Deze internationale intercambios zijn de perfecte manier om onder het genot van een hapje en/of drankje, met andere studenten en native speakers in gesprek te komen en je talen te oefenen.

Hieronder een aantal bekende intercambios in Nederland:

•  Language Café UtrechtEen wekelijkse meeting voor mensen die in een open, ongedwongen omgeving verschillende talen willen oefenen.
•  Amsterdam Language CaféEen wekelijkse meeting waar je verschillende talen kunt oefenen en waar je een verscheidenheid aan nationaliteiten kunt verwachten.
•  Spaans Intercambio Café AmsterdamBij Intercambio café Amsterdam oefen je elke woensdag of donderdag Spaans met Spaanstaligen, terwijl zij van jou Nederlands leren.
•  CS Language Lab Leiden  - Wekelijkse intercambio in Leiden voor mensen die verschillende talen willen spreken.
•  Local Intercambio Hoorn  - Bijeenkomsten voor Spaanssprekenden en Spaanslerenden, voor iedereen die geïnteresseerd is in de Spaanse taal. Je betaalt alleen voor een drankje aan de bar. 


2. Spaanse taalscholen


De Spaanse taalscholen in Nederland kunnen je vaak in contact brengen met studenten, docenten of native speakers. Ga langs bij een taalschool  of stuur een e-mail met informatie over jezelf en de gewenste gesprekspartner. Er zijn ook Spaanse taalscholen die zelf intercambio avonden of activiteiten organiseren waarbij Spaans de voertaal is; houd wat dat betreft ook onze agenda met actuele lessen in de gaten. In de regel zijn deze avonden ook voor niet-studenten toegankelijk. Wil je in contact komen met taalscholen? Zoek dan hier een taalschool bij jou in de buurt!

3. Online

Wil je de deur niet uit? Overweeg dan een online intercambio. Er zijn verschillende websites die taalstudenten aan elkaar linken. Contact houden kan bijvoorbeeld per mail of Skype. Ook kun je een vast moment inplannen voor het intercambio contact. Via online intercambios ontmoet je gemakkelijk mensen wereldwijd die je een uniek inkijkje geven in andere culturen. 

Een intercambio partner vind je gemakkelijk via één van de volgende websites:

Language for ExchangeLeg gemakkelijk contact met Spaanstaligen en start een taaluitwisseling.
Open Language ExchangeZoek je taalmaatje in een database met intercambio partners wereldwijd.   
Live MochaLeg via de chatfunctie gemakkelijk contact met native speakers  en laat hen jouw opdrachten nakijken.

 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring