Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tips voor het leren van Spaans buiten de lessen om

Ben je bezig om Spaans te leren, maar wil je je niveau nog sneller verbeteren? Omring je dan ook buiten de lessen om met de Spaanse taal. Zo kun je razendsnel extra vooruitgang boeken. In dit artikel vind je de leukste manieren om aan je Spaans te werken.
1. Bezoek evenementen met een Spaanstalig tintje

Misschien even lastig, maar bezoek zoveel mogelijk concerten en andere evenementen die gerelateerd zijn aan de Spaanse of Latijns-Amerikaanse cultuur. Je komt zo gemakkelijk in aanraking met de Spaanse taal en ontmoet native speakers. Overweeg bijvoorbeeld eens een salsa-avond, een Spaans concert of een Latijns-Amerikaanse kookcursus. Een overzicht met allerlei leuke evenementen vind je in onze evenementenagenda.

2. Kijk films, series en documentaires in het Spaans 
Het kijken van Spaanstalige films, series en documentaires is een ontspannen manier om aan je talenkennis te werken. Ga bijvoorbeeld voor spannende Spaanstalige Netflixseries of kies een van de honderden Spaanse documentaires uit over een onderwerp dat jou interesseert.

3. Luister Spaanstalige muziek
Of je nu houdt van pop, metal, klassiek of tango: er is Spaanstalige muziek in alle genres. Luister online naar de Spaanse radio of kies Spaanstalige muziek uit via streamingsdiensten. Door goed naar de songteksten te luisteren en de vertaling op te zoeken, vergroot je gemakkelijk je woordenschat.

4. Lees in het Spaans
Een van de beste manieren om je talenkennis bij te spijkeren, is lezen. Geen energie voor dikke boeken? Lees voortaan op internet in het Spaans over onderwerpen waarover je normaal in het Nederlands leest. Hou bijvoorbeeld het nieuws bij via Spaanse kranten of ga op zoek naar Spaanse websites of socialmediakanalen over onderwerpen die jou interesseren.

5. Gebruik apps
In de appstore kun je allerlei handige hulpmiddelen vinden om je Spaans bij te spijkeren. We zetten eerder de beste gratis apps om Spaans te leren voor je op een rij. Daarnaast kun je in je favoriete podcastapp op zoek gaan naar leuke Spaanse podcasts.
 
6. Bezoek intercambios
Tijdens intercambio-evenementen ontmoeten deelnemers met verschillende achtergronden elkaar op een informele manier om aan hun talenkennis te werken. Onder het genot van een drankje help je bijvoorbeeld expats om hun Nederlands te oefenen, terwijl zij met jou Spaans spreken. In veel grote steden worden regelmatig intercambios georganiseerd. Hou onze agenda in de gaten voor evenementen bij jou in de buurt.

7. Bezoek Spaanstalige landen
De ultieme manier om aan je Spaans te werken, is uiteraard om af te reizen naar Spanje of Latijns-Amerika. Wil je extra veel uit je reis halen? Overweeg eens om een vakantie te combineren met een korte talencursus. Je kunt dan bijvoorbeeld 's ochtends les volgen en 's middags, 's avonds en in het weekend het land verkennen.

8. Bekijk filmpjes op YouTube over van alles en nog wat
Dompel je onder in Spaanstalig YouTube over uiteenlopende onderwerpen. Van kleding tot klussen, perfect om Spaans te leren én je specifieke termen eigen te maken. Heb je het niet goed verstaan? Je kunt filmpjes eindeloos terugkijken en constructies oefenen totdat ze in je systeem zitten! In de filmpjes worden vaak ook Spaanse teksten uitgelicht, een mooie combi met wat je hoort voorbij komen. 

 Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring