Vervoer naar Santa Marta
Vanuit Bogotá en Medellín zijn er directe vluchten van ongeveer een uur naar het Simón Bolívar vliegveld dat op 16 kilometer van Santa Marta is gelegen. Wanneer je landt, lijkt het net alsof je zo de zee invliegt. En zodra je uitstapt, blaast de tropische warmte je direct in het gezicht, geen verkeerde rentree. Vanaf het vliegveld kost het vervoer naar het historische centrum van Santa Marta ongeveer 25.000 COP
Het busstation van Santa Marta ligt ongeveer 45 minuten van het historische centrum af. Er rijden bussen op het traject Santa Marta - Bogota (16 uur - 80.000 COP), Medellin (15 uur - 110.000 COP), Cartagena (4 uur - Cartagena), Barranquilla (2 uur - 10.000 COP) en Taganga (15 minuten - 1.500 COP). 
Dichter bij het historische centrum bevinden zich een aantal maatschappijen die shuttle services verzorgen tussen Cartagena en Santa Marta met stops in Barranquilla. 
 
Vervoer in Santa Marta
Taxi’s in Santa Marta maken geen gebruik van een meter en afhankelijk van de afstand kost een ritje tussen de 3.500 en 20.000 COP. Zorg dat je van te voren duidelijk je prijs hebt afgesproken! Er rijden ook veel kleine bussen in de stad, maar het verkeer is vrij chaotisch en het is niet altijd even duidelijk waar de bussen heen gaan. Mensen op straat zijn erg vriendelijk en er is altijd wel iemand bereid om je te helpen. Als je dat niet ziet zitten, dan kun je het beste een taxi pakken. In het historische centrum van Santa Marta bevindt alles zich op loopafstand en ook het strand is prima aan te lopen. 
 
Klimaat Santa Marta
Santa Marta ligt in het Caribische gebied en het is er met gemiddeld 27 graden doorgaans lekker warm. Door de stad waait vaak een frisse wind waardoor het niet al te heet aanvoelt. Tussen mei en november is het regenseizoen en dan kan het in Santa Marta tropisch nat zijn. 

 

Terug naar introductie Santa Marta


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring