Taganga ligt aan de Caribische Colombiaanse kust in het noorden van het land op een kwartiertje rijden van Santa Marta. Met ongeveer 2000 inwoners is Taganga een klein stadje die vooral geliefd is vanwege haar  backpackersvibe en partyscene. 
 
Van vissersdorpje tot toeristenplaats
Historisch gezien is Taganga een vissersdorp en gedurende honderden jaren was de visvangst de grootste bron van inkomsten voor de inwoners van Taganga. De laatste decennia heeft het toerisme de overhand genomen en is het dorpje van een idyllisch vissersdorpje veranderd in een toeristenfuik. Taganga moet zelf gaan oppassen dat het niet ondergaat aan haar eigen succes. Maar voorlopig is Taganga nog een ware trekpleister voor internationale toeristen. Naast feesten komen ze er duiken én hun PADI halen. Taganga is namelijk één van de goedkoopste plaatsen in Zuid-Amerika om een officieel duikbrevet te halen. 
 
Uitvalsbasis voor Parque Tayrona
Naast duiken en snorkelen wordt Taganga net als Santa Marta gezien als een goede uitvalsbasis om Parque Tayrona te bezoeken. Handig om te weten, in de meeste hostels en hotels kun je je bagage voor een paar dagen achterlaten. Vanuit Taganga varen dagelijks boten naar Parque Tayrona, een tocht over open zee die iets meer dan een uur duurt. 
 
 


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring