Taganga is gelegen aan de Caribische kust in het noorden van Colombia op een kwartiertje rijden van Santa Marta. Met ongeveer 2000 inwoners is Taganga een klein stadje. Ze is vooral geliefd vanwege haar  backpackersvibe en partyscene. 
 

Van vissersdorpje tot toeristenplaats

Historisch gezien is Taganga een vissersdorp. Gedurende honderden jaren was de visvangst de belangrijkste bron van inkomsten. De laatste decennia heeft het toerisme de overhand genomen en is het dorpje van een idyllisch vissersdorpje veranderd in een toeristenfuik. Taganga moet zelf gaan oppassen dat het niet ondergaat aan haar eigen succes. Maar voorlopig is Taganga nog een ware trekpleister voor internationale toeristen. Naast feesten komen ze er duiken én hun PADI halen. Taganga is namelijk één van de goedkoopste plaatsen in Zuid-Amerika om een officieel duikbrevet te halen. 
 

Uitvalsbasis voor Parque Tayrona

Naast duiken en snorkelen geldt Taganga net als Santa Marta als een goede uitvalsbasis om Parque Tayrona te bezoeken. Handig om te weten, in de meeste hostels en hotels kun je je bagage voor een paar dagen achterlaten. Vanuit Taganga varen dagelijks boten naar Parque Tayrona. Een tocht over open zee die iets meer dan een uur duurt. 
 
 

Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring