Gesticht in 1525 is Santa Marta de oudste stad van Colombia én Zuid-Amerika. Je zou misschien verwachten dat het daardoor een enorme toeristische trekpleister is, maar niets is minder waar. Santa Marta is met zijn goede toeristische voorzieningen voor reizigers wel een geliefde uitvalsbasis voor omringende natuurattracties als het nabijgelegen Parque Tayrona, voor uitstapjes naar Minca of Palomina of om te duiken in Taganga. 
 
Geen gepolijste stad
Hoewel maar weinig reizigers Santa Marta ervaren als een mooie plek kun je je er toch best een dagje vermaken. De stad heeft een belangrijke haven en iedere dag meren er wel grote schepen aan. Santa Marta ligt direct aan zee en beschikt over een aantal stranden, waarbij opgemerkt moet worden dat het er in het hoogseizoen erg druk kan. Het historische centrum van Santa Marta is klein maar het verkennen zeker waard.
 
Laatste stad van Simon Bolívar
In historisch opzicht is Santa Marta erg belangrijk voor Zuid-Amerika. Niet zozeer omdat dit de oudste stad van het continent is maar omdat dit de plek is waar Simón Bolívar zijn laatste tijd doorbracht. Het huis waar de grote vrijheidsstrijder overleed, bevindt zich iets buiten de stad. Naast een aantal van zijn persoonlijke bezittingen vind je er ook interessante kunstwerken en spullen uit zijn tijd. 
 
Sierra Nevada de Santa Marta
Santa Marta is gelegen tussen de de Caraïbische Zee en de Sierra Nevada de Santa Marta dat de hoogste pieken van Colombia kent. Met 5775 meter vormen de Pico Cristóbal Colón en de Pico Simón Bolívar de hoogste pieken van de Sierra Nevada de Santa Marta. 


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring