Gesticht in 1525 is Santa Marta de oudste stad van Colombia én Zuid-Amerika. Je zou misschien verwachten dat het daardoor een enorme toeristische trekpleister is. No. Dat is niet per se het geval. Met zijn goede toeristische voorzieningen is Santa Marta wel een geliefde uitvalsbasis voor reizigers voor omringende natuurattracties. Het nabijgelegen Parque Tayrona, uitstapjes naar Minca of Palomina of om te duiken in Taganga
 

Geen gepolijste stad

Hoewel maar weinig reizigers Santa Marta ervaren als een mooie plek kun je er best een dagje vermaken. De stad heeft een belangrijke haven waar dagelijks grote schepen aanmeren. Direct aan zee gelegen beschikt Santa Marta over een aantal stranden. Houd er rekening mee dat hier in het hoogseizoen erg druk kan. Het historische centrum van Santa Marta is klein maar het verkennen zeker waard.
 

Historische stad

In historisch opzicht is Santa Marta erg belangrijk voor Zuid-Amerika. Niet eens zozeer als oudste stad van het continent maar omdat dit de plek is waar Simón Bolívar zijn laatste tijd doorbracht. Het huis waar de grote vrijheidsstrijder overleed is iets buiten de stad geleggen. Naast een aantal van zijn persoonlijke bezittingen vind je er ook interessante kunstwerken en spullen uit zijn tijd. 
 

Sierra Nevada de Santa Marta

Gelegen tussen de de Caraïbische Zee en de Sierra Nevada de Santa Marta kent Santa Marta de hoogste pieken van Colombia. Met 5775 meter vormen de Pico Cristóbal Colón en de Pico Simón Bolívar de hoogste pieken van de Sierra Nevada de Santa Marta. 


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring