Vervoer naar Cusco

De meeste reizigers arriveren in Lima om vandaar verder te reizen naar Cusco. De meest comfortabele en snelle variant is dan per vliegtuig die je in een uur naar Cusco brengt. Een goedkopere oplossing vanaf de hoofdstad is met de bus maar daar ben je wel een uurtje of 18 mee zoet. Cusco kent een groot busstation (Terminal Terrestre) met uiteenlopende verbindingen, binnen en buiten Peru. Cusco telt ook twee treinstations. Vanaf het San Pedro station vertrekken treinen naar Machu Picchu; reserveer je kaartjes tijdig! En vanaf het station Huanchac tuffen de wagonnetjes naar onder meer Arequipa en Puno.   

Vervoer in Cusco

Het toeristische centrum van Cusco laat zich lopend goed afleggen. 's Avonds en 's nachts kan het raadzaam zijn om je met officiële taxi's te verplaatsen. Er rijden ook veel minibusjes door de stad die je voor een aantal dollar vervoeren, bijvoorbeeld naar de luchthaven. Nog goedkoper zijn de lokale bussen.

Veiligheid Cusco

Cusco is een relatief veilige stad en op de toeristische plekken is vaak politie en bewaking aanwezig. Cusco trekt veel toeristen wat ook criminaliteit aantrekt, veelal in de sfeer van diefstal. Ook het bruisende nachtleven brengt risico's met zich mee. Verlies je drankje niet uit het oog, nooit een slecht advies.

Klimaat Cusco

Het klimaat van Cusco laat zich omschrijven als droog en gematigd met twee seizoenen. Het droogseizoen loopt van van april tot oktober en wordt gekenmerkt door zonnige dagen en koude nachten; de gemiddelde temperatuur ligt dan op 13 graden. De koudste maand in het droogseizoen is juli met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. Het regenseizoen loopt van november tot maart en kent een gemiddeld temperatuur van 12 graden. Omdat het 's avonds kan afkoelen tot onder het vriespunt zijn wintertruien geen overbodige luxe. Tijdens zonnige dagen kunnen de temperaturen gerieflijk oplopen tot een graadje of 20. Maar houd wel rekening met een extra felle zon wat veel reizigers onderschatten gezien de relatief lage temperaturen en een verradellijk windje.

Hoogteziekte in Cusco

Cusco bevindt zich op een hoogte van ruim 3 kilometer en dat zorgt bij vrij veel reizigers voor lichte problemen. Denk dan aan duizeligheid en hoofdpijn. Doe rustig aan en luister naar je lichaam!

Terug naar introductie Cusco


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring