Puno staat toeristisch vooral op de kaart dankzij haar ligging aan het machtige Titicacameer. Een van de topattracties van Peru waar je onvergetelijke bootexcursies kunt maken. Gelegen in het zuidoosten van Peru is Puno tevens een geschikte plaats voor reizigers om neer te strijken op doorreis naar Bolivia of Chili. Als folklorestad van Peru kent Puno ook een verscheidenheid aan kleurrijke Andesfestivals.  

Met de bus naar Puno

Weerbeeld Puno: overdag zon, 's avonds kou

Puno kent een klimaat om rekening mee te houden. Overdag is de zon zeer sterk waardoor het ondanks de hoogte (Puno ligt op 3827 meter) goed toeven is met een graad of twintig. 's Avonds daarentegen is het nuttig om een setje wintertruien uit je koffer te toveren, want temperaturen tot onder het vriespunt zijn geen uitzondering. Tegelijkertijd zorgt die kou voor een soort van wintersportsfeertje en voor je het weet zit je aan een warme chocolademelk bij de open haard. Puno kent een aardig centrum met drie handige referentiepunten: Plaza de Armas (het hart van de stad), het verder noordelijke gelegen treinstation en het havengebied waar de toeristen op de boten stappen. De bezienswaardigheden in het centrum bekijk je in een middag.

Folklorestad Puno

Met recht geldt Puno als de folklorehoofdstad van Peru. Folklore vind je sterk terug in de verscheidene religieuze fiestas van Puno waarbij de Andescultuur altijd een prominente rol speelt. Het grootste Peruaanse volksfeest vindt plaats in Puno: Fiesta de la Candelaria. Het feest in februari is een eerbetoon aan de Virgen de la Candelaria, de beschermvrouwe van Puno. Naar verluid nemen zo'n 40.000 danseressen en 9000 muzikanten deel aan het feest! Er wordt dan ook enorm uitgepakt met schitterende kostuums die de deelnemers een rib uit het lijf kosten. Een ander groots feest is Puno Week. In de eerste week van november viert dit festijn de geboorte van Manco C├ípac, de eerste Inca. 


Titicacameer, hoofdattractie van Puno

Voor het Titicacameer trek je maar het het beste een volle dag uit. Er valt namelijk van alles te zien en te beleven. Alleen het varen op dit grootse meer onder een blauwe hemel en stralende zon is al een onvergetelijke ervaring te noemen. Een extra bonus vormen de verschillende eilanden en inheemse culturen die je onderweg bezoekt. Aan bootexcursies is geen gebrek maar besef wel dat de kwaliteit tussen de verschillende aanbieders behoorlijk kunnen verschillen. Door de grote concurrentie worden de prijzen steeds scherper en bij sommige reisbureaus heeft dit zo zijn weerslag op de kwaliteit van het programma van de boottocht en de algehele service. Het loont dus de moeite om wat tijd te reserveren voor het uitzoeken van een goede tour. 
 


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring