Vervoer naar Bogotá

Europese maatschappijen als Iberia, Air France en KLM vliegen van Schiphol (vaak met een tussenstop in Madrid) naar Bogotá. Een retourticket kost circa 700-800 euro.  
Aeropuerto Internacional El Dorado bevindt zich op 13 km ten noordwesten van het historisch centrum van Bogotá. De luchthaven heeft een eigen taxiservice (net als een toerismebureau) en dat is handig om gedoe met prijzen te voorkomen. Je kunt een uitdraai opvragen voor je bestemming; verwacht als tarief ruim 30.000 pesos (ruim 10 euro). Zoek je een nog een voordeliger optie? Avontuurlijke reizigers kunnen ook de bus pakken. Van de luchthaven loop je dan in ongeveer 5 minuten naar de autoweg waar de bushalte zich bevindt. Verder zijn ook Uber en Tappsi APP voordelige alternatieven. 
Wie vanuit Bogotá verder wil doorreizen naar andere bestemmingen in Colombia kan dat snel en comfortabel met Copa Airlines doen. Het is aan te bevelen om deze binnenlandse vluchten reeds in Nederland te boeken. 

Vervoer in Bogotá

De TransMilenio is een bussysteem met verschillende lijnen en verhoogde stations die tezamen een lengte van ruim 84 km bestrijken. Met deze voordelige stadsbussen kun je zo'n beetje iedere uithoek van Bogotá aandoen. Wil je instappen? Dan is het gebruikelijk om te zwaaien naar de chauffeur. Als de bushaltes niet kunt vinden dan helpen behulpzamen Colombianen je doorgaan graag. Sommige bussen zijn uitgerust met displays die je precies tonen welke routes gereden worden. Verder zijn er ook nog de collectivos die vaste routes rijden; reken op ongeveer een euro per rit.
Bogotá kent een indrukwekkend aantal yellow cabs die uitgerust zijn met een meter en die in de regel ook aan staan, maar het kan geen kwaad om dat te checken. 
Bogotá beschikt over een uitgestrekt netwerk fietstrajecten, goed voor 300 km fietsplezier. De fietspaden zijn vooral te vinden in het noordelijk deel van Bogotá. Verreweg de beste dag om op de fiets te stappen en het historisch centrum te verkennen is de autovrije zondag. 

Veiligheid Bogotá

Bogotá is de afgelopen decennia steeds veiliger geworden. Wie overdag de toeristische wijk La Candelaria bezoekt zal zich veilig voelen, ook dankzij een grote aanwezigheid van politie en beveiligingsmensen. 's Avonds met veel minder beveiliging op straat kan het anders aanvoelen met rondzwervende daklozen en drugsverslaafden. Wie 's nachts een taxi neem, wordt aanbevolen deze telefonisch of online te reserveren. Je krijgt dan een code die moet overeenstemmen met de code van de chauffeur. Na La Paz en Quito is Bogotá met 2640 meter de hoogstgelegen hoofdstad van Zuid-Amerika. Maar de meeste reizigers ondervinden geen problemen met hoogteziekte in de Colombiaanse hoofdstad.  

Klimaat Bogotá

Met een gemiddelde temperatuur van 14 graden en een druilerig weertype is het voor sommige reizigers even slikken in Bogotá. Het droogseizoen loopt van december tot maart, hoewel het dan ook flink kan regenen. De natste maanden zijn april en oktober. Maar op droge, zonnige dagen kan het in Bogotá met een graadje of 18 best aangenaam zijn. 


Terug naar introductie Bogotá


Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring