Vervoer naar Quito
KLM vliegt naar Quito vanaf 600 euro waarbij je heen (12 uur reistijd) rechtstreeks vliegt, maar terug een overstap hebt. Aeropuerto Internacional Mariscal Sucre is op 25 kilometer van het historisch centrum van Quito gelegen. De taxi's die vanaf de luchthaven rijden naar het centrum van Quito, kennen vaste taxiprijzen; laat je informeren op de luchthaven voor de laatste stand van zaken. Er vertrekken ook bussen vanaf het vliegveld naar de verschillende
busterminals in de stad. Als je bijvoorbeeld Baños wilt bezoeken dan ga je naar de Quitumbe busterminal dat zich in het zuidelijk deel van Quito bevindt.  
 
Vervoer in Quito 
Als je in Mariscal verblijft dan kun je overdag wandelend goed uit de voeten. In de avonduren (ongeveer na 20:00 uur) is een taxi vanuit veiligheidsoverwegingen aan te bevelen, wat ook voor andere wijken geldt. Voor grotere afstanden kun je je in Quito ook op de Nederlandse wijze vervoeren; voor fietsers zijn namelijk speciale fietswegen aangelegd, Ciclovía. Buiten deze speciale fietsroute is  het niet aan te raden om zomaar op de fiets te stappen gezien het hectische verkeer van Quito. Avontuurlijke reizigers die een woordje Spaans spreken kunnen ook gebruik maken van de Trolebus, de Ecovía, de Metrobus en de reguliere bus en tram. Elk openbaar vervoer kent een zelfde tarief van 25 dollarcent per reis, ongeacht de afstand. 

Veiligheid Quito
Zakkenrollers zijn actief op verschillende plaatsen in Quito. Houd met name in het openbaar vervoer je eigendommen goed in de gaten. Officiële taxi's zijn uitgerust met een groot officieel registratienummer (check hiervoor de zijkant of voorruit), twee camera's en voor én achter een oranje nummerplaat. Leg tassen in restaurants goed in het eigen zicht, liefst op de tafel en vooral niet onder de tafel of stoel. 
 
Klimaat Quito
Quito kan het hele jaar door goed bezocht worden. Gezien de ligging bij de evenaar kent Quito maar twee seizoenen: de zomer en de winter. De zomer loopt van juni tot september en wordt gekenmerkt door blauwe luchten en weinig regen. De 'winter' loopt van oktober tot mei en kent meer regen maar nooit voor al te lange periodes. Opvallend zijn de verschillende weertypes die zich in de winterperiode op één dag kunnen voordoen. Zo kun je een lente-achtige morgen van 20 graden beleven gevolgd door een herfstachtige middag. 

 

Terug naar introductie Quito


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring