Cuenca wordt niet zonder reden de mooiste stad stad van Ecuador genoemd. De derde stad van Ecuador telt net als Quito verscheidene kerken, kloosters, heiligdommen en pleinen, maar wordt minder geteisterd door vervuiling. Naast de koloniale pracht en praal van Cuenca kent de vriendelijke stad een bruisend uitgaansleven met tal van goede eethuisjes. Cuenca geniet ook bekendheid vanwege de fabricage van panamahoeden en de omvangrijke keramiekindustrie. In de directe omgeving bevinden tevens verscheidene stoombaden.

Historie Cuenca

Op 12 april 1557 werd Cuenca door de Spanjaarden gesticht. Daarvoor was Tomebamba (tevens de naam van de rivier die door Cuenca stroomt) hier al gevestigd. Deze stad moet net zo imposant als Cusco zijn geweest, maar werd door de strijd tussen de broers Atahualpa en Huascar verwoest. Rond 1860 kwamen Franse Jezuïeten naar Cuenca die nog steeds in de stad gevestigd zijn. Tot de jaren 70 van de 20 eeuw lag Cuenca geïsoleerd maar tegenwoordig is ze goed verbonden met Guayaquil en zijn er dagelijks vluchten naar Quito. In 1999 werd het stadscentrum van Cuenca toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. 

Parque Calderon en omgeving

Parque Calderon is prominentste plein van Cuenca. Het plein wordt gedomineerd door de nieuwe kathedraal waarvan de koepels opdoemen vanuit heel de stad. Aan het bloemrijke plein staat eveneens de oude kathedraal, een sobere uitvoering. Een ander noemenswaardig plein in het historisch centrum van Cuenca is Plazaleta del Carmen , nog beter bekend als Plaza de las Flores vanwege de dagelijkse bloemenmarkt die er wordt gehouden. 


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring