slider1

Praktisch Colombia

Vervoer naar Colombia
Het ligt voor de hand dat je vliegt op Bogotá. Aeropuerto Internacional El Dorado is de belangrijkste luchthaven van Colombia gelegen op 13 kilometer ten noordwesten van het historisch centrum van Bogotá. 

Vervoer in Colombia
De veiligste en meest comfortabele manier van reizen in Colombia is per vliegtuig. Dit geldt in het bijzonder voor de grote steden Bogotá, Cartagena, Cali en Medellín. De binnenlandse vluchten zijn goed georganiseerd, aantrekkelijk geprijsd (reken op ongeveer 100 euro per ticket) en snel. Zo sta je vanuit Bogotá binnen een uur op je bestemming. Je kunt de binnenlandse vluchten boeken via Copa Airlines. Korte en lange afstanden kunnen nog voordeliger worden overbrugd per bus. Colombia beschikt over een uitgebreid en goed ontwikkeld busnet en vanuit Bogotá vertrekken bussen naar bijna elke binnenlandse bestemming. Colombiaanse nachtbussen zijn van alle gemakken voorzien (inclusief goede slaapmogelijkheden) en vormen wat dat betreft ook een goed alternatief voor de vliegtuigen. Maar houd rekening met winterse temperaturen in de bus, want op de airconditioning wordt in Latijns-Amerika niet bezuinigd. 

Veiligheid Colombia
Colombia heeft op veiligheidsgebied enorme stappen gezet. Wel zijn er nog een aantal gebieden die beter gemeden kunnen worden. Hiertoe behoren met name een aantal geïsoleerde junglegebieden in de regio's ten oosten van de Andes en de grensgebieden bij Ecuador en Venezuela. Het noordoostelijke departement Norte de Santander (zoals de subregio Catatumbo) geldt als één van de gevaarlijkste gebieden waar drugs- en guerrillabendes actief zijn en ontvoeringen nog steeds een serieus risico vormen. Vooral in de grote steden is de veiligheid sterk toegenomen, maar natuurlijk zijn daar wijken die je beter kunt mijden zijn. Verder geldt voor de grote steden dat in de avonduren het veiligheidsrisico toeneemt omdat veel beveiliging dan van de straat is verdwenen. Laat je wat dat betreft ook goed voorlichten door lokale mensen als hotelpersoneel en taxichauffeurs. 

Tijdsverschil Colombia
In de wintertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland en België; in de zomertijd is dit 7 uur.

Telefoneren Colombia
Het internationale toegangsnummer van Colombia is 57. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens kies je het landnummer '57'. Als je vanuit Colombia naar Nederland of België belt, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Colombia
Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is.

Klimaat Colombia
De beste reisperiode voor Colombia als geheel is van december tot februari. In het binnenland zijn er twee droogseizoenen te onderscheiden: december tot februari en juli tot augustus. In de hoofdstad Bogotá is het met gemiddeld 14 graden en de nodige regen tamelijk fris te noemen. Aan de Caribische kust heerst een droog, tropisch klimaat en ziet de wereld er heel anders uit. De westkust kent daarentegen juist veel neerslag.

Geld Colombia
De valuta van Colombia is de Peso (COP).
€ 1 = 3488 COP (richtkoers per 18-01-2018)

Elektriciteit Colombia
De stopcontacten zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 


Terug naar boven

Zoeken

zoekwoord(en)
categorie
 
vind-een-taalschool
vind-een-taalschool

Meer informatie over Colombia

Reisbestemmingen in Colombia

Reisorganisaties Colombia

Hotels in Colombia