Vervoer naar Colombia

Het ligt voor de hand dat je vliegt op Bogotá als je naar Colombia gaat. Gelegen op 13 kilometer ten noordwesten van het historisch centrum van Bogotá is Aeropuerto Internacional El Dorado de belangrijkste luchthaven van Colombia. 

Vervoer in Colombia

De veiligste en meest comfortabele manier van reizen in Colombia is per vliegtuig. Dit geldt in het bijzonder voor de grote steden Bogotá, Cartagena, Cali en Medellín. De binnenlandse vluchten zijn goed georganiseerd, aantrekkelijk geprijsd (reken op ruim 100 euro per ticket) en snel. Zo sta je vanuit Bogotá binnen een uur op je bestemming. Je kunt de binnenlandse vluchten boeken via Copa Airlines. Korte en lange afstanden kunnen nog voordeliger overbrugd worden per bus. Colombia beschikt over een uitgebreid en goed ontwikkeld busnet en vanuit Bogotá vertrekken bussen naar bijna elke binnenlandse bestemming. Colombiaanse nachtbussen zijn van alle gemakken voorzien (inclusief goede slaapmogelijkheden) en vormen wat dat betreft ook een goed alternatief voor de vliegtuigen. Maar houd rekening met winterse temperaturen in de bus, want op de airconditioning wordt in Latijns-Amerika niet bezuinigd. Overweeg je de Pacifische kust te bezoeken? Er zijn geen wegen in dit jungle rijke gebied. Vanuit Medellín, Quibdó of Pereira kun je het stuk overbruggen met een vliegtuigje. Als alternatief is er ook een 24-urige bootreis vanuit Buenaventura (maar let op de veiligheid). 

Veiligheid Colombia

Colombia heeft op veiligheidsgebied enorme stappen gezet. Vooral in de grote steden is de veiligheid de laatste decennia sterk toegenomen. Natuurlijk zijn er altijd wijken waar je niet moet zijn of extra attent moet zijn. Voor de grote steden geldt vaak dat in de avonduren de veiligheidsrisico toenemen omdat er dan veel minder beveiliging is. Laat je wat dat betreft ook goed voorlichten door lokale mensen als hotelpersoneel en taxichauffeurs. 
Gebieden die je moet mijden? Hiertoe behoren bijvoorbeeld een aantal geïsoleerde junglegebieden in de regio's ten oosten van de Andes en de grensgebieden bij Ecuador en Venezuela. Het noordoostelijke departement Norte de Santander (zoals de subregio Catatumbo) geldt als één van de gevaarlijkste gebieden vanwege van drugs- en guerrillabendes. Ontvoeringen vormen nog steeds een serieus risico. Ook de havenstad Buenaventura aan de westkust van Colombia geldt vanwege bendegeweld als zeer gevaarlijk. Bekijk hier de laatste stand van zaken op basis van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Tijdsverschil Colombia

In de wintertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland en België; in de zomertijd is dit 7 uur.

Telefoneren Colombia

Het internationale toegangsnummer van Colombia is 57. Als je belt vanuit Nederland of België begin je met de toegangscode '00' en vervolgens kies je het landnummer '57'. Als je vanuit Colombia naar Nederland of België belt, draai je '00' gevolgd door '31' (Nederland) of '32' (België).

Reisdocumenten Colombia

Nederlanders en Belgen hebben een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is.

Klimaat Colombia

Voor Colombia als geheel geldt december-februari als beste reisperiode. In het binnenland zijn er twee droogseizoenen te onderscheiden: december tot februari en juli tot augustus. In de hoofdstad Bogotá is het met gemiddeld 14 graden en de nodige regen vrij fris. Aan de Caribische kust heerst een droog, tropisch klimaat en ziet de wereld er heel anders uit. De westkust kent daarentegen weer veel neerslag.

Geld Colombia

De valuta van Colombia is de Peso (COP).
1 euro = 4216 COP (richtkoers)

Elektriciteit Colombia

De stopcontacten in Colombia zijn berekend op stekkers met twee platte pinnen. Een adapter of wereldstekker is nodig voor de aansluiting van Europese elektrische apparaten.

 

 

Reisbestemmingen Colombia

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring