Vervoer naar Arequipa

Het vliegveld van Arequipa (Alfredo Rodríguez Ballón) ligt 12 kilometer ten noordwesten van het centrum. Arequipa onderhoudt vliegverbindingen met Lima (1003 kilometer) en Cusco (513 kilometer) en onderhoudt ook buitenlandse vluchten met bijvoorbeeld Santiago de Chile en La Paz. Als je vanuit Lima komt, is een binnenlandse vlucht een goede optie. Je kunt de reis naar Arequipa ook met de bus ondernemen, goedkoper maar wel een behoorlijke lange zit. 

Vervoer in Arequipa

Het toeristische centrum is compact en goed te bewandelen. Voor wat grotere afstanden kun je het best een taxi pakken die je voor weinig door de stad voert; vooraf een prijsafspraak maken kan nooit kwaad.  

Hoogteziekte Arequipa

In gebieden met hoogtes boven de 2500 meter kan hoogteziekte optreden. Arequipa ligt op 2335 meter en is wat dat betreft voor de meeste reizigers een 'verademing' ten opzichte van steden als Cusco of Puno. Toch is het ook Arequipa aan te raden om de eerste dagen rustig aan te doen en voldoende te drinken.

Klimaat Arequipa

Arequipa is een van die steden waar de eeuwige lente heerst. Dat wil zeggen temperaturen die tussen de 10 en 25 graden schommelen, veelvuldig gecombineerd met prachtige blauwe luchten. De beste periode om af te reizen naar deze zuidelijk gelegen Peruaanse stad is tijdens het droogseizoen van juni t/m september. Maar ook in het regenseizoen is het meestal goed toeven in Arequipa; de stad telt 300 zonnige dagen per jaar. Neem naast zomerkleding ook een gepaste trui mee; de temperaturen dalen in de avond een stuk.

 

Terug naar introductie Arequipa


Reisbestemmingen Peru

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring