Vervoer naar Santiago de Chile

Europese maatschappijen als KLM, Iberia en Lufthansa vliegen naar Santiago de Chile in ongeveer 20 uur. Retourtickets kosten gemiddeld 800 euro. Het Amerikaanse Delta doet het soms voor ruim 500 euro. 

Aeropuerto Internacional Arturo Merino Benítez (ook bekend als Aeropuerto de Santiago) ligt op 15 kilometer ten westen van het centrum van Santiago. Vanaf de luchthaven is de bus het voordeligste vervoersmiddel naar het centrum van Santiago de Chile. Als je de voorkeur geeft aan een taxi, dan is het goed om te weten dat je op de luchthaven een kaartje kunt kopen en zo verzekerd bent van een vaste prijs.

Santiago de Chile telt drie busterminals waar langeafstandsbussen af- en aanrijden. Terminal Santiago doet de internationale en zuidelijke trajecten. Terminal Alameda doet de trajecten richting de kust. En Terminal Los Héroes doet de trajecten richting het noorden en omgeving Santiago) Tip. De route vanuit Mendoza (Argentinië) is prachtig voor wie diegenen die met de bus gaan reizen en de Andes doorsteken.   

Vervoer in Santiago de Chile

De miljoenenstad Santiago, zeker de toeristische zones, is verrassend compact. Dat maakt dat je er lopend goed uit de voeten kan. Santiago beschikt over een goed metronetwerk dat bestaat uit vijf metrolijnen en ruim honderd stations. Daarmee is de metro van Santiago het uitgebreidste metronetwerk van Zuid-Amerika. Als je een beetje Spaans spreekt en avontuurlijk bent ingesteld kun je ook zeer voordelig met de bus reizen. Ook zijn er zogenaamde collectivos die vaste routes rijden met een minimaal aantal passagiers. Geef je de voorkeur aan een taxi, dan kan het geen kwaad om vooraf een prijsafspraak te maken. Vrij recent is er in Santiago de Chile een fietsinfrastructuur aangelegd. Dus ook op de Hollandse manier kan Santiago verkend worden. 

Veiligheid Santiago de Chile

In algemene zin geldt Santiago de Chile als een van de veiligste en welvarendste hoofdsteden van Zuid-Amerika. Tot de veiligste districten worden Providencia, Vitacura en Las Condes gerekend. Santiago de Chile kent wel een reputatie wat betreft protesten, in het bijzonder studentenprotesten. 

Klimaat Santiago de Chile

De zomers (van november tot en met maart) kunnen behoorlijk heet zijn met temperaturen van gemiddeld 30 graden. De winters (van juni tot en met augustus) kennen temperaturen van gemiddeld 13 graden. De temperaturen zijn gedurende september tot december in Santiago de Chile het aangenaamst. De meeste smog kun je verwachten tussen april en september. Wil je gaan skiën? Reis dan in de wintermaanden (van juli tot en met september) af naar Santiago de Chile.
 

Terug naar introductie Santiago de Chile


Reisbestemmingen Chili

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring