Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Tips voor Spaans leren in Ecuador

Ecuador is een zeer geschikt land om in korte tijd de Spaanse taal onder de knie te krijgen en tegelijkertijd te genieten van de schoonheid van het land. In Ecuador vind je volop kwalitatieve taalscholen en het voor Zuid-Amerikaanse begrippen kleine Ecuador heeft op toeristisch vlak van alles in huis. In dit artikel zetten we een aantal praktische tips voor je op een rijtje om op een leuke en efficiënte manier Spaans te leren in Ecuador. 

Waarom Spaans leren in Ecuador?Ecuador wordt gezien als een van de beste landen om Spaans te leren. Bijvoorbeeld omdat er door het hele land uitstekende taalscholen zijn te vinden. De leraren hebben over het algemeen veel ervaring met lesgeven aan buitenlanders en er wordt gebruik gemaakt van moderne lesmethodes met veel ruimte voor interactie.

De Ecuadoriaanse bevolking is behulpzaam en het Spaans is bovengemiddeld goed te volgen. De meeste Ecuadorianen spreken op een heldere en rustige manier Spaans. Dit geldt in het bijzonder voor de hoofdstad Quito. Ecuadorianen in het zuiden en aan de kust hebben een iets ander accent dat soms neigt naar Italiaans, maar eveneens goed verstaanbaar is.

De inwoners van Ecuador hebben een open karakter en maken graag een praatje met buitenlanders. Dat maakt dat je makkelijk met hen in contact komt. Op die manier kun je het geleerde Spaans veelvuldig in de praktijk brengen.

Heb je even genoeg van je lesboek en het klaslokaal? Ecuador beschikt over een aantal geweldige toeristische highlights! Zo zijn er bijvoorbeeld het Amazonegebied, koloniale Werelderfgoedsteden, prachtige stranden, indrukwekkende vulkanen én de Galápagoseilanden. Door de kleine afstanden en de goede kwaliteit van de wegen zijn alle toeristische trekpleisters goed bereikbaar.

Hoe kies je in Ecuador een goede cursus uit?Spaans leren in Ecuador kan op veel locaties, maar Quito, Baños en Montañita zijn in het bijzonder geschikt. Quito beschikt als hoofdstad van Ecuador over een prachtig koloniaal centrum, een bruisend uitgaansleven, leuke parkjes en veel mogelijkheden voor dagexcursies naar bijvoorbeeld vulkanen, dorpjes en de evenaar. Dit maakt Quito de ideale plek om door de week Spaans te studeren en in het weekend uitstapjes te maken. Uitstekende taalscholen in Quito zijn Instituto Superior de Español  en Simon Bolivar Spanish School. Beiden scholen bieden de mogelijkheid om je studieprogramma deels door te brengen in de Amazone of op de Galápagoseilanden. Een andere interessante optie is om Spaans te studeren aan een van de universiteiten die Quito herbergt. Deze universiteiten bieden cursussen aan waar studenten uit alle windstreken van de wereld zich voor aanmelden en zijn aanzienlijk goedkoper dan taalscholen. 

Wie de hectiek van een grote stad als Quito te overweldigend vindt, kan bijvoorbeeld kiezen voor Baños als standplaats. Baños is een plaatsje in een gebied waar het Andesgebergte geleidelijk overgaat in de jungle. Het is een gezellig stadje waar veel backpackers neerstrijken die zich kunnen onderdompelen in talloze outdooractiviteiten in de omgeving van Baños.

Montañita ligt in het zuidwesten van Ecuador aan de Grote Oceaan. Ook hier zal je veel backpackers tegenkomen die komen om surfen en feesten. In deze relaxte kustplaats vind je een groot aanbod aan goedkope restaurantjes van goede kwaliteit. Beiden plaatsen hebben een behoorlijk aanbod aan kwalitatief goede taalscholen. 

Hoe breng je in Ecuador Spaans in de praktijk?


Een uitstekende manier om je Spaans in de praktijk te brengen, is het doen van vrijwilligerswerk in Ecuador. Hierbij kom je veel in contact met kinderen die geen Engels spreken, waardoor je geen andere keuze hebt dan in het Spaans te communiceren. Een leuke organisatie voor zowel vrijwilligers als studenten die een stage willen doen, is Local Dreamers in Quito. Deze stichting geeft onder meer Engelse les, voetbaltraining en zwemles in het volkse zuiden van Quito. Daarnaast organiseert Local Dreamers elke dinsdag een pubquiz in Mariscal. Een uitgaansgebied waar internationale en lokale jongeren samen komen wat een fraaie mix van Engels, Spaans, Nederlands en Duits oplevert.

Ook als je je niet wilt binden aan een vrijwilligersorganisatie zijn er genoeg opties om je Spaans te oefenen. Bind eens een leuk gesprek aan met een Uberchauffeur of bezoek de lokale eettentjes. Je herkent ze vaak aan de sobere inrichting en het feit dat er geen toeristen zitten. Locals die hier eten, zijn vaak benieuwd wie je bent en waar je vandaan komt.

Op het vlak van de liefde is de app Tinder erg populair in Ecuador. De intenties van mensen die op dit medium zitten zijn erg verschillend. Het merendeel van de appgebruikers is echt op zoek naar een liefdesrelatie via deze app. Er zitten echter ook mensen op die graag buitenlanders willen ontmoeten om hun Engels te oefenen of voor andere redenen...

Met welke praktische zaken rekening houden in Ecuador?

Wie Spaans wil leren in Ecuador heeft natuurlijk geschikte woonruimte nodig. In de grotere steden vind je een groot aanbod aan Airbnb-accommodaties. In Quito vind je al voor 200 dollar per maand een degelijke Airbnb. Veilige wijken waar veel buitenlanders zitten zijn El Mariscal, La Floresta en het gebied rondom Parque Carolina. Wonen in het historisch centrum wordt afgeraden. Een goedkopere optie is om te verblijven in een gastgezin. De stichting Local Dreamers heeft contacten met gastfamilies in verschillende plaatsen in Ecuador. Quito, Baños en Montañita beschikken daarnaast over hostels en zogenoemde volunteer houses. Dit zijn hostels waar veel jongeren voor een langere periode verblijven, vaak in samenwerking met een taalschool.

Als je langer als drie maanden in Ecuador blijft, heb je een visum nodig. Je kunt kiezen voor een verlengd toeristenvisum (vaak tot een half jaar), een studentenvisum of een vrijwilligerswerkvisum (beide een jaar). Via de website van de Ecuadoriaanse ambassade in Den Haag kan een visum worden aangevraagd.

In vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen is Ecuador een relatief veilig land. Wel is het in grote steden als Quito beter om 's avonds niet alleen over straat te lopen, gebruik liever een Uber of taxi. Pas daarnaast op voor zakkenrollers en hou je spullen te allen tijde in het zicht.

Voor minder dan 10 dollar kan je een Ecuadoriaanse simkaart kopen van Claro of Movistar. Een simkaart is te verkrijgen in telefoonwinkels en het is slim om een Ecuadoriaan mee te nemen zodat de simkaart op zijn naam kan worden geregistreerd. 

Meerdere steden in Ecuador liggen hoger dan 2000 meter. Je zult tijdens de eerste weken merken dat het lichaam moet wennen aan deze hoogte en dat je snel buiten adem bent. Het advies is om genoeg water te drinken (niet uit de kraan!), niet te veel alcohol te drinken en om rustig aan te doen.

Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan taalscholen in Ecuador voor Spaanse lessen.


 

Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring