Blog Spaanstalige Wereld

Meer weten over de Spaanse scholen of op zoek naar leuke reis- en studietips? In ons blog vind je interviews met taalscholen, reisverhalen en interessante weetjes over de Spaanse taal.


Instituto Hemingway: Spaans in Bilbao

Wie een originele bestemming in Spanje zoekt om Spaans te leren zou het Noord-Spaanse Bilbao kunnen overwegen. Deze moderne, nog niet overlopen Baskische stad biedt een mooie combinatie van cultuur, strand en gastronomie. José López vertelt ons meer over Instituto Hemingway, een eigenzinnige taalschool waar je het hele jaar door Spaanse lessen kunt volgen. Ook vertelt hij over de mogelijkheden om Spaanse lessen te combineren met werk in Bilbao.

Bilbao is een relatief onbekende bestemming als het gaat om Spaans leren. Waarom zouden Nederlandse studenten juist Bilbao als studiebestemming moeten kiezen? 

‘Bilbao is een geweldige stad om Spaans te leren als je houdt van cultuur, gastronomie, kunst, surfen en natuur. De stad heeft de perfecte grootte en wordt omgeven door groene heuvels en uitgestrekte stranden.

'Wat veel mensen niet weten is dat Bilbao altijd in de top 3 staat van Spaanse steden met de hoogste levenskwaliteit!'

Wat veel mensen niet weten is dat Bilbao altijd in de top 3 staat van Spaanse steden met de hoogste levenskwaliteit! Bilbao is bovendien het economische en industriële centrum van Baskenland en beschikt daarnaast over een eigen internationale luchthaven. Het feit dat Bilbao niet de meest toeristische stad van Spanje is, is ook een groot voordeel. Het garandeert een authentieke Spaanse ervaring en je Nederlandse buurman zul je hier niet zo snel tegen het lijf lopen!’

Kun je ons wat meer over vertellen Instituto Bilbao?

‘Instituto Hemingway is vernoemd naar de bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway, die tijdens zijn ontdekkingstocht door Spanje veel buitenlandse vrienden maakte. En dat is precies wat onze studenten hier doen….

De taalschool is opgericht in 1999 en geaccrediteerd door het Instituto Cervantes. Onze lessen worden gegeven in kleine groepjes en we organiseren elke dag gratis activiteiten. Flexibiliteit is onze beste eigenschap. Onze taalschool is het hele jaar geopend en studenten kunnen elke maandag instromen.’

Wat voor soort studenten en natonaliteiten ontvangen jullie zoal?

‘Het type student dat naar onze school komt, is iemand die zich wil onderscheiden met een minder bekende buitenlandse bestemming. Ook willen ze zich even helemaal distantiëren van het leven thuis.

'Onze studenten zijn uniek, hebben een open visie en uiteenlopende interesses'

Onze studenten zijn uniek, hebben een open visie en uiteenlopende interesses. Studenten voelen zich bij ons meteen thuis. Ons team van dynamische en grappige leraren zorgt ervoor dat je in een ontspannen omgeving in rap tempo Spaans leert. We hebben studenten uit Nederland en België, maar de meeste studenten komen uit andere Europese landen of zijn afkomstig uit de Verenigde Staten.’

Jullie bieden naast gewone lessen Spaans ook speciale programma’s zoals stages en werkervaring. Kun je ons hier wat meer over vertellen?

‘Het is bij ons mogelijk om Spaanse lessen te combineren met werk als au pair of bijvoorbeeld werk in een hotel. Dit is natuulijk ook een mooie manier om Spaans in de praktijk te brengen en tegelijkertijd werkervaring op te doen.Ook regelen wij speciale stageplekken voor iedereen die wil profiteren van de uitmuntende gastronomie van het Baskenland.

‘Tijdens een culinaire stage kom je te werken in een Baskisch restaurant' 

Tijdens een culinaire stage kom je te werken in een Baskisch restaurant waarbij een lokale chef je de lekkerste Spaanse gerechten leert bereiden!’

Heb je tenslotte nog tips voor Nederlanders die Spaans willen leren in Spanje?

‘Blijf weg van de drukke toeristensteden. Kies voor een authentieke bestemming wat als grote voordeel heeft dat je je beter kunt onderdompelen in de plaatselijke cultuur en sneller in contact gaat komen met de lokale bevolking. Je zult zien dat je in een korter tijdsbestek Spaans zult leren omdat er om je heen meer Spaans wordt gesproken.’

Meer weten over Instituto Hemingway en de mogelijkheden om Spaans te leren in Bilbao? Bekijk dan hier het profiel van de taalschool. 

Tags: Spaans leren, Spaans leren in Spanje, Spaans leren in Bilbao, Bilbao 
 
Blog items

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring